Descopera noua serie de tractoare PUMA CVX


04.05.2015

Lansat in cadrul targului international de agri-business, SIMA Paris 2015, noile tractoare PUMA vin cu o serie de noutati in privinta standardelor de calitate, eficienta si productivitate fata de generatia anterioara. Noua serie cuprinde sapte modele noi cu puteri intre 150 – 240 CP (putere nominala) si este gata sa doboare recordurile si sa raspunda celor mai exigente procese agricole.

Noile tractoarele din seria Puma CVX sunt fabricate, testate si asamblate in fabrica din St. Valentine (Austria) unde se afla si sediul european al Case IH. Cele sapte modele de tractoare din seria Puma CVX au la baza transmisia cu variatie continua (CVT), care si-a dovedit eficienta si fiabilitatea in ultimii 15 ani in care a dominat piata acestor tipuri de tractoare. Transmisia cu dublu ambreiaj si variatie continua, noile motoare cu tehnologie Hi-eSCR dezvoltate de FPT Industrial pentru Case IH ce respecta normele de emisii Stage IV si Automatic Productivity Management – APM (sistemul de management automat al productivitatii) genereaza un bun randament de lucru, un consum de carburant de invidiat si ii permit operatorului sa se concentreze mai bine asupra sarcinilor sale de lucru.

Productivitate continua
Eficienta transmisiei cu variatie continua garanteaza rularea perfecta a acestor tipuri de
tractoare in intervalul de viteza 0 – 50 km/h, fara sa piarda nicio clipa cuplul furnizat de motor. Sistemul cu dublu ambreiaj DKT™ optimizeaza eficienta transmisiei utilajului pentru o rulare cat mai lina, un consum cat mai mic de carburant si o putere cat mai mare. Functia „Active Stop” asigura stationarea tractorului chiar si in pante extrem de abrupte, avand atasata o remorca complet incarcata, fara ca operatorul sa trebuiasca sa apese pedala de frana.

Eficienta optima datorata sistemului APM
Cu toate ca nu isi face simtita prezenta in mod direct, Automatic Productivity Management – APM (sistemul de management automat al productivitatii) ajuta la reducerea consumului de carburant. Prin corelarea turatiei motorului, prizei de putere (PTO) si angrenajelor transmisiei cu Multicontroller-ul si cursa pedalei de acceleratie, se obtine echilibrul ideal intre consumul de carburant redus si puterea dezvoltata. Prin activarea functiei Eco Drive, turatia minima si maxima a motorului va fi corelata in functie de randamentul de lucru al acestuia si de lucrarea care trebuie executata, obtinandu-se astfel un consum redus de carburant.

Confort premium
In cazul tuturor tractoarelor din seria Puma CVX, puntea fata, cabina si scaunul operatorului
beneficiaza de sisteme sofisticate de suspensie, care garanteaza rularea in cele mai bune conditii. Toate modele de tractoare Puma CVX de peste 185 CP ofera un sistem activ de suspensie pentru puntea fata, care sporeste si mai mult confortul operatorului si siguranta in exploatare a utilajului. In plus, aceste modele pot fi echipate optional si cu sistem de franare cu ABS, care asigura un plus de siguranta, eliminand situatiile de alunecare necontrolata a rotilor.

Interactiv, integrat si intuitiv
Prin intermediul AFS Pro 700TM  integrat in cotiera scaunului, operatorul are acces facil la toate functiile sistemului avansat de agricultura Case IH. Informatiile afisate pe ecranul de mari dimensiuni pot fi citite cu usurinta iar tehnologia touchscreen ajuta la configurarea rapida si simpla a sistemului de ghidare.