Titan Machinery România devine unic distribuitor al cositoarelor autopropulsate MacDon


18.01.2018

În urmă cu un doi ani de zile, Titan Machinery România devenea importator și distribuitor autorizat pe piața din România al utilajelor de recoltat marca MacDon. Parteneriatul s-a dovedit a fi de un real succes, acesta având ca punct central comercializarea hederului MacDon FD1 care beneficiază de cea mai inovativă tehnologie FLEX DRAPER®. Ca atare, în acest an Titan Machinery România, împreună cu producatorul canadian MacDon au decis escaladarea acestui parteneriat, începându-se astfel pentru prima dată în România și exclusiv de către Titan Machinery, comercializarea mașinilor de cosit autopropulsate M155 E4 într-un pachet la care sunt adăugate și hederele D65 de 9 metri special proiectate pentru acestea.

Acest utilaj reprezintă o nouă abordare a producătorului, ce oferă cu certitudine cel mai eficient și rentabil pachet în raport cu celelalte utilaje convenționale de pe piață. Mașina de cosit autopropulsată MacDon M155 E4 este dotată cu un motor în 4 cilindri cu o putere nominală de 155 CP și care respectă reglementările de emisie Tier 4. Are o greutate de 4.5 tone și se deplasează atât înainte cât și înapoi ajungând la o viteză maximă în lucru de 26 km/h și o viteză maximă de transport de 37 km/h. Interiorul cabinei este deosebit de confortabil, fiind dotat începând de la scaunul reversibil,  sitemul de aer condiționat și sistemul inteligent de iluminare, până la sistemul de monitorizare a operațiunilor în desfășurare.

Hederului MacDon D65 reprezintă un salt semnificativ în tehnologia hederelor DRAPER®, oferind o productivitate de excepție. Acesta reprezintă o soluție multi-recoltă, permițând tăierea aproape oricărei culturi, astfel încât agricultorul nu va mai fi nevoit să schimbe hederul. Acesta este proiectat pentru a oferi performanțe remarcabile în special atunci când se confruntă cu condiții dificile de recoltat.  Fie că vorbim de plante mici, coborâte, încurcate, înalte sau chiar și de cele depuse pe sol, acest heder a fost proiectat pentru a tăia culturile de cereale, rapiță, fân, plante furajere și culturi speciale, obtinând o productivitate bună în condiții de viteză semnificativ mai mare în raport cu  viteza medie a celor de pe piață.

Cu o experiență de peste 65 de ani, producătorul de utilaje agricole MacDon este unul dintre liderii mondiali în domeniul tehnologiei, inovării, proiectării și fabricării echipamentelor agricole de înaltă clasă, tehnologie care a avut ca puncte de reper calitatea și performanța. Reputația deosebit de bună pe care producătorul o are pe piața agricolă mondială, a fost construită prin atenția acordată fermierilor, care au dorit mașini productive, în care să aibă încredere și care să facă recoltarea mai ușoară. Sediul unde sunt proiectate aceste utilaje de vârf este situat în Winnipeg, Canada, aproape de granița cu Statele Unite ale Americii. Această bază are o suprafață de  34 de hectare, unde sunt incluse facilități de cercetare, dezvoltare, inginerie, controlul calității, pentru departamentele de producție, marketing și asistență. Din această bază sunt furnizare echipamente agricole pentru importatorii și distribuitorii din întreaga lume.

Prin comercializarea utilajelor MacDon, Titan Machinery România acoperă încă un segment important pe schema de dezvoltare a industriei agricole din România, întărind încă odată dacă mai era nevoie, concluzia conform căreia ne dedicăm celor care își doresc mai mult. De acum înainte MacDon este pe lista limitată a mărcilor de prestigiu care îmbunătățesc piața agricolă autohtonă, și suntem bucuroși și ne putem mândri cu rezultatele pe care le-am obținut prin acest parteneriat.