Case IH LB424/LB434 - Un nou nivel de productivitate


28.09.2015

Modelele de prese grele de balotat Case IH LB424 și LB434 beneficiază acum de cele mai moderne aplicații software care folosesc protocolul de comunicații ISOBUS.

Aplicațiile software care folosesc protocolul de comunicații ISOBUS optimizează eficiența preselor grele de balotat pentru baloți pătrați / Sistemele „Charge Control” și „Slice Control” maximizează productivitatea de lucru a acestor tipuri de prese de balotat.

Inginerii Case IH au adus noi îmbunătățiri preselor grele de balotat pentru baloți pătrați în vederea maximizării randamentului lor de lucru. Beneficiind acum de cele mai moderne dispozitive electronice și aplicații software care folosesc protocolul de comunicații ISOBUS, ele pot modifica viteza de deplasare a tractorului pentru a menține un nivel ridicat al productivității. Există de asemenea și posibilitatea selectării unuia dintre cele două sisteme care pot fi definite de pe monitorul cu ecran sensibil la atingere montat pe presa de balotat sau instalat în cabina tractorului. Primul sistem denumit „Charge Control” are la bază exclusiv randamentul de lucru al presei de balotat, măsurând timpul necesar umplerii camerei preliminare de presare.

Cel de-al doilea sistem denumit „Slice Control” are legătură mai mult cu densitatea baloților produși, determinând numărul de „straturi” de material vegetal care trebuie suprapuse pentru a se obține baloți de dimensiuni prestabilite. Principalele beneficii ale acestor sisteme sunt sporirea productivității și randamentului general de lucru a preselor de balotat precum și diminuarea consumului de carburant al tractoarelor care le remorchează. Ele sunt evidente în special atunci când tractoarele sunt conduse de către operatori neexperimentați sau obosiți după o zi îndelungată de lucru.

Modelele de prese grele de balotat LB424 și LB434 cu rotor tocător pot fi echipate din fabrică cu oricare dintre cele două sisteme opționale („Charge Control” sau „Slice Control”) iar cele de tip „stuffer” doar cu sistemul opțional „Slice Control”. Existența unui mecanism electric de reglare a dimensiunii baloților reprezintă una dintre condițiile obligatorii pentru instalarea noilor sisteme opționale de control. O altă condiție obligatorie este aceea ca aplicațiile software ale tractorului și presei de balotat care folosesc protocolul de comunicații ISOBUS să fie compatibile. Noile tractoare Puma Optum lansate pe piață de Case IH, ale căror motoare respectă normele de emisii Stage IV, sunt ideale pentru remorcarea preselor grele de balotat LB424 și LB434 care beneficiază de sistemele opționale „Charge Control” și „Slice Control”.

Alte două componente care sporesc randamentul de lucru al acestor modele de prese de balotat în condiții de manipulare a materialelor vegetale „agresive” sunt sistemul de alimentare ranforsat și noile roți având un unghi de fugă diferit, care permit luarea unor viraje strânse cu utilajul pe câmp, fără a fi distruse plantele crescute pe sol după cosire. Ventilatoarele aferente sistemelor de legare a nodurilor au fost și ele reproiectate pentru a face față chiar și celor mai dificile condiții de lucru. Fiecare sistem de legare a nodurilor poate fi acum echipat cu un senzor electronic individual de detectare a legăturilor necorespunzătoare.

Toate modelele de prese de balotat produse de Case IH pot fi puse la dispoziția clienților fiind echipate cu sisteme de alimentare cu aditiv lichid care să prelungească perioada de timp în care anumite plante pot fi balotate fără probleme. Astfel, balotarea materialului vegetal se va putea face în mod adecvat chiar și în condiții de umezeală ridicată, fără a fi afectată integritatea baloților sau calitatea plantelor din care sunt ei compuși.

Mai mult decât atât, „straturile” de plante insuficient uscate din cadrul unui balot pot fi identificate cu ușurință astfel încât baloții afectați să fie depozitați separat de restul. Acest lucru determină menținerea pe timp îndelungat a calității generale a tuturor baloților care compun o stivă.