Terminalul universal Quartz 800 Isobus de la SULKY


20.07.2018

Pasul înainte al tehnologiei ...
 

   Producătorul francez de utilaje agricole, Sulky, a adus pe piața mondială în urmă cu 3 ani, o soluție de ultimă generație în materie de tehnică de împrăștiere a îngrășămintelor, în atributul terminalului ISOBUS QUARTZ 800, performanță catalogată ca fiind de vârf, motiv pentru care a fost imediat premiată de către juriul de la SIMA și rămasă neegalată până astăzi. Mai exact, vă întrebați despre ce anume este vorba? Acest Quartz 800 este cu siguranță cel mai dezvoltat terminal ISOBUS în ceea ce privește fertilizarea centrifugală și a fost creat pentru a oferi o precizie suplimentară atunci când se distribuie îngrășăminte cu fertilizatoarele SULKY X40 + și X50 +. Practic, prin acest terminal, operatorul poate controla toate cele 12 secții de împrăștiere ale fertilizatoarelor, concomitent sau în parte.

Terminalul tactil, color, de opt inci, beneficiază de o tehnologie avansată generoasă și oferă agricultorilor posibilitatea de a maximiza acuratețea și rentabilitatea la împrăștiere a îngrășămintelor. Terminalul permite gestionarea zonei de împrăștiere pe o curbă astfel încât, la întoarcerea de la capăt de rând suprafața pe care se aplică îngrășământul nu se suprapune niciodată. Fiecare dintre cele 12 secțiuni de împrăștiere poate fi gestionată separat și în toate configurațiile, indiferent de lățimea de lucru. În plus, terminalul gestionează modulația din dreapta / stânga prin GPS, lucru pentru care Sulky a primit un premiu de inovare la SIMA 2015. Ergonomia interfeței Isobus a fost atent proiectată de Sulky. Controlul și ghidarea mașinii sunt vizibile simultan pe ecran, în timp ce lucrează, ceea ce asigură navigarea fără probleme și controlul ușor al fertilizatorului.

Terminalul Universal Isobus Quartz 800, combinat cu convertorul Sulky Isolink, permite fermierilor să beneficieze de o soluție 100% Sulky Isobus, pentru o compatibilitate și o eficiență maximă. Cu toate acestea, pentru agricultorii care au deja un terminal Isobus, tot ceea ce este necesar pentru a controla fertilizatorul, este ca <Sulky Isolink> să se conecteze la terminalul existent. Chiar mai bine, fiecare fertilizatortor Sulky din gama X40 + și X50 + poate fi utilizat în Isobus cu terminalul universal Sulky sau în modul non-Isobus cu un terminal standard. Acest lucru este deosebit de avantajos în cazul în care un fertilizator este împărțit între ferme sau utilizat într-un cerc de mașini diferite.

Controlul formei reale a suprafeței, pe care o convertește în curbe, fie că vorbim de întoarceri la capete de rând sau la diferite unghiuri ale colțurilor este unic pe piață. Modularea(inflexiunea) dozei independente pe partea dreaptă și stânga prin GPS, atât de așteptată de fermieri și aflată în prim-planul agriculturii de precizie, face posibil un control mai bun al aplicării îngrășământului în zonele de tranziție, zonele în care se recomandă modificările ratei de aplicare. De asemenea, această tehnolgie permite o economie de până la 15% din îngrășăminte. Consola permite monitorizarea mașinii și observarea informațiilor precum răspândirea îngrășămintelor, iar telecomanda oferă un control ușor asupra închiderilor și deschiderilor dispozitivului de împrăștiat atunci când fertilizatorul ajunge la capăt de rând.

______________________
Urmând un motto pe care îl respectă cu sfințenie, anume „Fermierul va fi întotdeauna în centrul preocupărilor noastre”, producătorul francez Sulky este specializat în proiectarea, producția și comercializarea soluțiilor agricole de cultivare, semănare și fertilizare ale solului. Fondată în 1936, Sulky este o afacere de familie care s-a dezvoltat în continuu, ghidată de ceea ce au spus clienții, iar astăzi relația durabilă a companiei cu aceștia se bazează pe încredere și angajament.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist