Lista de motive pentru care merită să cumperi o semănătoare de calibru Väderstad Rapid


14.07.2020

           Producătorul suedez din orașul Väderstad este cunoscut pentru calitatea înaltă a utilajelor și a pieselor din care sunt făcute. Producția proprie de piese de uzură este unică pe piață și îi conferă companiei constructoare Väderstad controlul deplin asupra procesului. Împreună cu fermierii din întreaga lume, pe durata a trei generaţii, Väderstad a creat maşini ce folosesc întregul potenţial al pământului. Calitatea înaltă a semănătorilor de precizie Väderstad, semănătorilor de păioase şi utilajelor de pregătire a solului oferă un start mai bun fermierilor prin acoperirea mai multor hectare într-un timp mai scurt fără rabat la calitate.

Rapid este o semănătoare universală pentru plante păioase ce poate efectua pregătirea patului germinativ, nivelarea, semănarea şi reconsolidarea într-o singură trecere. Designul său oferă rezultate de calitate la viteze de lucru mari. Capacitatea sa oferă posibilitatea optimizării lucrărilor. Semănatul direct, pregătirile minime sau lucrările convenţionale – Rapid creează rezultate perfecte în toate condiţiile. Bo Stark, managerul departamentului de marketing al Väderstad pentru piața Scandinavă, spunea în 2007 că “semănătoarea Rapid a dat naștere la cea mai mare raționalizare a costurilor în ultimii 30 de ani. Probabil că niciun alt utilaj nu a redus mai mult costurile fermierilor.”

Rapid nu mai e doar o semănătoare pentru specialiști, ci a devenit o semănătoare pentru toată lumea. Rapid se găsește acum într-o versiune sau alta atât în fermele mici și mijlocii, cât și în fermele mari. Superioritatea tehnică a acestei mașini a fost recunoscută în ultimii ani de mai mulți dezvoltatori ai agriculturii mondiale, fermieri mici și mari deopotrivă, ingineri agronomi și pasionați de agricultură, oameni care nu își mai doresc sau nu își mai permit costuri inutile. Ca atare, să vedem principalele motive pentru care merită să cumpărăm o astfel de semănătoare titanică.

  1. Precizia adâncimii de lucru pe care te poţi baza

Rapid este recunoscută pentru păstrarea precisă a adâncimii de lucru. Rezultatul este vizibil în emergenţa uniformă, maximizând astfel potenţialul de productivitate pe întreaga solă. Adâncimea de semănat este realizată prin presiunea crescută, de la 150 de kg, pe fiecare brăzdar, în timp ce controlăm adâncimea printr-o legătură între două brăzdare şi roata de recompactare aferentă. Rezultatul este că Rapid poate creea emergenţă uniformă de fiecare dată.

  1. Sistemul ingenios al brăzdarului

Inima Rapid-ului o reprezintă brăzdarele unice împreună cu roţile de recompactare. Rapid are un sistem ingenios de control al adâncimii de lucru, reglabil din cabina tractorului. Fiecare brăzdar este montat pe un braţ independent dotat cu amortizoare de cauciuc. Prin designul de mare rezistenţă şi presiunea importantă de pe brăzdar, acestea nu vor degaja din sol uşor. În multe cazuri Rapid presează în sol pietrele mai curând decât sa degajeze din sol. În cazul unui obstacol mai important, brăzdarul va degaja rapid şi va reveni individual în sol. Astfel impactul asupra semănatului si reconsolidării este minim.

  1. Expertul solurilor variate din curtea dumneavoastră

Indiferent dacă solul este greu, mediu sau uşor roţile mari decalate vor menţine contactul cu solul şi vor asigura adâncimea corectă de semănat. Aceasta face din Rapid alegerea ideală atunci când aveţi condiţii variabile de sol şi aveţi nevoie de o semănătoare pe care vă puteţi baza. Prin setarea simplă şi corectă a ratei de semănat si celei de fertilizare, din cabina tractorului, Rapid permite semănatul de precizie versatil, adaptat condiţiilor de sol locale.

  1. Economisiţi timp, combustibil şi umiditatea din sol

Prin efectuarea unor operaţii multiple dintr-o singură trecere, semănătorile Rapid reduc timpul de operare din câmp. Aceasta economiseşte timp, scade costurile de înfiinţare a culturilor şi salvează apa din sol.

  1. Ofera condiţii ideale de creştere

Fiecare disc de semănat de pe brăzdarul Rapid-ului creează o brazdă curată pentru seminţe prin tăierea agresivă a părţii inferioare mai dure a patului germinativ. Aceasta creează un mediu cu beneficii importante asupra creşterii seminţelor.

  1. Performanţe maxime – mentenanţă minima

Suspensia brăzdarelor fără mentenanţă Fiecare braţ de disc este dotat cu suspensie din cauciuc individuală. Absenţa pieselor în mişcare asigură lipsa problemelor pe durata de viaţă a maşinii. Oţel suedez – Calitate suedeză Discurile de semănat ale Rapid-ului sunt construite din oţel suedez de calitate durificat. Marcajul V-55 de pe piesele originale Väderstad este o marcă a oțelului suedez de înaltă calitate Väderstad. Numărul 55 reprezintă duritatea măsurată în unitatea Rockwell C HRC. Această structură unică de material face posibilă împingerea nivelului de duritate de la standardul industrial HRC 47-48 la HRC 55, păstrând în același timp o rezistență la șoc foarte intensă.

  1. BioDrill – Mai multe tipuri de seminţe într-o singură trecere

Prin echiparea unei semănători Rapid cu o semănătoare pentru seminţe mici BioDrill, pot fi semănate culturi cum ar fi cele de acoperire sau înverzire, odată cu cea principală. Placile distribuitoare împrăştie seminţele uniform în faţa tăvălugului din pneuri, asigurând astfel contactul bun al acestora cu solul. BioDrill asigură condiţii excelente pentru seminţele mici, reducând costurile şi reţinând umiditatea în acelaşi timp.

  1. Seminţe pe metru pătrat în loc de kg pe hectar

Folosind SeedEye de la Väderstad, rata dorită este setată în termeni de număr de seminţe pe metru pătrat. În timpul semănatului senzorii măsoară precis numărul de seminţe ce trec prin fiecare tub de semănat în parte. Prin combinarea acestor informaţii cu viteza de deplasare dată de radar, rata este ajustată automat pentru a menţine cantitatea dorită.

  1. Nu este necesară calibrare. Maximizează timpul de lucru în câmp.

SeedEye ajustează automat rata de semănat din mers, astfel încât nu este necesară calibrarea. Aceasta creşte uşurinţa în exploatare şi maximizează eficienţa în lucru. În cabină aveţi controlul absolut al operaţiei de semănat prin iPad-ul ce face parte din sistemul Väderstad E-Control.

  1.  Controlul absolut al semănatului

Väderstad SeedEye pune controlul absolut în mâinile dumneavoastră, oferindu-vă oportunitatea de a optimiza rezultatele obţinute în câmp. Prin măsurarea numărului de seminţe pe metru pătrat, în loc de kg pe hectar, semănatul nu mai este afectat de variaţiile de greutate sau tipul seminţei din fiecare sac în parte. Aceasta creşte precizia şi maximizează performanţele de semănat. Lucrând cu ISOBUS Task Controller, se pot de asemenea seta rate variabile şi închide secvenţial utilajul.

  1.  Reconsolidarea după plasarea seminţelor

Rapid este echipată cu roţi de diametru mare şi late pentru recompactare masivă, asigurând astfel închiderea brazdelor de seminţe. Greutatea este întotdeauna necesară atunci când se lucrează adânc, pe soluri grele sau în semănatul direct. Prin reconsolidarea grea după plasarea seminţelor, pneurile Rapid-ului acţionează ca un tăvălug de mare precizie. Prin aplicarea de presiune la locul potrivit se asigură un contact mai bun între sol şi seminţe pentru fiecare din acestea, făcând inutile trecerile ulterioare cu alţi tăvălugi după semănat.

  1.  Dozare precisă

Seminţele intră pe la baza buncărului în sistemul de dozare acţionat hidraulic şi sunt distribuite pneumatic către capetele distribuitoare. Sistemul de dozare Fenix poate asigura rate între 1,5 kg/ha şi 500 kg/ha fără a fi necesară schimbarea vreunei componente. Mulţumită sistemului hidraulic de antrenare, pot fi obţinute aceste rate înalte de semănat fără a fi necesară scăderea vitezei de deplasare. Ventilatorul integrat lucrează la turaţii joase, rezultând astfel consumuri scăzute de combustibil şi o funcţionare silenţioasă. Locaţia sa înaltă reduce cantitatea de praf şi reziduuri ce intră în sistemul pneumatic, crescând astfel precizia semănatului.

  1.  Väderstad E-Control – sistem de control de nouă generaţie

Sistemul de control bazat pe iPad Väderstad E-Control se conectează fără fir la utilajul Väderstad asigurând acces total la funcţiile şi datele sale. Beneficiaţi de reglaje simple şi prietenoase, calibrare uşoară precum şi monitorizare şi control în timp real.

  1.  Proiectată pentru rate mari de semănat

Sistemul de dozare de mare capacitate acţionat hidraulic Fenix este capabil să manipuleze toate tipurile de seminţe cu rate de la 1,5 kg/ha până la 500 kg/ha, fără a fi necesară schimbarea vreunei componente. Aceasta înseamnă că sistemul de dozare nu va fi niciodată un factor de limitare pentru ratele înalte şi vitezele mari de semănat din câmp.

Fiecare utilaj Väderstad reprezintă dovada pură a calității superioare necesare unei agriculturi moderne, profitabile și responsabile. Väderstad întruchipează excelența tehnică a industriei constructoare de mașini și utilaje din Suedia.

 

Află mai multe detalii de la reprezentanții Titan Machinery România, accesând link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră.

https://www.www.titanmachinery.ro/contact-bucuresti

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist