Titan Machinery România distribuitor al utilajelor germane DAMMANN


27.03.2018

    În anul 2017 Titan Machinery România a devenit importator și distribuitor pe piața autohtonă al utilajelor de erbicidat ale producătorului german DAMMANN. Fiind unul dintre cei mai apreciați producători de utilaje agricole din Germania, Dammann va fi prezent și pe piața românească cu cele două mari versiuni de mașini de erbicidat, versiunea de pulverizatoare autopropulsate și versiunea de pulverizatoare tractate. Fondată în urmă cu 40 de ani ca o companie de inginerie mecanică de un fermier pasionat care i-a dat și numele, Dammann a trecut treptat prin toate etapele ajungând de la inventator la un dezvoltator de succes pe plan internațional. Tehnologia pe care o oferă în domeniul distribuției de lichide a devenit tot mai complexă în fiecare an, dat fiind faptul că producătorul a abordat fiecare necesitate și dorință a fermierilor ca pe o provocare. Dammann nu a investit numai în utilaje de înaltă calitate ci și în cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii, iar nu de puține ori a ajuns să fie lider pe piață, nu numai din punct de vedere comercial ci și prin impunerea de noi standarde și repere.

Pulverizatoarele DAMMANN autopropulsate și tractate sunt adaptabile și stabile. Toate mașinile de erbicidat pot fi diferite cu echipamente diferite. Utilajele și opțiunile cu care sunt echipate oferă maximum de robusteţe, stabilitate, fiabilitate și servicii de lungă durată. Utilajele garantează o distribuție precisă a lichidului, lucrând și cele mai întinse suprafețe agricole.

Cabina confortabilă DAMMANN-trac

La proiectarea interiorului s-a acordat o atenție deosebită, astfel încât scaunul cu amortizoare și coloana de direcție reglabilă au fost amplasate în mod ergonomic. Maneta de deplasare și cele mai importante comenzi sunt bine compactate și vizibile și sunt ușor de manevrat pentru operator. Poziționarea terminalelor de operare, amortizoarele scaunului șoferului, pentru echipamentul caroseriei, sunt astfel proiectate încât operatorul să le poată opera cu ușurință, fără restricționarea vizibilității. Suportul pentru pahare și compartimentele de depozitare sunt ușor accesibile de pe scaunul șoferului.

Interacțiunea dintre pompă, injector și centrul de spălare

Pompa robustă autoamorsantă cu membrană și piston, cu ajutorul injectorului, oferă o putere de aspirație de până la 1000 l/min. Acest lucru permite umplerea unui rezervor de 4400 litri în mai puțin de 5 minute. Datorită principiului de aspirație în vid, injectorul permite aspirarea solidelor din centrul de spălare în rezervor, el aspiră 310 l/min din centrul de spălare. Centrul de spălare conține 60 de litri și este alimentat cu apă proaspătă, în timpul umplerii. Pentru spălare și diluare este disponibilă o clătire inelară, ceea ce generează un flux rotativ de lichid, pentru curățarea tancului principal, fără conglomerate, prin spălarea completă a peretelui interior până sub margine. Sistemul de curățare este prevăzut și cu un sistem de aer ce asigură golirea și curățarea rapidă cu aer a conductelor.

Sistemul Nocton

Specialul DAMMANN-Nocton asigură o presiune de injecție constantă. Prin contrapresiune pneumatică, Nocton asigură faptul că în conducte, există întotdeauna aceeași presiune indiferent dacă una sau toate duzele sunt deschise.

Sistemul de pulverizare

Prevăzut fiind cu sistem de recirculare, acesta garantează că amestecul de substanțe este întotdeauna la duze, eliminând posibilitatea pulverizării lichidului fără amestec.Totodată, utilajele beneficiază de sistemul auto-height care menține rampa la o înalțime constantă pe perioada fucționării.

 

 

Suport duze Quattro (opțiune)

Cu suportul de duze Quattro, există posibilitatea de a comuta diferite duze, de la terminal. În funcție de viteză, o comutare automată a duzelor se poate efectua și prin aplicația Vario-Select.

