Case IH Magnum 380 CVX este „Machine Of The Year 2015”


08.03.2015

După ce a obținut, în 2014, titlul de „Tractor Of The Year” în cadrul Expoziția Internațională pentru Utilaje Agricole EIMA de la Bologna, tractorul Case IH Magnum 380 CVX a câștigat la sfârșitul lunii februarie și titlul „Machine Of The Year” în cadrul Târgul Internațional de Mașini Agricole SIMA de la Paris. „Acest dublu succes ne face într-adevăr mândri. Se întâmplă rareori ca o mașină agricolă să câștige aceste două premii importante la rând”, a declarat Andreas Klauser, Președintele Case IH, la ceremonia decernării premiilor în cadrul SIMA 2015.

 

Introdusă pentru prima dată în anul 1997, „Machine Of The Year” (MOTY) este o prestigioasă distincție care recunoaște realizările tehnologice de excepție obținute în domeniul ingineriei agricole. Juriul format din 19 jurnaliști europeni, ce lucrează la reviste comerciale din domeniul agricol, au desemnat tractorul Magnum 380 CVX ca fiind câștigătorul ediției „Machine Of The Year” din acest an. Lista produselor inovatoare a inclus 94 de nominalizări din 17 categorii diferite. Tractorul Magnum 380 CVX a fost votat pe segmentul tractoarelor echipate cu motoare care dezvoltă puteri cuprinse între 280 și 400 CP.

 

Dovezi impresionante ale unor inovații continue

„Tractoarele din seria Magnum au fost lansate pentru prima dată pe piață în anul 1987 iar de atunci au fost permanent îmbunătățite pentru sporirea performanțelor și productivității lor de lucru, pentru reducerea consumului și emisiilor, pentru creșterea confortului operatorului și optimizarea rentabilității investițiilor făcute de proprietari”, a declarat Dan Stuart, Director de Marketing al Case IH. „Fără a exagera deloc, putem spune că cei 27 de ani în care au fost produse tractoarele Magnum – și după câștigarea celor două distincții după această perioadă de timp – dovedesc fără echivoc realizările inginerilor noștri. De asemenea, cei 27 de ani în care au fost produse tractoarele Magnum echivalează cu tot atâția ani de promovare a celor mai dificile teste de confort și lucru pe câmp, teste care fac parte din viața de zi cu zi a fermierilor și arendașilor agricoli” a mai subliniat Dan Stuart.

 

Noul tractor Magnum 380 CVX beneficiază de o transmisie variabilă continuă CVX, de cotiera Multicontroller ușor de utilizat, de un nou sistem de iluminat cu tehnologie LED și, bineînțeles, de opțiunea „Rowtrac”, care reliefează avantajele de transmitere a puterii la sol și o protecție mai bună a acestuia cu ajutorul șenilelor, comparativ cu alte tractoare care utilizează același sistem.

„Primirea pentru a doua oară a unor astfel de distincții – în 2015, Anului Internațional al Solurilor – arată că „gândirea noastră laterală inovatoare” este într-adevăr apreciată de către specialiștii care cunosc provocările, tendințele și progresele înregistrate în domeniul ingineriei agricole. Suntem fericiți că toate eforturile noastre au fost încununate de succes prin primirea distincției de „Machine Of The Year 2015”, a concluzionat Andreas Klauser.