Case CX Seria D - Noua generatie de excavatoare pe senile


08.04.2015

Case Construction Equipment lanseaza pe piata noua generatie de excavatoare pe senile din Seria D in cadrul Intermat 2015. Cele patru noi modele de excavatoare pe senile Case CX, cu greutati operationale cuprinse intre 25 si 40 de tone, sunt echipate cu un motor modern, care respecta normele de emisii Tier 4 Final (Stage IV), si beneficiaza de noi facilitati si imbunatatiri care stabilesc noi standarde cand vine vorba de performantele de lucru, consum redus de carburant, manevrabilitate, confort si fiabilitate.

Noua generatie de excavatoare pe senile din Seria D combina productivitatea ridicata de lucru, confortul sporit si siguranta maxima in exploatare cu cele mai scazute costuri de intretinere pe care companiile care activeaza in domeniul constructiilor cauta sa le obtina.

Performante de lucru mai ridicate
Noile excavatoare pe senile Case CX Seria D beneficiaza de binecunoscutul sistem Case Intelligent Hydraulic System (sistem hidraulic inteligent) care le plaseaza in categoria celor mai bune utilaje de constructii de acest tip existente pe piata la ora actuala, datorita manevrabilitatii lor impresionante si performantelor de lucru extrem de ridicate.

Noile pompe hidraulice controlate electronic si supapa principala cu debit marit sporesc si mai mult productivitatea de lucru a noii serii de excavatoare, prin imbunatatirea vitezei de reactie a utilajelor la comenzile date de operator, executand ciclurile de lucru cu pana la 12% mai rapide decat excavatoarele din generatia anterioara. In plus, intreg sistemul hidraulic ajuta aceste utilaje sa genereze o forta de rupere la cupa cu pana la 6% mai mare decat excavatoarele din Seria C. Excavatoarele CX370D beneficiaza de 2 pompe hidraulice mai mari decat cele ale modelelor pe care le inlocuiesc, avand un debit maxim de 2 x 300 l/min.

Functionare economica
Noua generatie de excavatoare pe senile din Seria D intaresc pozitia pe piata a marcii Case atunci cand vine vorba de eficienta consumului de carburant. Astfel, motorul noii generatii de excavatoare pe senile din Seria D consuma cu aproximativ 8% mai putin carburant decat propulsoarele utilajelor din generatia precedenta datorita imbunatatirilor tehnologice de care beneficiaza acestea.

Motoarele noilor modele de excavatoare respecta normele de emisii Tier 4 Final (Stage IV) datorita tehnologiei Case de reducere catalitica selectiva (SCR), care nu are nevoie de filtru de particule diesel sau regenerare. Astfel, durata de functionare a acestor propulsoare a fost maximizata iar costurile lor de intretinere reduse.

Rezervorul de AdBlue de mari dimensiuni si consumul scazut de aditiv garanteaza o autonomie de functionare impresionanta a noilor modele de excavatoare lansate pe piata. Clientii care vor achizitiona aceste noi modele de excavatoare pe senile vor putea lucra timp mai indelungat, fara a lua pauze, deoarece rezervorul de AdBlue trebuie umplut o singura data la fiecare cinci alimentari complete ale rezervorului de motorina.

Confort superior pentru operator
Cabina presurizata si echipata cu sistem de suspensie pe perna de aer, asigura o antifonare excelenta a zgomotele din exterior si o buna absotie a vibratiilor, ceea ce face ca postul de comanda al noilor modele de excavatoare pe senile din Seria D sa fie printre cele mai silentioase din domeniu. Interiorul cabinei ofera loc suficient operatorilor, permitandu-le acestora sa-si intinda fara probleme picioarele pentru a ajunge la comenzi, indiferent de conformatia corporala. Pentru a creea un mediu de lucru ideal pentru operator, chiar si in zilele cele mai friguroase, scaunul complet reglabil poate fi optional echipat cu sistem de incalzire si suspensie pneumatica.

Monitorul cu ecran de mari dimensiuni este conectat permanent la camera video montata in exteriorul utilajului, oferind toate informatiile necesare pentru operator, ca de exemplu consumul de carburant, date legate de mentenanta excavatorului si instrumente de diagnosticare a eventualelor defectiuni.

Proiectate pentru a garanta siguranta maxima in exploatare
Cabina excavatoarelor din Seria D, respecta standardele de siguranta ROPS si FOPS NIVELUL II, asigurand protectia maxima a operatorului, indiferent de situatie. Punctele zilnice de control sunt usor accesibile, operatorul putand ajunge in siguranta la ele sprijinindu-se in caz de nevoie de balustrada care inconjoara motorul utilajului.

Vizibilitatea excelenta a operatorului pe timp de zi este dublata noaptea de pachetul optional cu becuri cu tehnologie LED, care ilumineaza in profunzime si pe latime toate zonele din jurul utilajului in timpul functionarii sale. Alarma de deplasare optionala, pentru care clientul poate opta inainte de iesirea excavatorului pe portile fabricii, contribuie la sporirea sigurantei tuturor celor care isi desfasoara activitatea pe santier, in jurul utilajului.

De asemenea, noua generatie de excavatoare pe senile din Seria D ofera si anumite facilitati pentru protejarea investitiilor clientilor. Sistemul telematic, SiteWatch, le permite managerilor parcurilor auto sa urmareasca oricand utilajele, prevenind exploatarea nepermisa a acestora, in timp ce codul de blocare impiedica furtul acestor tipuri de excavatoare.