Studiu de caz. Case IH – Părintele șenilatelor 2/2


14.12.2020

      Design-ul șenilelor Case IH a schimbat pentru totdeauna industria constructoare de tractoare agricole. Șenilele oscilează și pivotează independent una față de cealaltă și asigură o amprentă fermă pe sol pentru ca puterea dezvoltată de motor să nu se piardă prin patinare. Acest design special al șenilelor asigură forța superioară de tracțiune a tractoarelor din seria Magnum Rowtrac și Quadtrac chiar și la remorcarea celor mai grele sarcini și sporesc confortul operatorului în situațiile de lucru pe teren accidentat.

Avantajele sistemului de șenile la modelele Quadtrac și Magnum Rowtrac

 • Oscilație independentă sus-jos pe fiecare șenilă pentru a menține contactul cu solul.
 • Oscilație sus – jos de 10°.
 • Oscilație longitudinală la Quadtrac de 26°.
 • Cele două roți dințate intermediare sunt montate la o înălțime cu 1,5 cm mai mult decât rolele mici. Avantaje:
  - Flotare mai bună.
  - Mai puțină uzură pe drum.
 • Creșterea duratei de viață a șenilei.
 • Racletele pentru roțile motrice sunt standard pentru sistemele de șenile Case IH.
 • Avantajul racletelor roților motrice este de a păstra suprafața de oțel a acestora curată, fără noroi și resturi vegetale.
 • Durată de viață extinsă.
 • Stabilitate deplină, o deplasare lină și putere maximă la sol datorită suspensiei punții față;
 • Sistemul folosește o suspensie de șa, respectiv sistem cu cilindri cu efect dublu;
 • Cu o deplasare a suspensiei de 100 mm săritura cabinei este redusă cu 58%;
 • Contact mai bun cu pneul frontal la sol control și tracțiune îmbunătățite ale tractorului Rowtrack.
 • Toate cele 3 perechi de role lucrează împreună pentru a sprijini greutatea tractorului.
 • Rolele sunt amortizate, absorbând șocurile și compensând denivelările de teren / drum.
  - Conformitate laterală și longitudinală.
  - La tractoarele convenționale fără acest lucru în sistem, există încărcări concentrate în anumite zone, sub rolele șenilelor, iar acest lucru pune o presiune suplimentară asupra întregului sistem.
 • Piesele rulează liniștit și fără vibrații atunci când se circulă pe drum rutier.
 • Sistem de tensiune automată unic pe piață:
 • Piesa este tensionată automat de presiunea hidraulică.
 • Reglarea și tensionarea manuală a șinelor nu sunt necesare!

Avantaje competitive Case IH AFS Connect Magnum Rowtrac

Complexul sistemului de șenile tratat de Case IH timp de 25 de ani are în vedere ca rulajul acestuia se se exercite în poziția cea mai sigură față de corpul tractorului. De aceea Case IH are șenile în poziție fixă pe toate echipamentele sale. Magnum Rowtrack este echipat cu șenile pe puntea spate, beneficiind totodată de oscilația pe orizontală, iar șocurile inevitabile sunt preluate de sistemul de roți de pe puntea față. De asemenea, roțile de pe puntea față permit un viraj de 55°.

Totodată, Case IH AFS Connect Magnum Rowtrac beneficiază de sistemul unic de direcție EZ-Pilot ™ care rotește volanul cu acționarea integrată a motorului electric și poate fi utilizat împreună cu FM-750 ™ sau FM-1000 ™ pentru oferi autonomie de lucru. Sistemul permite, de asemenea, direcția manuală fără restricții atunci când direcția asistată nu este angajată.

Suprafața de contact cu solul și presiunea exercitată pe cm²

La tractoarele Case IH Magnum Rowtrac suprafața constantă de contact cu solul este de 3,51 mp. Astfel, greutatea cu care un tractor Rowtrac cu încărcare standard de 17,100 kg apasă pe sol este de 0,49 kg / cm², iar un Rowtrac complet încărcat pânp la 19000 kg, apasă pe sol cu 0,54 kg / cm². La tractoarele articulate pe șenile, Case IH Quadtrac, suprafața constantă de contact cu solul este de 6,2 m². Astfel, greutatea cu care cel mai încărcat tractor Quadtrac apasă pe sol este de 0,9  kg / cm²

Combinele Case IH Axial-Flow echipate cu șenile pe puntea față:

Combinele care au schimbat regulile industriei constructoare la nivel mondial beneficiază astăzi de tehnologii extrem de avansate, unele dintre ele fiind unice pe piață. De foarte mulți ani însă, combinele Case IH Axial-Flow® pot fi echipate, opțional, cu șenile, astfel încât puterea de tracțiune, respectiv randamentul de lucru să fie maxim, indiferent de condițiile de sol.

Șenilele asigură toată puterea de tracțiune a motorului la nivelul de contact cu solul, în condiții de sol moale, mlăștinos, cu zone mari de băltire. Solul noroios nu poate împiedica combina Case IH Axial-Flow® să recolteze la cel mai ridicat nivel posibil. De asemenea, șenilele se mulează foarte bine pe suprafața arabilă, reducând compactarea solului. Șenilele combinelor Axial-Flow® se adaptează automat în funcție de fermitatea solului.

Sistemul de șenile complet suspendate are patru role de ghidare, care ajută la diminuarea presiunii exercitată de utilaj asupra solului și la prevenirea deteriorării stratului superior al acestuia.

De asemenea, rolele de ghidare reduc și gradul de uzură la care sunt supuse șenilele din cauciuc pe durata deplasării combinei pe drumurile publice. Cel mai important este faptul că sistemul de șenile complet suspendate asigură un nivel superior de confort pentru operator în timp ce utilajul se deplasează de la un câmp la altul.

_______________________

Fabrica din orașul Grand Island, Nebraska – Locul deproducție al combinelor Axial-Flow®

Reprezintă Centrul de Excelenţă al Combinelor din America de Nord aparţinând companiei CNH Industrial. În componenţa fabricii din Grand Island, intră câteva secţii între care se remarcă cea de producţie, sudură, vopsitorie şi montaj. Fiecare dintre aceste secţii beneficiază de cele mai moderne tehnologii în domeniu: sistem de vopsire cu pulberi în câmp electrostatic, celule laser, roboţi pentru sudură şi sisteme de testare wireless.

Fabrica din oraşul Racine, Wisconsine – locul de producţie al tractoarelor Magnum®
Fabrica, care se întinde pe o suprafaţă de 595.000 mp, este locul de producţie al tractoarelor din seria Magnum. Tot aici sunt fabricate şi transmisiile combinelor Axial-Flow®, culegătoarelor de bumbac Cotton Express precum şi punţile motrice şi supapele motoarelor care echipează tractoarele Case IH Steiger 4WD (cu tracţiune integrală).

Fabrica din Fargo, Dakota de Nord – locul de producţie al modelelor de tractoare Steiger® şi Quadtrac®
Înfiinţată de fraţii Steiger în anii 1960, fabrica din Fargo (Dakota de Nord) produce tractoarele din seria Steiger 4WD (cu tracţiune integrală), încărcătoare frontale şi echipamente bidirecţionale.

Studiu realizat de Bogdan Constantin, PR & Communication Specialist