CULTIVATOARE™

Utilaje AVR de pregătire a patului germinativ între 2 și 8 rânduri
Un început bun este baza perfectă pentru un rezultat final excelent. Pregătirea corespunzătoare a solului asigură condiții optime de creștere și obținerea unui produs bun, de calitate superioară. Titan Machinery România vă propune o gamă largă de modele de cultivatoare, de înaltă tehnologie de la producătorul Belgian AVR. Cultivatoarele AVR sunt disponibile în versiuni de lucru între 2 și 8 rânduri, pe 75 de cm, de diferite mărimi și specificații și au nevoie de puteri cuprinse între 70 CP și 140 CP.
AVR GE-Force
AVR GE-Force
GE-Force este echipat cu o cutie simplă de angrenaje, cu o singură viteză, care transmite cuplul direct la angrenajele laterale. Cutia standard de angrenaje poate suporta o putere de până la 250 CP. Opțional, este disponibilă și o cutie de angrenaje de 380 CP; mai mult decât atât, este disponibilă și o cutie de angrenaje cu 3 trepte, care oferă mai multă flexibilitate la vitezele rotorului pentru utilizare în diferite tipuri de sol.

Deoarece turația este redusă doar în angrenajele laterale, forțele care acționează asupra arborilor și rulmenților intermediari sunt limitate, ceea ce înseamnă mult mai puțină uzură a componentelor.

Opțiuni

  • cutie de angrenaje cu 3 viteze
  • pentru cei care-și doresc un transfer mai eficient al puterii de la tractor, sunt disponibile angrenaje laterale duble 
  • cutie de angrenaje durificată cu o viteză (max. 380 CP), în combinație cu angrenaj lateral dublu.
AVR Combi
AVR Combi
Plugul combinat AVR combină trei funcții pe un singur cadru. Puteți să alegeți utilajul pe care doriți să-l folosiți prin schimba schimbare a anumitor elemente:
  • Plug ecologic: curățare importantă a buruienilor de pe biloane
  • Plug cu discuri: construirea biloanelor
  • Cultivator: smulgerea buruienilor.

Datorită acestui utilaj, formarea patului de plantare și prevenirea creșterii buruienilor nu au fost niciodată atât de ușoare. Secretul utilajului combinat este sistemul său ingenios de transfer al greutății, care folosește greutatea tractorului pentru a aplica presiune pe mecanismul de format biloane.

Îndepărtarea ecologică a buruienilor de pe părțile laterale ale bilonului Plugul ecologic funcționează în doi pași:
1. La început, racletele îndepărtează un strat subțire de pământ, precum și buruienile eventual prezente pe părțile laterale ale biloanelor. Pământul mărunțit acoperă buruienile și le sufocă.
2. Apoi, trupițele de mare viteză presează din nou pământul, pentru a consolida la loc părțile laterale ale bilonului.

AVR MultiForce
AVR MultiForce
MultiForce este un cultivator puternic, de mare capacitate, executat opțional cu un sistem cu șase dinți, care asigură mărunțirea uniformă a solului și poate acționa la o adâncime considerabilă. MultiForce se montează în fața tractorului, pentru a fi utilizat împreună cu un plantator montat în spate, dar, cu o mică modificare, poate fi folosit și montat în spate. Scopul proiectării a fost de a menține această mașină cât mai compactă posibil și de a putea oferi în continuare avantajele rotorului cu diametru mare și design-ul cu 6 dinți al unui cultivator frontal.

Avantaje numeroase
Avantajele cultivatorului frontal sunt destul de clare:
▪ Mărunțire uniformă (128 sau 192 (opțional) dinți de prindere): mai puțin praf, fără bulgări de pământ.
▪ Nu există posibilitatea de pătare sub biloane, făcând posibilă plantarea mai devreme în sezon.
▪ Capacitate mai mare cu consum mai mic.
AVR Compact
AVR Compact
Pregătirea terenului pentru recolte optime

Cultivatorul AVR Compact este un cultivator complet al terenului pentru utilizare în combinație cu o plantatoare sau semănătoare. Cultivarea, pregătirea, plantarea și tocarea vrejurilor pot fi executate în spatele tractorului într-un singur pas de lucru, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate anvelope late. Acest cultivator compact este echipat cu un sistem de legătură în trei puncte, la care poate fi cuplată cu ușurință o plantatoare Ceres.

Mașină compactă, consum redus de combustibil

Prin montarea dinților hidraulici în cadru (în loc de în fața acestuia) și a deschizătorilor de sol pe cultivator (în loc de pe jardinier), AVR a reușit să restrângă semnificativ lungimea mașinii. Dinții de cultivare reglabili hidraulic în adâncime (opțional) sparg urmele tractorului. Prin cultivarea în sol crăpat, se consumă mai puțin combustibil.