Excelența de fabricare «Case IH» în atenția fermierilor români


15.11.2018

Octombrie 2018, Sankt Valentin, Viena, Austria

     

      Luna octombrie a anului curent a marcat un eveniment deosebit de interesant pentru câțiva dintre fermierii români fideli mărcii Case IH. Experiența inedită s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, în capitala austriacă Viena și în localitatea Sankt Valentin deopotrivă, puncte care au o distanță de aproximativ 140 de km între ele. În aceste împrejurări, partenerii Titan Machinery România au avut oportunitatea de a gusta din cultura austriacă în cele mai diverse forme, de la gastronomie la arhitectură, de la muzică la tehnologie, de la sociologie la infrastructură, ș.a. Alături de o parte din echipele organizatoare ale CNH Industrial și Titan Machinery România, atmosfera a fost una destinsă, de socializare și schimb de informații, iar pe alocuri încântătoare, spre bucuria celor prezenți. Punctul culminant al acestui eveniment l-a reprezentat pășirea fermierilor români pe covorul roșu, întins special la uzina de tractoare din Sankt Valentin.

Ca atare, invitații noștri au participat la o prezentare a platformei industriale din localitate, prin care au aflat în premieră o serie de informații, despre această uzină de tractoare, apreciată ca fiind una dintre cele mai moderne la nivel mondial. Apoi, au avut ocazia inedită de a observa pas cu pas, alături de un ghid, o parte din întregul proces de asamblare al tractoarelor Case IH cu puteri de până la 300 de cai din clasele Luxxum, Puma și Optum. Astfel, oaspeții români au descoperit cele mai moderne sisteme și metode de fabricare, care poartă steagul excelenței austriece și de care beneficiază astăzi industria agricolă mondială. Vizita la fabrică s-a încheiat printr-o rundă de operare tractoare, dedicată fiecăruia dintre cei prezenți în parte, pe platforma de testare din curtea uzinei.

În fabrica din Sankt Valentin, lucrează un personal calificat (ingineri și muncitori) şi pasionat de ceea ce face. De asemenea, fabrica beneficiază de un centru de formare tehnică, unde se pregătesc mecanicii care asigură pentru fermierii din România suportul tehnic în teritoriu. Pe de altă parte, liniile de montaj ultramoderne, produc 28 de modele diferite de tractoare, cu puteri cuprinse între 86 şi 300 CP, iar 90% dintre tractoarele produse la Sankt Valentin sunt destinate exportului,  făcându-se astfel cunoscute în întreaga lume prin calitatea, precizia şi excelenţa tehnică desăvârşită. Tractoarele pleacă atât spre Uniunea Europeană, cât și către câteva țări adiacente care nu sunt în Uniunea Europeana: Ucraina, Serbia, Muntenegru, ș.a.m.d. Însă, tractoare produse în Sankt Valentin ajung până în Australia sau Noua Zeelandă. În fiecare zi, în cele 8 ore de lucru, în interiorul uzinei se mișcă 300 de tone de materiale, piesele care intră în uzină și apoi ies drept tractoare finite.

Fiecare dintre tractoare produse în Sankt Valentin, Austria au cel puțin 6400 de specificații diferite. Să ne închipuim ce înseamnă faptul că pe un tractor Luxxum există 6400 de alegeri în ceea ce privește tipul de cutie de viteze, tipul de frâne, tipul de cabină, tipul de instalație de aer condiționat ș.a.m.d. Toate aceste specificații diferite definesc unul dintre tractoarele din clasele Luxxum, Puma și Optum care sunt fabricate aici în Sankt Valentin. Când se face referire la orice tractor produs la Sankt Valentin, remarcăm circa 7300 de subansamble diferite, montate în aceasta localitate. Nu este vorba de numărul total de piese pe care îl are un tractor, pentru că acesta este mult mai mare, ci este vorba de numărul de unități diferite care sunt asamblate pentru fiecare tractor în localitatea Sankt Valentin.

Circa 10 000 de tractoare se produc anual în această uzină, într-o medie care include și anii cu o producție de criză(2008-2009) dar și cu anii cu o producție ridicată, cum ar fi ultimii ani. Încă de la începuturile uzinei din 1947 vorbim de peste 600 000 de tractoare care au părăsit porțile acestei uzine. Pentru o imagine completă a standardelor înalte de producție de care dispune marca americana Case IH, vom pune pe tapet și celelalte fabrici ale utilajelor acestui producător.

Fabrica din orașul Grand Island, Nebraska, SUA – Locul de producție al combinelor Axial-Flow®

Reprezintă Centrul de Excelenţă al Combinelor din America de Nord aparţinând companiei CNH Industrial. În componenţa fabricii din Grand Island, intră câteva secţii între care se remarcă cea de producţie, sudură, vopsitorie şi montaj. Fiecare dintre aceste secţii beneficiază de cele mai moderne tehnologii în domeniu: sistem de vopsire cu pulberi în câmp electrostatic, celule laser, roboţi pentru sudură şi sisteme de testare wireless.

Fabrica din orașul Racine, Wisconsine, SUA – Locul de procucție al tractoarelor Magnum®

Fabrica, care se întinde pe o suprafaţă de 595.000 mp, este locul de producţie al tractoarelor din seria Magnum. Tot aici sunt fabricate şi transmisiile combinelor Axial-Flow®, culegătoarelor de bumbac Cotton Express precum şi punţile motrice şi supapele motoarelor care echipează tractoarele Case IH Steiger 4WD (cu tracţiune integrală).

Fabrica din Fargo, Dakota de Nord, SUA – Locul de producție al modelelor de tractoare Steiger® si Quadtrac®

Înfiinţată de fraţii Steiger în anii 1960, fabrica din Fargo (Dakota de Nord), produce tractoarele din seria Steiger 4WD (cu tracţiune integrală), încărcătoare frontale şi echipamente bidirecţionale.

________________
Brandul Case IH, ce reprezintă tradiţia pură a leadership-ului, a pus în mişcare sectorul agricol timp de mai bine de 170 ani. Punctul culminant al istoriei Case IH este reprezentat de unirea eforturilor unor mari companii şi marci de utilaje agricole, între care se remarcă Case, International Harvester şi David Brown, pentru a numi doar câteva dintre acestea. Fiecare dintre aceste mărci a jucat un rol important în istoria şi evoluţia Case IH. De-a lungul anilor, multe lucruri s-au schimbat, dar legendarul brand, a cărui culoare reprezentativă este roşu, şi-a asumat întotdeauna angajamentul de a asigura succesul producătorilor agricoli din toate colţurile lumii.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist