VÄDERSTAD A LANSAT NOUL TEMPO L CENTRAL FILL


02.12.2021

        Väderstad, unul din producătorii de vârf de maşini agricole în domeniul prelucrării solului şi al semănatului (plante păioase şi prăşitoare), a lansat de curând noua semănătoare de precizie în regim de mare viteză Tempo L 16-24 Central Fill. Prin manipularea centralizată a seminţelor şi a fertilizatorilor în vrac, va creşte astfel capacitatea de lucru a semănătorii și mai mult.

Semănătoarea de mare viteză Väderstad Tempo L deţine recordul mondial pentru semănarea a 502.05 hectare cu porumb în doar 24 de ore, un record atins în Ungaria în 2017.

"Acum familia de semănători de precizieTempo se extinde şi noul model Tempo L Central Fill cu buncăr central pentru seminţe şi fertilizator este lansat", spune Mattias Hovnert, Senior Vice President Sales&Marketing, care adaugă:

Funcţionalitatea Central Fill înseamnă că în loc să umple fiecare buncăr al fiecărei unități de rând în parte, fermierul va umple doar un buncăr central de mare capacitate. Semănătoarea de precizie Tempo se va ocupa apoi de distribuirea acestor seminţe şi a fertilizatorilor către fiecare rând în parte – toate acestea la o viteză şi o precizie de record mondial.

Cu funcţia Central Fill, fermierul este capabil să efectueze mai multe hectare în timpul său de lucru, crescând astfel capacitatea şi productivitatea mult mai mult.

Noul Tempo L Central Fill va fi disponibil în 16 sau 24 de rânduri, ceea ce oferă spaţiere de la 462 la 762 de mm, în funcție de model. Pentru a face faţă unei astfel de cerinţe, utilajul este dotat cu noul buncăr cu capacitatea de 2200 de litri pentru seminţe şi 5000 de litri pentru fertilizator, cu un total de 7200 de litri.

"Noul buncăr de pe Tempo L Central Fill este echipat cu două ventilatoare în partea frontală, asigurând astfel o capacitatea foarte mare de dozare atât pentru seminţe cât şi pentru fertilizator. Tehnologia din spatele sistemului Central Fill este foarte intuitivă. Nu există un sistem de motoare centrale pentru dozarea seminţelor. Fiecare unitate de rând îşi asigură necesarul de seminţe pentru fiecare dozator în mod individual, pentru sistemul de semănare PowerShoot", spune Mattias Hovnert.

Noul Tempo L 16-24 cu Central Fill va avea premiera la târgul internaţional Agritechnica din Februarie 2022. Maşina va fi disponibilă începând cu sfârşitul anului 2022.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist