Tot ce trebuie să știi despre noua generație de tractoare Farmall C


24.10.2022

         Omare parte a fermelor din România a cunoscut o evoluție fulminantă în ceea ce privește versatilitatea lucrărilor și laturile multiple de producție pe care le întreprinde, a tehnologiilor avansate pe care le aplică, dar și a randamentului din ce în ce mai bun pe care îl obțin fermierii de la campanie la campanie. Tehnica deosebit de avansată care a sprijinit România în ultimele decenii, a făcut astfel încât fermele să se dezvolte multilateral, iar perspectiva de viitor să fie mai previzibilă.

Titan Machinery România participă la acest proces de dezvoltare al fermelor din România, având capacitatea de a sprijinii constant și susținut fiecare fermă, transformând-o într-una inteligentă, cu randament ridicat, oferind pachete configurate punctual, în care se pot regăsi o multitudine de ansambluri de utilaje, sisteme multiple de irigații, sisteme avansate pentru agricultura de precizie, tehnologii agricole pe cicluri întregi de vegetație, tipologii de management al fermei, utilaje electrice ș.a.

Cu toate acestea, fie că vorbim despre fermele mici și medii, fie că vorbim despre fermele mari, fiecare agricultor are nevoie de mașini fiabile și multifuncționale. Randamentul zilnic poate crește direct proporțional cu încrederea în capacitatea fermei, atunci când ai la îndemână o mașină agricolă pe care poți să o echipezi rapid, o mașină utilă atât în curte sau în în spațiile interioare, cât și în câmp. Case IH a dezvoltat timp de zeci de ani segmentul de tractoare Farmall, făcând din acestea mâna dreaptă a fermierilor, chiar și a fermierilor cu suprafețe agricole de mii de hectare.

În materialul de față ne propunem să oferim o informare completă a agricultorilor despre ultima generație de tractoare Case IH Farmall C Stage V. Primul lucru de menționat despre această mașină este mobilitatea, respectiv ușurința cu care se mișcă atât în curte în spații restrânse, cât și zile întregi pe câmp. Dacă ați căutat un tractor polivalent, dar v-ați gândit la tractoare mai mici care nu dispun de funcţiile specifice tractoarelor stabile şi mai puternice, uitaţi-vă din nou la Farmall C de la Case IH!

De la o transmisie mecanică simplă, de bază, până la transmisii Powershift şi Powershuttle, cu două trepte de viteză, acest model oferă o gamă vastă de opţiuni. Acest performer cu gardă mică la sol dar foarte energic, combină tot ce-i mai bun din ingineria compactă a tractoarelor utilitare cu caracteristici tehnologice avansate, cu care v-ați familiarizat deja la mașinile mai mari și pe care v-ați obișnuit să le așteptați de la Case IH.

SPAȚIOS ȘI CONFORTABIL ÎN INTERIOR
Ușile din sticlă cu deschidere mare și intrarea în cabină cu înălțime maximă facilitează intrarea în cabină de pe ambele părți. Cu design-ul ergonomic, cu scaun pentru șofer complet reglabil, cu scaun pentru pasager pliabil și confortabil, podeaua plată, nivelul redus de zgomot și aerul condiționat opțional, este o plăcere să conduci Farmall C.

COMENZI INTUITIVE ȘI EFICIENTE
Comenzile sunt poziționate logic, astfel încât operarea devine instinctivă și face ca Farmall C să fie potrivit atât pentru operatorii ocazionali cât și pentru operatorii proprietari. Toate comenzile utilizate frecvent, cum ar fi maneta de transmisie, accelerația de mână și noul joystick opțional integrat pentru încărcător sunt așezate la îndemână, pe consola din dreapta. Panoul de instrumente se reglează în funcție de volan și combină indicatoare analogice cu afișajele digitale pentru o imagine de ansamblu optimă.

VEDERE DE JUR ÎMPREJUR ȘI TRAPĂ CU VIZIBILITATE MARE
Farmall C a fost proiectat să ofere vizibilitate de neegalat, cu vedere neobstrucționată a zonei de lucru și a implementurilor. Trapa asigură o vizibilitate excelentă pentru lucrările încărcătorului. Luminile de lucru complet reglabile, integrate în acoperiș pentru protecție, vă vor oferi toată lumina de care aveți nevoie pentru a putea lucra după lăsarea întunericului.

FACE MAI MULT CU MAI PUȚIN
Motorul Common Rail FPT în 4 cilindri nu trebuie să fie acționat la turație nominală pentru a face treabă; oferă putere maximă cu economie de combustibil la 1800 rpm (60 C - 80 C) și 1900 rpm (90 C - 120 C). Acesta nu doar menține redus consumul de carburant în toate aplicațiile, ci oferă și confort sporit în timpul exploatării datorită nivelurilor mai mici de zgomot și vibrație.

PUTEREA NU ESTE TOTUL
Echipa care a dezvoltat motorul FPT a acordat multă atenție și mult timp pentru a potrivi perfect caracteristicile de cuplu al motoarelor F5C cu condițiile reale de lucru. Rezultatul este impresionant; cuplul maxim de 457 Nm este atins cu o economie de combustibil de 1.500 rpm, ceea ce face ca tractorul Case IH Efficient Power să fie cu adevărat economic.

AVANTAJE

  • Performanță maximă cu turație redusă a motorului:
    - consum mic de combustibil
    - vibrații reduse
    - ușor pe tractoare și utilaje
  • Turație mică de mers în gol de 700 rpm: consum mic de carburant
  • Interval de mentenanță de 600 de ore

PUTERE MAXIMĂ CHIAR ȘI CU 1,800 RPM
Turație motor mai mică = consum mai mic de combustibil. Datorită dedicării echipei de proiectare, puterea maximă este atinsă cu 1,800 rpm (60 C - 80 C) și cu 1,900 rpm (90 C - 120 C), cu un consum modest de combustibil.

CUPLU MAXIM LA 1,500 RPM
Cu o curbă de cuplu optimizată la o economie de combustibil de 1,500 rpm, noile motoare FPT oferă cuplu maxim exact atunci când este necesar. Transmisia Farmall C a fost concepută pentru eficiență și rezistență numărul mare de ore de funcționare cu succes în mâinile clienților din întreaga lume i-au dovedit fiabilitatea robustă. Împreună cu axele grele, permite putere mai mare și anvelope mari, atingând niveluri ridicate de productivitate. Priza de putere este ușor de operat datorită angrenajului electro-hidraulic standard, iar vitezele sale sunt aliniate la puterea maximă a motorului de 1.900 rpm pentru cea mai puternică performanță.

AVANTAJE

  • Transmisie 12x12 30 sau 40 km/h cu inversor sincronizat sau cutie hidraulică disponibil la toate modelele Farmall C
  • Transmisie Powershift 24 x 24 cu 2 trepte de viteză și powershuttle disponibilă pentru modelele Farmall 90 C - 120 C.
  • Viteze de târâre pentru mai multă versatilitate - până la 40 x 40 trepte de viteză cu Powershift în 2 trepte
  • Turația prizei este aliniată la turația motorului: consum mai mic de carburant

PUTERE MAXIMĂ, CONSUM MINIM DE COMBUSTIBIL
Turația de 540 sau 1.000* a prizei de putere este aliniată la puterea maximă a motorului pentru a transmite putere maximă, în timp ce turația 540 Economy este în punctul în care motorul atinge cuplul maxim pentru eficiență mai  mare a consumului de combustibil și zgomot redus al motorului.

TRANSMISIA POTRIVITĂ PENTRU NEVOILE DUMNEAVOASTRĂ
Puteți alege între simplitatea transmisiei manuale și funcționarea hidraulică cu efort redus. Transmisia mecanică asertivă oferă 12 trepte de viteză înainte și 12 trepte de viteză înapoi, cu 40 km/h și este disponibilă și cu Powershuttle. Primele patru modele din serie sunt disponibile și cu Powershift cu două trepte, care dublează numărul de viteze disponibile la 24 înainte și 24 înapoi, plus Powerclutch și Powershuttle. Angrenajele cu viteză redusă sunt disponibile pe toate transmisiile.

HIDRAULICĂ VERSATILĂ PENTRU UN RIDICĂTOR GREU
Cu o capacitate de remorcare de până la 3.700 kg și circuite hidraulice separate pentru direcție și servicii externe, Farmall C este mereu puternic. Cu o selecție de până la trei supape hidraulice montate în spate și două montate pe mijloc, controlate de la distanță, debitul hidraulic poate fi direcționat după necesități, pentru a controla o multitudine de echipamente. Farmall C este pregătit pentru operarea perfectă a încărcătorului frontal.

VITEZE DE PRIZE PENTRU VERSATILITATE MAXIMĂ
Gama de prize de putere de la 540 simplu la 540E/1.000, inclusiv prize de putere la sol și o nouă curbă de putere care este perfect aliniată la funcționarea prizei de putere, Farmall C vă ajută să lucrați în toate anotimpurile. În plus, turația nominală a prizei de putere a fost adaptată la o turație mai mică și mai eficientă a motorului.

Cabina oferă un spațiu de lucru foarte confortabil; scaunul comod, poziționarea ergonomică a comenzilor și funcționarea silențioasă vă vor lăsa odihnit la sfârșitul unei zile lungi de muncă. Vederea excelentă de jur împrejur și trapa cu vizibilitate ridicată vă vor face ziua mai productivă; podeaua plană și ușile largi, pentru a urca și coborî ușor pe și de pe oricare parte, vor ușura activitatea la fermă.

ZONA DE CONFORT
Cabina spațioasă oferă mediul de lucru perfect, cu toate caracteristicile de confort ale fraților săi mai mari. Urcați, așezați-vă, închideți ușa, porniți motorul; veți rămâne uimit de cât de silențios este și vă veți bucura de confort la volan care transformă în plăcere numeroasele sarcini de peste zi.

STAȚIA DE LUCRU PERFECTĂ
Toate comenzile esențiale sunt poziționate logic și la îndemână pentru a face timpul de muncă mai comod și mai productiv. Vă veți putea concentra cu ușurință datorită comenzilor pe care le utilizați cel mai frecvent, cum este schimbătorul de viteze, pârghiile de control de la distanță, accelerația de mână și joystick-ul opțional integrat al încărcătorului, unele lângă altele și la îndemână pe consola din dreapta. Panoul de instrumente combină indicatoare analogice cu afișaje digitale pentru cel mai bun efect - și aveți control deplin asupra tuturor informațiilor de care aveți nevoie pentru a face treabă.

CONDIȚII IDEALE
Circulația îmbunătățită a aerului la sistemul de încălzire și aer condiționat vă permite să vă creați mediul ideal în interiorul cabinei, pentru a lucra confortabil tot timpul anului și în orice condiții de vreme.

STAȚI CONFORTABIL
La sfârșitul unei zile lungi de muncă, nu vă veți simți obosit în tractorul Farmall C. Scaunul confortabil este ușor de reglat, iar suspensia amortizează șocurile atunci când conduceți pe teren accidentat sau în timpul transportului rutier. Opțional, cabina poate fi dotată cu scaun pentru pasager, confortabil și rabatabil.

ZI ȘI NOAPTE
Puteți să lucrați cât de târziu aveți nevoie pentru a termina treaba; cu șase lumini de lucru complet reglabile și un far intermitent pentru lucrări rutiere, puteți să stați până când rezolvați totul.

FARMALL C PENTRU TOATE LUCRĂRILE DE LA FERMĂ
Legătura frontală integrală și opțiunile de priză de putere frontală de 1.000 rpm sunt concepute pentru a se potrivi perfect și sunt total compatibile cu încărcătoarele frontale. Operarea este mecanică iar capacitatea de ridicare este de 1,670 kg.

Modelele Farmall 60 C, 70 C și 80 C sunt prevăzute cu sistemul MHC de control mecanic al cârligului, cu capacitate maximă de ridicare de 2,500 kg. Tractoarele Farmall 90 C, 100 C, 110 C și 120 C au control mecanic sau electronic al cârligului, ambele cu senzori pe legăturile inferioare. Cu pistonul suplimentar standard (doar la modelele Farmall 90 C, 100 C, 110 C și 120 C), pot oferi o capacitate maximă de ridicare de 3,700 kg.

AVANTAJE

  • MHC Control mecanic cârlig standard la modelele Farmall 60 C, 70 C și 80 C
  • EHC Control electronic cârligN standard la modelele Farmall 90 C, 100 C, 110 C și 120 C
  • Până la 3 supape mecanice în spate, operate de la distanță 2 supape montate la mijloc pentru controlul aplicațiilor extra (încărcător, utilaj montat frontal).

TRACȚIUNE MAXIMĂ
Punțile cu tracțiune integrală pe 4 roți ale gamei Farmall C sunt dotate cu diferențial autoblocant sau cu blocaj diferențial electrohidraulic (doar Farmall 90 C - 120 C). Tracțiunea electrohidraulică 4 WD este imbatabilă la tracțiune pe câmp și lucru în pantă, iar blocajul diferențial față și spate vă vor menține în mișcare pe pământ moale și umed, iar când îl deblocați, acest sistem asigură zero fricțiune a anvelopelor în curte. Performanță fără alunecare: diferențialul autoblocant sau opțiunea de blocaj diferențial electrohidraulic (doar Farmall 90 C - 120 C) asigură tracțiune maximă pe câmp și zero fricțiune a anvelopelor în curte. Pentru aceste modele Farmall C este disponibilă și opțiunea de punte față frânată. Pentru cele mai dificile aplicații și durabilitate maximă, atât puntea față cât și puntea spate sunt disponibile în versiunea pentru regim dificil (standard pentru 90 C, 100 C, 110 C și 120 C).

AVANTAJE

  • EZ-Guide 250 este sistemul de ghidare a căii de rulare de bază cu bară ușoară
  • EZ-PILOT și FM 750 monitor ajută direcția asistată ajutat de tehnologia de compensare teren T3TM
  • AFS Support Center care vă ajută să mențineți tractorul funcțional

____________________________
De peste 170 de ani, Case IH joacă un rol important in conturarea agriculturii, cu branduri legendare precum Case IH, International Harvester și David Brown. Ca inventator al prizei de putere, al combinelor de recoltat cu rotor simplu Axial-Flow® și al inversorului hidraulic și ca pionier al transmisiei cu variație continuă, moștenirea Case IH merge mai departe. Viziunea de pionierat a înaintașilor noștri a rămas în centrul fiecărui produs Case IH până în prezent. Cu aceeași pasiune Case IH dezvoltă și produce utilaje agricole în Europa și în întreaga lume. Tractoarele Case IH sunt mărturia devotamentului nostru pentru a satisface și a depăși așteptările fermierilor din întreaga lume.

Această experiență bogată a oferit posibilitatea producătorului Case IH de a asculta agricultorii și de a crea produse care să le ofere exact ce au nevoie aceștia. Dorința de inovare a Case IH a determinat compania să conceapă soluții tehnologice avansate pentru a crește constant performanța și productivitatea mașinilor pe care le fabrică, făcându-le în același timp ușor de utilizat și din ce în ce mai profitabile. Case IH năzuiește necontenit spre perfecțiune, obținând calitate superioară în toate, până la cel mai mic detaliu. Compania Case IH cere de la ea înșăși, dar și de la Titan Machinery același nivel ridicat de calitate a serviciului pe care îl oferă împreună clienților noștri. Titan Machinery România este unicul importator și distribuitor al utilajelor Case IH în România, iar din cei peste 10 ani de când dezvoltă această piață, Titan Machinery România a devenit cel mai mare dealer al utilajelor Case IH din Europa.

Intră AICI, selectează modelul preferat și trimite-ne selecția ta!

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist