PUMA X. PRODUCTIVITATEA PE PRIM PLAN.


10.07.2018

      În utimii 11 ani de când România a devenit stat membru al Uniunii Europene, întreaga industrie agricolă internă s-a aliniat încet-încet la tendințele și standardele impuse de fermierii vecini din occident, dat fiind gradul de dezvoltare avansat de care aceștia dispun. Această aliniere a fost inevitabilă și pe piața autohtonă a utilajelor agricole. Datorită suportului acordat de partenerii străini și de inputurile de tehnică modernă pe care aceștia le-au adus, fermierului i-a fost din ce în ce mai ușor să facă agricultură performantă în România. Acesta este din ce în ce mai informat, aplecându-se cu interes asupra tuturor specficațiilor de ordin tehnic pentru utilajele de pe piață, pentru a face întotdeauna alegerea care se mulează pe cerințele din ferma pe care o deține. Din întreaga piață a utilajelor, segmentul de tractoare nu face rabat de la regulă, acesta fiind într-o continuă schimbare, generată de fluctuațiile din jurul a 4 caracteristici importante de care ține cont fermierul din România și anume performanța tractorului, rentabilitatea, fiabilitatea și confortul oferit utilizatorului.

Cel mai mare partener al Titan Machinery, producătorul mondial Case IH este pregătit să ofere tractoare sensibil adaptate oricărei pretenții pe care o poate avea un fermier. De aceea, anul trecut, Case IH a lansat pe piața internațională un tractor redus la esența lui. Este vorba de Puma X. Iar esența lui este foarte simplă: o transmisie Semi-Powershift, un motor care oferă acces la puterea tipica FPT,  boost și siguranță în funcționare. Toate valvele hidraulice beneficiază de control mecanic. Are un control electrohidraulic pe ridicătorii spate și este un vehicul care în mod deliberat a fost menținut foarte simplu, astfel încât să ofere puterea efectivă și confortul, fără niciun fel de exces de rafinamente electronice. Este un tractor care se pretează la orice muncă serioasă de câmp și are o tracțiune absolut de invidiat așa cum îi stă bine oricărui tractor Case IH. Pentru Case IH este o premieră pentru că a lansat un tractor adresat celor care au nevoie de putere mai mult decât de rafinamente electronice, integrare în sisteme mai sofisticate de producție. Toți cei care își doresc controale mecanice, un tractor simplu, dar de mare putere, au în Puma X un aliat de nădejde.

Puterea tractorului Puma X se înscrie între puterea nominală de 145 și 165 de cai putere, în mod tipic pentru orice tractor Puma, tractorul generează boost în anumite aplicații cum ar fi trasportul de înaltă viteză și aplicațiile cu priză de putere. Priza de putere are un selector mecanic. Chiar şi în versiunea standard, tractoarele Puma X integrează absolut tot ce este necesar pentru agricultura modernă, inclusiv o transmisie 18F/6R 40 km/h cu şase trepte de viteză Powershift, până la patru supape mecanice cu operare de la distanţă şi un sistem hidraulic de mare capacitate. Puma 140 X atinge noi niveluri de putere, iar în prezent există variantele suplimentare Puma 150 X şi Puma 165 X, ceea ce înseamnă că aceste modele pot fi comandate acum cu trei specificaţii diferite. Aceste maşini simple, uşor de utilizat, sunt instrumente de afaceri rentabile care vă permit realizarea activităţilor la standardele proprii unor tractoare mult mai complexe. Odată cu adăugarea a trei noi modele Semi-Powershift standard, Puma 140 X, 150 X şi 165 X, gama Puma oferă acum mai multe opţiuni ca oricând, pentru a satisface exigenţele oricărui tip de întreprindere.

Extrem de economice atunci când vine vorba de consumul de carburant datorită turației scăzute de  lucru a motoarelor ce le echipează chiar şi atunci când au de executat sarcini grele, tractoarele din seria Puma X echipate cu AFS (Advanced Farming System) generează economii importante de timp şi bani prin reducerea timpilor morţi şi optimizarea ciclurilor de lucru. Tehnologia inteligentă a acestor tipuri de tractoare vă scuteşte de cheltuieli importante.De asemenea, multe dintre modificările cheie se găsesc în cabină, care are o interfață de bază pentru operator cu afișaj digital al informațiilor. Interiorul cabinei a fost proiectat de inginerii care au cercetat ce anume are nevoie un operator de tractoare și unde controalele sunt cele mai potrivite pentru operarea fără efort. O listă completă a echipamentelor opționale înseamnă că noile modele Puma X pot fi echipate cu caracteristici suplimentare, după cum este necesar, cu opțiuni, inclusiv sisteme de ghidare și auto-direcție.

________________________

Case IH susţine agricultura de 176 de ani, iar marca Case IH reprezintă o tradiţie de impunere pe piaţă. Istoria sa reprezintă apogeul unor eforturi conjugate depuse de mari companii şi mărci din domeniul echipamentelor agricole, precum Case, International Harvester şi David Brown, pentru a preciza doar câteva. Fiecare dintre aceste mărci a jucat un rol important în istoria şi evoluţia Case IH. De-a lungul anilor s-au schimbat multe, însă legendara marcă roşie va reprezenta întotdeauna angajamentul nostru privind asigurarea succesului producătorilor agricoli.

ST.VALENTIN, AUSTRIA - LOCUL DE NAŞTERE AL MODELELOR MAXXUM, PUMA ŞI OPTUM.

Orice maşină Case IH din St. Valentin poartă steagul excelenţei austriece de fabricare şi proiectare. Sediu european al Case IH, fabrica din St. Valentin se bazează pe pasiunea şi experienţa inginerilor săi şi lucrătorilor din producţie, precum şi pe liniile de asamblare moderne care produc 31 de modele de tractor, ce variază între 99 şi 300 CP, la cele mai înalte standarde de calitate şi precizie. Nouăzeci la sută dintre tractoarele produse în St. Valentin sunt exportate, ducând propria cultură a excelenţei peste tot în lume.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist