Case IH Quadtrac 620 ideal pentru umplerea cu material vegetal a silozurilor


08.04.2015

„Tractoarele XXL” Case IH sunt pregatite sa execute zilnic o gama variata de lucrari agricole in fermele mari si asociatiile agricole care au arendate suprafete intinse de teren, intre care se numara umplerea cu material vegetal a silozurilor, rostogolirea celor mai mari baloti si imprastierea balegarului lichid.

Chiar inainte de debutul noului sezon agricol de primavara din 2015, Case IH a prezentat o serie de noi lucrari la care pot fi folosite cu succes tractoarele din seria Quadtrac, folosindu-se sistemul optional de tiranti frontali.

La gama familiara de lucrari execute in fermele mari, care detin suprafete intinse de teren arabil, acolo unde tractoarele din seria Quadtrac au castigat deja o reputatie excelenta datorita fortei lor de tractiune de neegalat – si in special acolo unde puterea transmisa la sol precum si protectia acestuia trebuie sa fie cat mai ridicata – s-au adaugat acum noi aplicatii.

Pentru a oferi doar un exemplu in acest sens, in tipul operatiunilor de umplere cu porumb si consolidare a silozurilor diferitor ferme efectuate in anul 2014, tractoarele din seria Quadtrac si-au demonstrat din plin eficienta de lucru.

Fiind echipate cu sistemul optional de tiranti frontali robusti si lama de 5 metri, tractoarele din seria Quadtrac au putut imprastia eficient, dintr-o sigura trecere, materialul vegetal dintr-un siloz de porumb avand volumul de 53 de metri cubi. Distributia uniforma a greutatii impresionante a tractoarelor din seria Quadtrac a asigurat consolidarea optima a materialului vegetal din siloz, fara sa fi fost nevoie de balast suplimentar.

Poate inlocui doua tractoare pe roti
Experienta practica a evidentiat faptul ca, datorita performantelor ridicate de lucru, un singur tractor din seria Quadtrac poate inlocui fara probleme doua tractoare conventionale pe roti. Intr-un test organizat pe teren, tractorul Quadtrac 620 a dovedit clar ca are un consum mult mai redus de carburant  in comparatie cu masinile agricole de acelasi tip ale concurentei – consumul mediu al acestuia fiind cu aproximativ 8 litri mai redus decat consumul mediu de motorina inregistrat de alte tractoare grele. In comparatie directa cu tractoarele pe roti, utilajele agricole din seria Quadtrac conving si prin capacitatea excelenta de lucru in conditii de panta, chiar si atunci ele trebuie sa urce pe silozuri inalte si abrupte.

Datorita gamei deosebit de largi de lucrari care pot fi executate, profitabilitatea tractoarelor din seria Quadtrac pentru asociatiile agricole care au arendate suprafete intinse de teren si pentru fermele mari, care se ocupa de producerea biogazului si/sau in care trebuie efectuate operatiuni zilnice repetitive, va creste in consecinta. Mai mult decat atat, expertii Case IH au conceput tractoarele din seria Quadtrac si pentru operatiuni care implica fertilizarea organica a solului. Datorita presiunii scazute exercitate de trenul de rulare pe sol, aceste utilaje agricole extrem de performante se vor dovedi ideale si pentru imprastierea balegarului lichid si a reziduurilor fermentate. „Aceste tipuri de lucrari se imbina perfect cu binecunoscutele avantaje ale tractoarelor din seria Quadtrac. Datorita trenului de rulare extrem de eficient, tractoarele din seria Quadtrac pot fi utilizate in aplicatii care presupun conservarea solului. Posibilitatea de incepe munca mai devreme in sezon si se a lucra mai mult, chiar si pe timp de noapte, sporeste considerabil eficienta si durabilitatea sistemului – iar acest lucru se va dovedi pe deplin adevarat si prin prisma modificarilor recente ale cadrului legislativ privitor la imprastierea balegarului lichid”, apreciaza Domnul Ulrich Sommer, Director de Marketing al Brandu-ului Case IH.