NextSwath – intoarcerea perfecta la capatul brazdelor cu ajutorul unei simple aplicatii


27.07.2015

Ca parte a solutiilor pentru agricultura de precizie, dezvoltate de Case IH, acum este disponibila o noua tehnologie interesanta care completeaza gama curenta de terminale Case IH si sisteme Autopilot.

Case IH NextSwath este o tehnologie de intoarcere automata la capatul brazdelor disponibila pentru terminalul XCN 2050 si sistemele Autopilot. Atunci cand se ajunge la capatul unei brazde, tehnologia NextSwath calculeaza si determina in mod automat care este cea mai buna brazda pe care trebuie sa intre vehiculul in functie de implementul tractat. Acest proces de analiza si selectare complet automata a celor mai potrivite brazde pe care trebuie intors vehiculul se va derula in mod continuu pana cand nu va mai ramane nicio brazda nelucrata.

In practica, aceasta tehnologie de intoarcere complet automata a brazdelor ofera numeroase beneficii. Pe de o parte, operatorul tractorului la care este cuplat implementul va fi scutit de un volum mare de lucru. Pe de alta parte, atunci cand se utilizeaza accesorii tractate, in special a celor care au latimi mari de lucru, aceasta tehnologie previne neurmarirea pana la capat a unei brazde sau depasirea capetelor de brazda. Astfel, se elimina posibilitatea aparitiei unor zone nelucrate sau suprapuse in urmatoarea brazda.

Prin calcularea traseului optim care trebuie urmat de tractor la capetele de brazda – tehnologia NextSwath alege in mod automat cel mai scurt traseu catre urmatoarea brazda– se sporeste eficienta si randamentul de lucru la hectar al utilajului si se reduce consumul de carburant  al acestuia.

De asemenea, tehnologia NextSwath poate fi utilizata extrem de eficient si in cazul plantelor semanate in randuri sau in aplicatii care presupun stropirea cu erbicid a acestora. Intre celelalte beneficii oferite de aceasta tehnologie se numara protectia culturii (tractorul va trece peste zona de la capetele de brazda intr-o maniera uniforma), eliminarea zonelor de suprapunere, si evitarea distrugerii culturii la capat de rand.

Noua tehnologie de intoarcere complet automata a brazdelor NextSwath este disponibila chiar acum pentru modelele de monitoare de ghidare cu ecran senzitiv la atingere XCN-2050TM si FM-1000,  echipate cu sistemul de directie AutopilotTM.