 

 

 

Iluminare LED  „HD-Night LUX“ cu detector de obstacole. (Opțiune)

Fiecare duză de pulverizare, activată, este iluminată de un LED, astfel încât operatorul are un control vizual al funcționării duzelor, îmbunătățind lucrul pe timp de noapte. Detectorul special de obstacole iluminează în mod deosebit obstacolele. Restul terenului este iluminat doar slab, astfel încât conducătorul  să vadă, în mod clar, obstacolele și nu un teren prea luminat.

Agitatorul și dispozitivul de curățare rotativ - RRW

RRW, soluția inteligentă din cisternă. Agitatorul și dispozitivul de curățare sunt montate central, în mijlocul părții inferioare a cisternei. Acest arbore este echipat cu duze speciale de injecție, care sunt utilizate pentru agitare/amestecare, dar și pentru curățarea cisternei.

Sistemul Dual-Air (Opțiune)

Promovarea protecției plantelor precisă, economică și ecologică este întotdeauna obiectivul declarat al companiei HERBERT DAMMANN GmbH. Cele 40 de ani de experiență practică, în construcția echipamentelor de protecție a plantelor, se reflectă și în sistemul Dual-Air pe care l-a conceput. Se caracterizează printr-un sistem unic de flux dublu de aer, în fața și în spatele duzei, care protejează și stabilizează jetul pulverizat, permițând și utilizarea mașinii în condiții de vânt.

Vizualizare perimetrală 360°(opțiune)

Noile terminale, Touch ISOBUS HD12pad și HD8pad, permit mai mult. Ca atare, acum este posibil să conectați, la terminal, un sistem de camere, cu patru camere de 180 °. Prin intermediul unui computer special, cele 4 semnale video sunt combinate pentru a forma un semnal video, astfel încât șoferul să aibă vizibilitate pe toate părțile laterale ale DAMMANN-trac. Copiii, persoanele și obstacolele sunt afișate în mod clar în zona terminală, iar unghiurile moarte, în special din zonele roților, sunt reduse la minim. Și pentru  pulverizatoarele tractate, este disponibil un sistem cu trei camere, cu vizualizare perimetrală.

Curățare exterioară (opțiune)

Pentru curățare exterioară există posibilitatea ca mașina să fie dotată cu această opțiune.

DAMMANN-trac DT 2800H EcoDrive™

Noul DAMMANN-trac DT 2800H EcoDrive ™ hidrostatic, completează gama de produse DAMMANN-trac din gama autopropulsată, mai economică, mai rapidă și mai silențioasă. Hidromotoare de tracțiune sunt de ultimă generație, beneficiind de o pompă hidraulică și un dispozitiv de comandă inteligent, de tip nou, pentru controlul tracțiunii. Dispozitivul de comandă controlează turația motorului diesel MTU 6R1000, astfel încât să fie dezvoltată numai puterea necesară pentru propulsia hidraulică.

Reglarea opțională a căilor/ecartamentelor îl face pe DAMMANN-tracDT 2800H S4 universal aplicabil pentru diferite tipuri de culturi. În timpul deplasării operatorul modifică lățimea căii/ecartamentului din cabină, prin intermediul comenzii din cotieră. Ecartamentele posibile sunt de1800 - 2250 mm (în funcție de anvelope), 2250 - 3000 mm (numai în combinație cu sistemul de direcție integrală) și 2550 - 3300 mm (numai în combinație cu sistemul de direcție integrală).

DAMMANN-trac DT 3500H S4 EcoDrive™

Propulsorul puternic și economic de la DAMMANN, DAMMANN-trac DT 3500H S4 EcoDrive ™ cu trei osii, oferă o eficacitate mare. Cu un volum al cisternei/rezervorului,  de până la 12.000 de litri, DAMMANN-tracDT 3500H S4 EcoDrive ™ este ideal pentru a lucra eficient pe terenuri întinse. Combinația între eficacitate și manevrabilitate, este realizată prin intermediul celor două osii (punți) direcționate și a celor 6 motoare hidraulice ale roților.

Sistem de direcție integrală (opțiune)

Sistemul de direcție integrală sau direcție pe 4 roți, de la DT 2800 H S4, îl face pe DAMMANN-trac mult mai manevrabil. Cercul de bracaj (virare) mai mică și precizia căii de rulare, cu direcție suplimentară pe osia (puntea) spate.

Manevrabilitate cu 3 osii.

EcoDrive ™ este foarte manevrabil cu cele trei osii sale, iar la dimensiunile anvelopelor de 480 / 80 R46, cu un ecartament de 2,25 m, are o rază interioară de cca. 6,25 m. În funcție de anvelope și de ecartament, raza interioară și unghiul de direcție pot fi modificate.Raza de bracaj (virare) depinde de construcție și variază între 9,45 m și 10,25 m.

DAMMANN-trac DT 2400H S4 „Highlander“ EcoDrive™

"Variabilul econom" al Highlander, care își poate adapta mărimea ecartamentului  și garda la sol. Sistemul său standard, de direcție integrală, contribuie și la manevrabilitatea acestuia.

Highlander a fost conceput pentru a putea efectua lucrări de protecție a plantelor și fertilizare a culturilor, pe zone extinse. Cu o gardă la sol de până la 1900 mm, el a crescut mai mult decât ceea ce este necesar pentru această misiune. Culturile speciale cum ar fi cele de porumb și floarea-soarelui pot fi tratate chiar până la recoltare.

Deflector tulpini (opțiune)

Pentru a lucra la înălțimi mari, pentru Highlander, a fost conceput deflectorul pentru tulpini.  Prin aceasta, se asigură că înălțimea este repartizată și este ținută departe de roți și osii.

Opțiunea Hill-Control (control denivelări)

Hill-Control (control denivelări) este un sistem de control pentru deplasarea în pante și pe terenurile agricole trunchiate. Aici, Highlander este întotdeauna repus în poziție orizontală. Avantajele sunt că, centrul de greutate se află întotdeauna la jumătatea distanței dintre osii, iar roțile stau în poziție verticală. Astfel, zona expusă la soare va suferi mai puține daune. Hill-Control (control denivelări) controlează, individual, fiecare picior al Highlander, astfel încât să fie întotdeauna în poziție verticală. Împreună cu Distance-Control (controlul de la distanță) al pulverizatorului montat, această tehnologie este atentă la nivel și permite, astfel, exploatarea pe suprafețe mari, pe terenuri dificile. 

Pulverizator tractat clasa Profi

Dispozitivele clasei Profi dețin un echipament de bază de înaltă calitate. În special, detaliile tehnice ale echipamentului dovedesc unicitatea pulverizatorului tractat clasa Profi.

Echipament standard:

Volume cisternă/rezervor:                          8.000, 10.000, 12.000 și 14.000 l

Lățimile brațului:                                          24 m până la 42 m

Debitul pompei:                                            500 l/min

Secțiuni brațe:                                               Până la 12 lățimi ale secțiunii brațelor

Rezervor apă curată:                                    500 l integrat

Circuit duze:                                                   Suport duze, în tandem, electropneumatic.

Recipient cu apă pentru spălat pe mâini:  15 l

Control/comandă:                                          Calculator ISOBUS, terminal ISOBUS Basic și Joystick

Pulverizator tractat tandem clasa Profi

Osia în tandem este dotată, în funcție de sarcină, cu amortizoare cu aer, iar cea de-a doua osie este controlată prin unghiul de fugă. Alte echipamente standard sunt: apărătoare de noroi, golire/drenare pneumatică a conductei de presiune, spălare circulară cu presiune, centru de spălare/clătire de 60 l, compensarea înclinării în pantă prin cilindru dublu, indicator digital de nivel TankControl, bloc de control hidraulic conectat prin terminal, control telecomandat pentru pornire agitator, spălare filtru de presiune.

Șasiu în tandem cu suspensie pneumatică

Suspensiile șasiului în tandem se adaptează la greutatea mașinii. La cisterna goală, osia (puntea) față este detensionată pentru a oferi o mai bună manevrabilitate. Aceasta protejează tractorul și facilitează manevrarea atunci când cisterna este goală.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist