STEIGER AFS CONNECT™

6 modele cu transmisii Power Drive și CVX, cu puteri cuprinse între 420 și 558 CP

Marca Steiger își are începuturile în anii ’50, atunci cand frații Douglas și Maurice Steiger, dintr-o necesitate în cadrul fermei lor din Red Lake Falls, Minnesotta, au produs primul tractor articulat cu tracțiune integrală. 

Tractoarele din seria Steiger oferă o productivitate record și un cuplu uriaș în clasa lor, fiind capabile să lucreze la randament maxim chiar şi cele mai vaste câmpuri. 

Tractoarele din seria Steiger stabilesc noi standarde de productivitate la lucrul pe câmp, fiind în prezent alternativa optimă pentru tractoarele clasice din gama mare. Cu o putere nominală maximă de 628 CP, motorul de 12.9 litri acestui tractor articulat poate furniza până la 692 CP, atunci când este folosită funcția Power Boost. 

Construite în spiritul strategiei companiei Case IH denumită „Efficient Power”, tractoarele din seria Steiger impun noi standarde de productivitate, fiabilitate şi confort, depăşind aşteptările, chiar și ale celor mai exigenţi fermieri.

Caracteristicile tehnice ale acestor tractoare precum puterea, tracțiunea, sau raza de întoarcere cuprinsă între 4.9 și 5.7 m, în funcție de dimensiunea anvelopei și modelul de tractor, garantează obţinerea unei eficienţe maxime de lucru pe toate tipurile de teren.

Echipate cu motoare ce au tehnologia Hi-eSCR
Dezvoltate de compania FPT Industrial, parte a grupului CNH Industrial din care face parte și Case IH, atât motorul de 8.7 litri (Steiger 370) cât și cel de 12.9 litri ce echipează tractoare articulate, Quadtrac și Steiger, duc eficiența de reducere catalitică selectivă la un nou nivel de performanţă, respectând astfel normele de emisii poluante Stage IV. 

Randamentul de lucru al tractoarelor din seria Steiger este maximizat și prin echiparea lor cu o nouă unitate de control (ECU), ce controlează motorul şi sistemul de post-tratare, integrând în mod eficient toate funcţiile acestora.
Șasiu și ase
Cele mai puternice tractoare din gama Steiger sunt construite pe un șasiu robust și rezistent ce permite atașarea celor mai mari și productive agregate din lume. Toate tractoarele Steiger sunt echipate cu punți heavy-duty. Acest lucru le conferă o greutate de operare mai mare în comparație cu punțile standard. 

Opțional, toate tractoarele din gama Steiger/Quadtrac pot fi echipate atât pe puntea față cât și pe puntea spate cu diferențial blocabil ce se decuplează automat la peste 18 km/h. Acest lucru reprezintă un avantaj major al acestor tipuri de tractoare în raport cu tractoarele similare de pe piață, propulsate doar de două șenile. 

Toate componentele axelor sunt lubrifiate sub presiune cu ajutorul unei pompe cu jet, pentru a menține nivelul de ungere adecvat, inclusiv al lagărelor și elementelor de intrare și finale ale transmisiei.
Noi standarde de consum
Noua cabină ridică standardul de confort și ergonomie la un al nivel, iar noile caracteristici vor face ziua operatorului mai ușoară. 

Pe lângă multicontroller-ul de ultimă generaţie iluminat discret, opțional, cabina poate fi echipată cu un nou tip de scaun cu sistem integrat de ventilaţie şi reglaj independent.