Titan Machinery Inc. se extinde pe piața din Germania


06.06.2018

Titan Machinery Inc. (Nasdaq: TITN) a încheiat luna trecută un contract de achiziționare definitivă a grupului AGRAM din Germania, format din două companii: AGRAM Landtechnikvertrieb GmbH și AGRAM Landtechnik Rollwitz GmbH, ambele deținând puncte de distribuție tehnică agricolă în 4 orașe din estul Germaniei: Burkau, Altranft, Rollwitz și Gutzkow. În cel mai recent an fiscal, AGRAM a generat venituri de aproximativ 30 de milioane de dolari. Se așteaptă ca achiziția să se încheie în iulie 2018.

Titan Machinery, cel mai mare distribuitor CNH Industrial din lume, operează deja peste 19 puncte de lucru în Bulgaria, România, Serbia și Ucraina, unde se ocupă atât de echipamentele Case IH, cât și de echipamente Case Construction. David Meyer, președintele și directorul executiv al Titan Machinery, a declarat: "Suntem încântați să ne extindem prezența internațională pe piețele mari, stabile și bine definite cum ar fi a Germaniei. Fondată în 1990, AGRAM a fost un succes pentru distribuția utilajelor Case IH și Steyr.”

Domnul Meyer a continuat: "Piața AGRAM este populată cu unități agricole de dimensiuni mari, asemănătoare cu fermele progresive de pe piețele noastre din Balcani și Ucraina și acoperă un teritoriu care se întinde pe o suprafață de peste 300 de mile de-a lungul graniței cu Polonia și Republica Cehă și beneficiază de un teren agricol de foarte bună calitate. Așteptăm cu nerăbdare să ne alăturăm forțele actualei echipe de management AGRAM și angajaților, să continuăm angajamentul pe termen lung al AGRAM de a servi cu succes această piață importantă ".

Despre Titan Machinery Inc.

Titan Machinery, unul dintre cei mai mari dealeri de utilaje agricole și de construcții din lume, a fost înfiinţat în 1980 şi are sediul central în West Fargo, statul Dakota de Nord, Statele Unite ale Americii.

Grupul deține 96 de dealeri Nord-Americani, localizați în Colorado, Iowa, Minnesota, Montana, Nebraska, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Wisconsin si Wyoming, și este atât furnizor al Case IH și Case Construction, produse pe care subsidiara din România le distribuie pentru fermieri, cât și furnizor al New Holland și New Holland Construction, produse care sunt distribuite pe piața din Statele Unite ale Americii.

Titan Machinery a intrat pe piața românească în anul 2011, România fiind prima țară din Europa în care compania s-a instalat, debutând cu două sedii, la București și la Timișoara.

Ulterior compania și-a făcut un plan de expansiune, care are în vedere extinderea ariei de acoperire, prin deschiderea de noi sedii, pe parcursul a mai multor ani, pentru a fi cât mai aproape de fermieri.

Astfel, în anul 2012, Titan Machinery Romania a deschis locații complete, cu birouri și hale de service, la Oradea, Roman și Cluj Napoca, iar în anul 2014 și-a început activitatea și în zona de est a țării, inaugurând sediul de la Constanța.

În plus, începând cu anul 2016, compania își extinde rețeaua cu încă 2 sedii, la Craiova și la Sloboza, iar în 2017 a deschis un nou sediu în Brăila.

Titan Machinery Romania este distribuitor exclusiv pe această piată, pentru utilajele agricole CASE IH și utilaje de construcții CASE Construction, echipamente de talie mondială, secondate de cel mai înalt nivel de service şi piese de schimb. 

Gama variată de echipamente pe care compania o distribuie pentru fermieri este menită să raspundă oricarui tip de client, chiar și celor specializați pe cele mai restrânse nișe din domeniul agricol.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist