Ce înseamnă AFS CONNECT® la tractoarele CASE IH?


18.08.2021

              Cu o tradiție de 179 de ani în dezvoltarea tehnologiilor agricole de primă clasă, Case IH răspunde cu fiecare noutate pe care o lansează la cele mai provocatoare cerințe ale fermierului de pretutindeni, reușind în definitiv să-i simplifice viața, să-i reducă stresul și să comaseze cea mai mare parte a preocupărilor acestuia asupra rodului său din câmp sau din hambar. În urmă cu exact cinci ani, Case IH lansa în Statele Unite un prototip perfect funcțional al unui tractor complet autonom, fără cabină, care funcționează pe principiile întregii științe a agriculturii de precizie, beneficiind de cele mai avansate tehnologii ale momentului în materie de GPS, telematică și conectivitate.

Până la intrarea acestui model complet autonom în producția de serie, Case IH a reconceput cele mai mari tractoare din portofoliu, aliniindu-le la acest standard de conectivitate, telematică și GPS care definește tractorul complet autonom. Așa au fost reconfigurate tractoarele Magnum, Magnum Rowtrac, Steiger și Quadtrac, devenind într-un final cele mai fidele produse AFS CONNECT®. Mai mult decât configurarea AFS Connect®, aceste modele au beneficiat și de alte îmbunătățiri substanțiale, începând de la design și confort, terminând la ajustări tehnice suplimentare ale celor mai importante elemente din angrenajul acestora. Dar, să vedem ce înseamnă mai exact AFS Connect®.

Exista momente în viața fiecăruia dintre noi pe care nu dorim să le pierdem, cum ar fi ziua de naștere a copilului, sau ziua noastră de naștere. AFS Connect® ne oferă libertatea de a fi exact acolo unde ne dorim să fim. Nu trebuie să ne aflăm în cabină pentru a vedea tot ceea ce vede operatorul. Nu trebuie să fim în proximitatea tractorului pentru a ne asigura ca acesta este în acțiune. Putem să accesam monitorul AFS din orice loc. Tractoarele Case IH AFS Connect® sunt echipate cu cele mai noi aplicații de telematică.

Mai mult decât atât, administratorul fermei și operatorii pot transfera informații în timp real între tractor, telefon, tabletă sau calculator, de oriunde s-ar afla în lume, totul fără fir. Având la baza telematica AFS Connect®, administratorul are libertatea de a lua deciziile potrivite pe baza tuturor datelor disponibile, la momentul potrivit. De asemenea, receiver-ul AFS Vector Pro funcționează cu baza semnalului de precizie RTK+ dezvoltat de Titan Machinery România, asigurând cea mai buna precizie între treceri, de 2,5 cm.

Pe de altă parte există un suport substanțial în ceea ce privește mentenanța de la distanță. Nu va mai exista timp pierdut pentru opriri cauzate de probleme care se pot rezolva imediat. Acum fermierii pot să lucreze împreună cu Titan Machinery și de la distanță, pentru a rezolva probleme de mentenanță și service și să găsească piesele de schimb de care au nevoie pentru a menține tractorul în acțiune în permanență. De asemenea, Departamenul pentru Agricultura de Precizie din cadrul Titan Machinery România poate să actualizeze de la distanță firmware-ul de operare, astfel încât fermierul să aibă acces la funcții noi, funcționalitate și îmbunatățiri.

Cu alte cuvinte AFS Connect® poate administra principalele activități a fermei

AFS Connect® poate optimiza timpul administratorului fermei prin organizarea ușoară a terenurilor agricole, a aplicațiilor agricole și a datelor agronomice de care are acesta are nevoie, cum ar fi date cu privire la semințele semănate, la aplicații și randament. De asemenea, se pot vizualiza informații topografice, despre vreme, echipament sau prescripții. Toate aceste informații sunt la îndemâna fermierului de oriunde, iar acesta la rândul lui le poate partaja cu consultanții de încredere ai fermei și poate gestiona logistica. Indiferent dacă fermierul este pe drum, pe câmp sau la birou, interfața intuitivă de utilizare îl va ține la curent.

Un alt aspect important este Managementul Flotei

În calitate de producător agricol lider în tehnologia agriculturii de precizie, Case IH oferă o serie de aplicații care combină introducerea informațiilor cu portalul unic de telematica AFS Connect® într-un sistem de management al datelor orientat spre obiectiv pentru mașinile înregistrate. Acest rol de pionierat este accentuat de caracteristici valoroase, cum este cel mai nou sistem de agricultură avansată (Advanced Farming System (AFSTM)), compatibilitatea totala ISOBUS și sistemul de gestionare a capătului de rând HMC II.

HMC II a fost îmbunătățit, pentru a vă permite să automatizați tot mai multe operațiuni ale tractorului. Cu precizie repetabilă, suprapuneri reduse, cheltuieli mai mici de exploatare și maximizarea profiturilor, AFS Connect® asigură atât precizie, cât și succes. Când toate echipamentele funcționeaza eficient, cu puțin timp mort sau deloc, fermierul are liniște sufletească, pentru că lucrează mai inteligent și știe că face tot ce se poate pentru a profita la maximum de fiecare campanie agricolă.

AFS Connect® permite accesarea informații-cheie cu valori detaliate ale performanței pentru fiecare tractor, după tipul acestuia. Harta permite vizualizarea echipamentelor conectate pentru a executa mai eficient operațiuni pe câmp și pentru a coordona flota. Totodată, AFS Connect® permite accesarea operațiunilor recente ale mașinii și obținerea unui raport pe șapte zile despre starea vehiculului, cu ore și carburantul folosit. Fermierul are, de asemenea, posibilitatea de a vizualiza și filtra erorile afișate operatorului pe monitorul din cabină. Fermierul poate configura și seta notificări despre viteza vehiculului, temperatura uleiului, sarcina motorului sau nivelul de carburant și le poate primii în timp real, prin mesaje.

Aplicația MYCASEIH®

MYCASEIH® este o platformă nouă și gratuită, bazată pe cloud, care vă oferă un singur loc în care să vă logați pentru acces la tot ce are legatură cu echipamentul dumneavoastră agricol Case IH. Veți găsi o prezentare generală a tuturor mașinilor și echipamentelor dumneavoastră, puteți să vă administrați utilizatorii și să accesați o secțiune de informații de ajutor cu manuale de operare, documente de suport, cataloage de piese și altele. Platforma este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone (Apple & Android), tabletă și desktop.

Telecomandă și management de acces

În ceea ce privește managementul accesului, Case IH a integrat pentru prima dată funcții utile în telecomandă. În afară de blocarea și deblocarea cabinei prin simplă apăsare a unui buton, noua telecomandă protejează atât împotriva accesului neautorizat cât și împotriva furtului, pentru că tractorul nu pornește fără o cheie recunoscută.

Ani de cercetare combinați cu experiență practică și feedback-ul internațional al clienților sunt de neprețuit. Acesta este motivul pentru care Case IH este în măsura să fie în avanponstul acestui concept inovator de tractor, care reprezintă agricultura solicitantă orientată spre viitor și satisface chiar și pe cei mai pretențioși clienți.

Gama de tractoare Magnum AFS Connect® cuprinde patru modele de tractoare cu transmisie Full Power-Shift de la 280 CP, pâna la 400 CP – putere nominală, respectiv 435 CP – putere maximă. Totodată noua gamă Magnum AFS Connect® cuprinde și 3 modele cu transmisie variabilă continuă de 310 CP, 340 CP și 380 CP – puteri nominale, în timp ce omologul său cu sistem de șenile Case IH pe puntea spate, Magnum Rowtrac AFS Connect® este disponibil în două segmente, de 380 Cp, respectiv 400 CP.

În ceea ce privește tracoarel articulate Case IH pe roți - Steiger și pe patru șenile Quadtrac producătorul american dispune de modele care variază după cum urmează. Case IH Steiger AFS Connect® atât cu transmisie Full-Power-Shift cât și cu transmisie CVX este disponibil în câte 3 modele pentru fiecare timp de transmisie cu 420 CP, 470 CP și 500 CP – puteri nominale. Gama de tractoare articulate, pe șenile Case IH Quadtrac AFS Connect® cuprinde cinci modele cu transmisie Full Power-Shift de 470 CP, 500 CP, 540 CP, 580 CP și cel mai puternic tractor din lume aflat în producția de serie Quadtrac 620 AFS Connect® care poate dezvolta o putere maximă de 692 CP. Gama Quadtrac AFS Connect® este completată și de cele 3 modele cu transmisie CVX de 470 CP, 500 CP și 540 CP.

Află mai multe informații de pe noul site al Titan Machinery România ( n.r. găsește noul site aici) sau de la reprezentanții Titan Machinery România, accesând link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră.

Găsește reprezentantul aici.

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist