Încărcătoarele frontale seria G de la CASE, premiate pentru cel mai bun design


23.01.2018

CASE Construction Equipment a încheiat anul 2017 cu o recunoaștere importantă ce încununează toate demersurile sale susţinute privind performanţa și inovaţia. Producătorul fost desemnat câștigător al Premiului pentru Design 2017, la categoria Industrial, pentru seria G de încărcătoare frontale - cea mai nouă generaţie de echipamente ce beneficiază de un design revoluţionar al parbrizului și care a ridicat ștacheta în ceea ce privește confortul operatorului, atunci când a fost lansată în luna martie a anului trecut.

Un succes binemeritat
Designul seriei G de încărcătoare frontale a fost selectat cel mai bun la categoria Industrial de către Ateneul din Chicago - Muzeul de Arhitectură și Design și Centrul European pentru Arhitectură Artă Design și Studii Urbane - din miile de înregistrări trimise de către cei mai mari producători și cele mai mari firme de design industrial din întreaga lume. În calitate de câștigător al premiului, designul încărcătoarelor frontale CASE seria G, face acum parte din Colecţia Permanentă de Design a Muzeului. Pentru CASE, designul reprezintă un factor cheie al procesului de dezvoltare a produsului, care poate aduce un confort superior pentru utilizator și o operare intuitivă, elemente de care seria G de încărcătoare beneficiază deja. În demersul său pentru calitatea designului ce combină stilul și funcţionarea optimă, producătorul se bazează pe experienţa Centrului de Design al CNH Industrial. Premiul pentru Design 2017 este o dovadă cât se poate de reală a înaltei calităţi a designului ce rezultă din focusul pentru excelenţă și eforturile susţinute. „Am intrat în cursă alături de cei mai buni din întreaga lume, iar seria G a ieșit câștigătoare. Această distincţie prestigioasă încununează lunga istorie de excelenţă a CASE, în contextul pregătirilor pentru celebrarea de 60 de ani a acestei linii de producţie, ce va avea loc anul viitor”, a declarat Carl Gustaf Göransson, Președinte de Brand în cadrul CNH Industrial, segmentul de Echipamente pentru Construcţii.

O serie cum nu e alta
Întreaga gamă G de încărcătoare frontale beneficiază de caracteristici deosebite, precum o vizibilitate superioară, datorită celui mai mare parbriz din clasa sa, confort îmbunătăţit cu o interfaţă de control premium, panou de control montat pe scaun şi un joystick nou, cu sensibilitate variabilă în funcţie de viteză, capacitate de ridicare mai mare, raportată la greutatea proprie, pentru o productivitate crescută, cabină presurizată cu HEPA şi posibilitatea instalării filtrelor de carbon și, nu în ultimul rând, un design nou, specific utilajelor din noua generaţie CASE Construction Equipment. Noua cabină ridică standardele de confort și siguranţă, oferind operatorului un mediu de lucru plăcut, dar și funcţii de control noi, eficiente, precum și o interfaţă ce o fac cea mai intuitivă și mai ușor de operat gamă produsă de CASE. Fiecare element a fost gândit pentru a furniza sentimentul că ești în cabina unui autoturism, combinat o performanţă industrială înaltă. În plus, cabina dispune de un sistem de filtrare şi recirculare a aerului îmbunătăţit, cu un interval mai mare de înlocuire a filtrului.

Pentru mediile de lucru foarte dificile, este posibilă echiparea cu un filtru de carbon. Interfaţa de control este intuitivă, pentru un control facil şi productivitate ridicată, iar informaţiile afişate pe monitorul de 8 inch sunt uşor de citit, indiferent de cât de puternică este lumina soarelui. În plus, în funcţie de opţiuni, acest monitor afişează şi imaginile surprinse de camera video montată în spatele utilajului. Seria G oferă cea mai bună vizibilitate la clasa sa. Parbrizul dintr-o singură bucată furnizează o vedere panoramică neobstrucţionată în partea din faţă a utilajului, cu multiple oglinzi spate convexe, displayul computerului de bord oferind posibilitatea operatorului de a vedea ce se întâmplă în partea din spate în timpul lucrului. În completare, noua serie G are o capotă ușoară a motorului și un dispozitiv de degivrare a geamului spate ce oferă o vizibilitate excelentă în partea din spate. De altfel, parbrizul noii serii G a fost dezvoltat pornind de la cel al utilajelor din seria F, care era deja cel mai bun din clasa sa. Acesta a fost îmbunătăţit, fiind construit dintr-o singură bucată curbată, care oferă o vizibilitate de neegalat, dintr-o parte în alta şi de la pământ la cer.

Construite în jurul confortului 
Interiorul cabinei încărcătoarelor CASE din seria G a fost proiectat pentru a maximiza spaţiul pentru operator. Joystick-ul ergonomic este o adevărată staţie de operare simetrică cu ajutorul căreia se pot controla toate funcţiile de lucru a încărcătorului dar și direcţia, astfel oboseala ce se poate simţi după câteva ore de lucru este redusă, în mod special în timpul aplicaţiilor de lucru repetitive și extrem de solicitante. La toate acestea se adaugă interfaţa premium a monitorului de control ce oferă utilizatorului o navigare intuitivă cu ajutorul informaţiilor afișate și ale setărilor utilajului. Cabina este montată pe o serie de amortizoare de cauciuc extrem de eficiente, în plus fiind dotată cu un scaun premium cu suspensie cu aer. De asemenea, motorul este poziţionat în partea din spate a utilajeului, reducând în mod semnificativ nivelul de zgomot și pe cel de vibraţii, măsurate la nivelul cabinei, îmbunătăţind confortul operatorului și mai mult. De altfel, în comparaţie cu generaţia veche, nivelul zgomotului este mai mic cu doi decibeli. Modelele 521G şi 821G au un nivel de zgomot în cabină de 68 de decibeli, în timp ce 921G şi 1121G ajung la un nivel de 69 de decibeli. Opţional, încărcătoarele CASE pot fi echipate cu două joystick-uri în loc de volan, asemenea excavatoarelor CASE. Tot la capitolul confort, noua cabină este echipată cu un sistem hands-free prin Bluetooth, care îi permite operatorului să vorbească la telefon fără să ia mâinile de pe comenzile utilajului, şi cu o ladă frigorifică, în care se pot păstra alimente sau băuturi răcoritoare. 

Cele mai bune dotări posibile 
Toate încărcătoarele frontale CASE sunt echipate cu motoare EU Stage IV/Tier 4 Final, fără filtru de particule sau EGR. Pentru a îndeplini standardele de poluare, a fost implementat un sistem de post-tratare Hi-eSCR, care permite şi menţinerea unor dimensiuni reduse ale motorului. „Cubul” de răcire, format din filtre eficiente așezate faţă în faţă, este acum amplasat în centrul utilajului, nu în spate, asigurând astfel o răcire eficientă a motorului şi ferindu-l de praf sau noroi. Toate încărcătoarele sunt echipate cu o transmisie care şi-a demonstrat deja fiabilitatea, frâne multi-disc şi diferenţiale complet blocabile. În plus, proiectanţii şi inginerii CASE au lucrat şi la design-ul utilajelor, folosind noile tendinţe din industria auto, care se bazează pe culori mai închise la nivelul roţilor şi în partea de jos a utilajului şi culori mai puternice în partea superioară, pentru a sublinia caracterul robust CASE. În plus, ca o notă de curaj, aceștia au amplasat şi un desen 2D reflectorizant al siglei, care poate fi văzut şi noaptea.

 

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist