Despre noi

Despre noi

Cu aproape 40 de ani de experiență, grupul Titan Machinery Inc. din Statele Unite ale Americii deține și administrează o rețea de distribuție de echipamente și servicii în industria de agricultură și cea de construcții la scală internațională. Titan Machinery este cel mai mare distribuitor de utilaje agricole și de construcții din S.U.A și unul dintre cei mai importanți importatori și distribuitori de astfel de echipamente la nivel mondial. Principalul partener al Titan Machinery este concernul CNH Industrial, care cuprinde mărci celebre printre care Case IH, Case Construction, Iveco, New Holland Agriculture și New Holland Construction. De asemenea, Titan Machinery este cel mai mare distribuitor din lume al produselor CNH Industrial.

Titan Machinery România unicul importator al Case IH și Case Construction Equipment
Grupul Titan Machinery Inc. a intrat în România în anul 2011, acesta fiind primul stat din Europa în care s-a instalat. Titan Machinery România a reprezentat din start unicul importator al utilajelor producătorilor americani Case IH și Case Construction Equipment. În 2016 Titan Machinery România a devenit importator si distribuitor exclusiv al utilajelor producătorul suedez Väderstad. De asemenea, Titan Machinery România este distribuitor și importator al utilajelor marca: Sulky, Gregoire Besson, Stoll, Annaburger, Bonsegna, VAB Irrigation, Nettuno Irrigation, Maschio Gaspardo, Pronar, MacDon, Olimac, Nardi, UNIA, Corvus și al utilajelor pentru construcții marca Wacker Neuson și FIRSTGREEN. Titan Machinery România oferă clienților soluții de echipamente grele de clasă mondială, piese de schimb de origine și servicii de asistență și mentenanță. Titan Machinery România operează pe piața internă printr-o rețea de paisprezece puncte de lucru, care au rolul de a acoperi eficient toată suprafața țării.
Titan Machinery România unicul importator al Case IH și Case Construction Equipment
Titan Machinery România dezvoltă și oferă tehnologii avansate
Titan Machinery România dezvoltă și oferă tehnologii avansate
Titan Machinery România dezvoltă și oferă tehnologii avansate, precum echipamente de ghidare și poziționare ce utilizează tehnologia RTK+, compatibile cu o gamă variată de utilaje agricole, de construcții sau din alte industrii. De asemenea, compania oferă soluții complete, inclusiv servicii de administrare a flotei de utilaje, prin soluții extrem de avansate de tip AFS CONNECT, soluții de ghidare automată sau manuală prin sistemul T-LINE Pro Track, sau tehnologii avansate de analiză a solului cum sunt SoilXplorer. 

Plecând de la deviza „Dezvoltăm Viitorul”, departamentul «Agricultură de Precizie» al Titan Machinery România  are un aport substanțial la expansiunea sistemelor de precizie de care beneficiază agricultura românească. Impactul pozitiv pe care îl au proiectele noastre pentru agricultori dar și optimizarea permanentă a soluțiilor deja oferite, contribuie la dezvoltarea unei agriculturi moderne, sustenabile și, pentru tot mai mulți fermieri care nu își mai doresc sau nu își permit costuri inutile, indispensabile.

Servicii de mentenanță
Dezvoltarea serviciilor de mentenanță a avut la bază analiza nevoilor fermierilor și a pornit cu o restructurare, respectiv o organizare a punctelor de lucru din țară, dotate cu ateliere si echipamente de ultimă generație. Complementar atelierelor din țară, Titan Machinery are pregatită o flotă de peste 80 de autoutilitare complet echipate, gata să intervină în timp util în sprijinul fermierilor atunci când sunt solicitate. În întreprinderea programului de expansiune adoptat, au loc anual aproximativ 20 de programe de training la sediile partenerilor din Europa. 

În cadrul servicilor de mentenanță este și divizia de recondiționare a utilajelor folosite. Ca atare, fiecare utilaj folosit din portofoliul Titan Machinery, parcurge un proces minuțios de recondiționare, sub atenta supraveghere a unui inginer coordonator. Utilajul în cauză este supus unei expertize tehnice și recondiționat complet pentru uzul îndelungat. 
Servicii de mentenanță
Producătorul Case IH
Marca americană Case IH reprezintă tradiţia pură a leadership-ului care a pus în mişcare sectorul agricol timp de aproape două secole. Punctul culminant al istoriei Case IH este reprezentat de unirea eforturilor unor mari companii şi marci de utilaje agricole, între care se remarcă Case, International Harvester şi David Brown, ș.a. Fiecare dintre aceste mărci a jucat un rol important în istoria şi evoluţia Case IH. Utilajele producătorului american sunt fabricate la uzina din Sankt Valentin, Austria, la uzina din orașul Grand Island, Nebraska – locul deproducție al combinelor Axial-Flow®, uzina din oraşul Racine, Wisconsine – locul de producţie al tractoarelor Magnum® și uzina din Fargo, Dakota de Nord – locul de producţie al modelelor de tractoare Steiger® şi Quadtrac®

Case IH nu mai reprezintă demult doar o simplă marcă agricolă, dat fiind aportul substanțial pe care l-a adus constant sectorului industrial. Traiectoria pe care a parcurs-o în inventarea și dezvoltarea agriculturii moderne arată cât de adânci sunt „rădăcinile” producătorului american în stratul gros și fertil al sectorului agricol din utimele două veacuri.

Producătorul Case IH
Producătorul Case Construction Equipment
Producătorul Case Construction Equipment
CASE CONSTRUCTION oferă o gamă completă de încărcătoare, excavatoare pe roţi sau şenile, buldozere, încărcătoare telescopice, mini-încărcătoare sau buldo-excavatoare, livrând de asemenea orice tip de accesoriu necesar unor activităţi cu un grad mare de specializare. Toate punctele de lucru din România au fost dotate cu ateliere mobile, cu aparatură de service certificată CASE CONSTRUCTION, acestea fiind disponibile permanent pentru intervenţiile de urgenţă. De altfel, spaţiile destinate activităţii de mentenanță sunt impresionante, având zone de reparaţii şi întreţinere capabile să adăpostească mai multe utilaje în acelaşi timp, fiind complet utilate pentru intervenţii dintre cele mai dificile. 

Experienţa permite să ofere clienţilor o gamă largă de piese şi consumabile care garantează cea mai bună funcţionare a utilajelor. Având stocuri proprii s-a limitat termenul de livrare, iar dacă produsul nu se află pe stoc se poate aduce în 24 de ore din depozitele din Europa. 
Producătorul Väderstad
Producătorul suedez din orașul Väderstad este cunoscut pentru calitatea înaltă a utilajelor și a pieselor din care sunt făcute. Unul dintre motto-urile companiei a fost rostit pentru prima dată cu ani în urmă de către fondatorul acesteia, Rune Stark, și anume: ”Faceți lucrurile să dureze”, ca o reflectare a faptului că este în prim plan în ceea ce privește calitatea și performanța. Producția proprie de piese de uzură este unică pe piață și îi conferă companiei constructoare Väderstad controlul deplin asupra procesului. 

Utilajele, componentele acestora, dar și proprietățile cum ar fi susceptibilitatea la coroziune a materialelor, reacțiile la contactul cu fertilizatorii și umezeala sunt testate îndelung. Se testează toate legăturile forjate în standurile vibratoare, în timp ce în laboratoarele de semănat se masoară uzură discurilor și patinelor. Utilajele asamblate final sunt conduse tură după tură într-o carieră de granit, unde li se testează durabilitatea. În aceste condiţii maşinile suferă mult mai mult decât vor suferi vreodată în viaţa reală în ferme, pentru a releva rapid slăbiciunile ce sunt apoi remediate. Aceasta rezultă în viaţa mai îndelungată, ceea ce înseamnă o bună economie pentru clienţi în final. Încrederea foarte mare în calitatea acestor semănători a fost reflectată și în anii de garanţie acordați încă de la început de producător. Aceasta înseamnă că fermierii s-au putut simţi în siguranţă în ceea ce priveşte investiţia lor.
Producătorul Väderstad
Producătorul Gregoire Besson
Producătorul Gregoire Besson
Având o istorie de aproape 220 de ani, producătorul francez Gregoire Besson și-a adus un aport semnificativ în evoluția implementurilor în întreaga lume. Plugurile reversibile Gregoire Besson au reprezentat o revoluție la momentul lansării lor pe piață, sistemul de inversare fiind patentat de compania franceză. Compania deține mai multe recorduri mondiale la activ, fapt ce le certifică calitatea, fiabilitatea și robustețea implementurilor produse. Indiferent de soluția constructivă, cu o singură roată sau cu tren de rulare, plugurile reversibile Gregoire Besson, au o serie de caracteristici avantajoase față de concurență. Printre caracterisiticile de bază ale acestor pluguri se numără oțelul de înaltă calitate al cadrului ce-i conferă robustețe, lățimi generoase de lucru pe fiecare trupiță, flexibilitate în configurarea numărului și poziției organelor active, reglaj hidraulic al primei trupițe precum și posibilitatea reglării lățimii de lucru.
Producătorul Sulky
Producătorul francez Sulky este specializat în proiectarea, producția și comercializarea soluțiilor agricole de cultivare, semănare și fertilizare ale solului. Fondată în 1936, Sulky este o afacere de familie care s-a dezvoltat în continuu, ghidată de ceea ce au spus clienții, iar astăzi relația durabilă a companiei cu aceștia se bazează pe încredere și angajament.

Producătorul Sulky
Producătorul MacDon
Producătorul MacDon
Cu o experiență de peste 65 de ani, producătorul de utilaje agricole MacDon este unul dintre liderii mondiali în domeniul tehnologiei, inovării, proiectării și fabricării echipamentelor agricole de înaltă clasă, tehnologie care a avut ca puncte de reper calitatea și performanța. Reputația deosebit de bună pe care producătorul o are pe piața agricolă mondială, a fost construită prin atenția acordată fermierilor, care au dorit mașini productive, în care să aibă încredere și care să facă recoltarea mai ușoară. Sediul unde sunt proiectate aceste utilaje de vârf este situat în Winnipeg, Canada, aproape de granița cu Statele Unite ale Americii. Această bază are o suprafață de  34 de hectare, unde sunt incluse facilități de cercetare, dezvoltare, inginerie, controlul calității, pentru departamentele de producție, marketing și asistență. Din această bază sunt furnizare echipamente agricole pentru importatorii și distribuitorii din întreaga lume.