Väderstad a lansat noul Cultus HD


19.10.2022

           Inovațiile producătorului din Väderstad sunt în prim-planul tehnicii agricole mondiale, iar dezvoltatorul suedez nu se lasă niciodată prea mult așteptat cu livrarea de soluții. Mai mult decât atât, Väderstad își surprinde publicul în fiecare an cu noi tehnologii, din ce în ce mai performante, în ceea ce privește pregătirea solului sau semănatul. Astfel, Väderstad a lansat în această toamnă noul cultivator cu organe active -  Cultus HD, care va fi disponibil în două versiuni de utilaje purtate, cu lățimi de lucru de 4,25, respectiv 5,25 m.

Fermierii vor beneficia de un şasiu spaţios ce oferă o amestecare impresionantă. Cultus este cultivatorul ideal pentru cei care caută o lucrare de calitate înaltă, performanţe şi durabilitate. Organele active ale utilajului Cultus sunt proiectate pentru performanţă pe o durată mare de viaţă. Cu un sistem eficient de eliberare la obstacole de până la 680 kg, reprezentând cea mai mare forță de eliberare de pe piață, tehnologie ce foloseşte dublu arc, Cultus este capabil să menţină adâncimea de lucru tot timpul.

Partea centrală cu auto-ajustare a arcurilor, foloseşte bucşe conice în bolţurile de fixare ce asigură durabilitate deosebită ansamblului. Sistemul dublu-arc previne apariţia şocurilor în şasiu, ca rezultat având o durată mai mare de viaţă. Cultus este capabil să cultive solul la 30 cm adâncime, dar funcţionează la fel de bine şi în cultivarea superficială. Pentru a avea control deplin, adâncimea de lucru este controlată hidraulic din cabina tractorului. Aceasta face din Cultus un utilaj versatil, de precizie, pe soluri variate.

Fiecare componentă a Cultus HD este proiectată pentru a oferi o durată lungă de viață în câmp. Cultus are trei axe puternice şi spaţiere de 27 cm între organele active. Împreună cu garda la sol, aceasta oferă maximum de flux şi capacitate. Distribuţia organelor active asigură amestecare foarte bună a resturilor vegetale, prevenind crearea de straturi de paie.

„Inima noului Cultus HD sunt noile organe active de mare rezistență. Cu o forță de eliberare de până la 680 kg, Cultus HD își va păstra adâncimea într-o varientate mare de condiții”, spune Wolfram Hastolz, Director Tillage Product Management, la Väderstad, și continuă:

„Un indicator cheie de performanță pentru un organ activ, este capacitatea sa de a păstra întotdeauna o forță ridicată către sol. Acesta este criteriu care face ca noul utilaj Cultus HD să fie unic pe piață. Dacă întâlnește un obstacol greu, organul activ al Cultus HD este capabil să se elibereze complet din sol pentru a depăși obstacolul. La reintrarea în sol, acesta își va păstra forța maximă pentru a reveni rapid la poziția de lucru. În acest fel Cultus HD este capabil să asigure o precizie de adâncime extrem de precisă, rezultând rezultate excelente de prelucrare a solului pe întregul câmp.”

„Cultus HD este construit având în vedere și confortul operatorului. Pe lângă setarea din cabină a adâncimii de lucru. Beneficiază și de un blocaj hidraulic al aripii, iar noul sistem de reglare automată a tăvălugilor Dynamic Control asigură că aceștia funcționează întotdeauna în poziție optimă. Acest lucru elimină nevoia de reglare manuală, iar operatorul nu trebuie să-și facă griji cu privire la optimizarea nivelării”, spune Wolfram Hastolz.

Cultus HD poate fi echipat cu o gamă completă de dălți Väderstad, testate și produse la fabrica de piese originale Väderstad – Väderstad Components. Noul cultivator cu dinți, montat, Väderstad Cultus HD 425-525 va intra în producție completă anul viitor și va fi disponibil numai prin Titan Machinery România.

___________________

Väderstad oferă agriculturii moderne mașini și metode agricole inovatoare, extrem de eficiente. Prin simplificarea muncii și îmbunătățirea rezultatelor pentru fermier, viziunea companiei este de a deveni principalul partener mondial pentru o emergență remarcabilă. Grupul este deținut de o familie, iar sediul central este situat în Väderstad, Suedia. Väderstad este reprezentat în 40 de țări și pe toate continentele. În 2021, Väderstad avea 1.900 de angajați și o cifră de afaceri de 420 MEUR.

Oţelul suedez Väderstad V-55 combină un grad înalt de duritate cu rezistenţa mare la şocuri.  Comparat cu standardul industriei, duritatea V-55 este împinsă de la 47-48 la HRC55. Beneficiaţi astfel de costuri reduse cu piesele de uzură şi mai puţin timp mort în câmp. Ca rezultat al poziţiei fruntaşe Väderstad în ce priveşte calitatea şi performanţa, compania oferă garanţie pe viaţă pentru discurile de origine.

Echipa Titan Machinery România este instruită la Sediul Väderstad din Suedia și este pregătită să vă ofere tot sprijinul de specialitate necesar. Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery. Accesează link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră pentru a găsi reprezentantul de vânzări!

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist