Case IH RB 5 - Prese baloti rotunzi (camera fixa)


05.05.2015

Fiabilitatea si rezistenta sunt cele doua cerinte de baza care trebuiesc indeplinite de orice presa de balotat pentru baloti rotunzi. Cu toate acestea, presele de balotat din seria RB544 sunt printre putinele utilaje de acest tip care indeplineasc cerintele de mai sus fiind specializate pentru baloti cu densitate ridicata. Fiabilitatea preselor de balotat Case IH se datoreaza atat design-ului simplu si eficient precum si a utilizarii unor rulmenti etansi. Lucrarile de intretinere si reparatii la presele de balotat cu camera fixa din seria RB-5 se executa simplu si rapid iar cele cateva verificari zilnice sunt mai mult decat suficiente pentru a va asigura ca utilajul este pe deplin pregatit pentru o noua zi de lucru. Un plus de rezistenta este oferit si de utilizarea sistemului cu tamburi de compresie (Compression Roll System – CRS), care are la baza 18 tamburi fabricati cu mare precizie, fiecare avand diametrul de 200 mm. Suprafata acestor tamburi are un profil special pentru a se maximiza contactul lor cu plantele cosite.

Insilozare si multe alte operatiuni
Indiferent daca in ferma se practica balotarea silozului in vederea obtinerii unor portii de furaje avand o valoare energetica ridicata pentru animale, balotarea paielor in vederea utilizarii lor ca asternut sau balotarea fanului ca si furaj grosier, presele de balotat din seria RB544 vor putea executa cu eficienta maxima si in mod continuu toate aceste lucrari, fara a afecta calitatea plantelor procesate. Toate piesele importante ale preselor de balotat cu camera fixa din seria RB-5 au fost regandite pentru ca aceste tipuri de utilaje sa aiba un randament de lucru cat mai ridicat. Ele includ noi componente de inalta performanta si elemente care si-au dovedit de-a lungul timpului fiabilitatea, ca de exemplu sistemul de formare a balotilor cu plasa sau sfoara de material plastic.

Seria RB 544 – baloti perfecti de paie si fan ce pot fi insilozati
Aceste tipuri de prese de balotat transforma brazdele de fan sau paie afanate in baloti compacti si densi, avand dimensiune de 122 x 125 cm.

Seria RB 544 - cu sistem de insilozare prin infasurare – baloti de siloz densi si bine compactati
Sistemul de infasurare atasat la presa de balotat va permite sa balotati si sa depozitati in acelasi timp plantele insilozate, fara a afecta in mod negativ calitatea acestora. Balotii avand dimensiunea de 122 x 125 cm sunt densi si bine stransi in vederea minimizarii pierderilor si depozitarii acestora pentru lungi perioade de timp.

Seria RB 544 - cu sistem de insilozare prin infasurare de tip HD
Viteza ridicata, randament de lucru sporit, calitate superioara si baloti de inalta densitate cu dimensiunea de 122 x135 cm. Balotii produsi cu ajutorul preselor de balotat din seria RB544 de tip HD satisfac cele mai exigente cerinte ale antreprenorilor si clientilor acestora.

*Sistemul de formare a balotilor cu sfoara de material plastic este disponibil doar impreuna cu sistemul de insilozare prin infasurare si sistemul de insilozare prin infasurare de tip HD.