Väderstad preia gama de cultivatoare de rând de la compania danezǎ Thyregod A/S


14.02.2023

        Väderstad, una din companiile de top în prelucrarea solului şi semǎnat, achiziţioneazǎ parte a companiei daneze Thyregod. Prin aceasta, o gamǎ completǎ de cultivatoare de rând este adǎugatǎ portofoliului curent al companiei Väderstad.

Thyregod A/S este o companie agricolǎ danezǎ ale cǎrei rǎdǎcini se întind pânǎ în 1918. Pentru mai mult de 25 de ani Thyregod a lucrat intens pentru a dezvolta, produce şi vinde cultivatoare de rând.

Achiziţia include toate drepturile intelectuale ale Thyregod din gama de cultivatoare de rând; gama TRV incluzând şi Swingking. Primǎvara lui 2023 va fi una de tranziţie iar Väderstad va prelua responsabilitǎţile pentru cultivatoarele de rând începând cu 1 Iunie.

Aceasta este o oportunitate de afaceri foarte bunǎ. Cultivatoarele de rând Thyregod reprezintǎ o potrivire perfectǎ portofoliului curent de semǎnǎtori Tempo dar şi tehnologiei noi de semǎnat din cadrul conceptului Proceed şi agriculturii sustenabile şi eficiente ale viitorului. Prin aceastǎ achiziţie scurtǎm semnificativ timpul de a ne desfǎşura în acest segment de piaţǎ. Prin avantajele oferite de reţeaua extinsǎ şi bine organizatǎ de dealeri şi importatori, vom putea oferi în scurt timp aceste utilaje foarte capabile cǎtre mulţi clienţi noi sau deja existenţi din pieţele variate în care ne desfǎşuram activitatea. Vedem un potenţial pentru o dezvoltare pozitivǎ a acestui segment nou, spune Henrik Gilstring, CEO al Väderstad Grou- Väderstad şi-a asumat cu mândrie, de-a lungul istoriei sale de dezvoltare produse, scopul de a ridica standardele de calitate, eficienţǎ, utilizare uşoarǎ şi agronomie. Gama de utilaje TRV se potriveşte perfect acestor standarde.

De-a lungul anilor tehnologia TRV a fost optimizatǎ pânǎ la detalii, cu un mod de ridicare al secţiunilor patentat, numeroase opţiuni de reglaj şi primul cultivator de rând cu camera integratǎ de control al cadrelor independente pe fiecare rând individual.

Sistemul TRV Swingking are o soluţie unicǎ a cadrelor ce permite sǎ susţinǎ douǎ cadre într-un cadru principal, în acest fel crescând eficienţa şi reducând numǎrul de treceri pentru fermier. O altǎ caracteristicǎ importantǎ este cadrul principal înalt împreunǎ cu o soluţie patentatǎ de ridicare a unitǎţilor de rând, în acest fel evitându-se afectarea plantelor în acelaşi timp cu creşterea ferestrei de timp pentru cultivare.

- Am observat o nevoie mare de a adǎuga cultivatoare de rând gamei noastre, prin comunicarea cu clienţii Tempo şi uitându-ne cǎtre viitor, vedem o tendinţǎ de mutare cǎtre soluţiile mecanice de control al buruienilor. Deoarece este, de obicei, o provocare de a potrivi semǎnǎtoarea de precizie cu un cultivator de rând, Väderstad poate oferi acum clienţilor sǎi o soluţie completǎ. Prin adǎugarea unui cultivator de rând putem optimiza de asemenea viitorul concept Proceed, ce poate fi utilizat pentru cereale, spune Wolfram Hastolz, Director Produs Prelucrare Sol la Väderstad.

Pentru partea iniţialǎ a preluǎrii, cultivatoarele de rând vor fi comercializate sub numele de Thyregod, şi vor fi fabricate la fabrica Thyregod din Danemarca. Din Iunie 2024 acestea vor purta numele de Väderstad, însǎ mai multe detalii vor fi date publicitǎţii înainte de Agritechnica 2023.

- O astfel de gamǎ puternicǎ de produse trebuie promovatǎ în lumea întreagǎ de o distribuţie mai puternicǎ decât a noastrǎ. Echipa Thyregod a conceput şi dezvoltat tehnologia în strânsǎ colaborare cu clienţii noştri. Ne putem mândri cu aceasta în acelaşi timp cu faptul cǎ utilajele noastre Thyregod vor ajuta la reducerea utilizǎrii pesticidelor la scarǎ largǎ în multe pǎrţi din lume, spune Peter Erik Hansen, Preşedinte al Comitetului de Conducere al Thyregod A/S.

___________________________

Väderstad asigurǎ agriculturii moderne utilaje inovative, de eficienţǎ înaltǎ şi soluţii. Prin simplificarea operaţiilor şi îmbunǎtǎţirea rezultatelor fermierilor, viziunea companiei este de a deveni partenerul de top pentru emergenţa perfectǎ. Grupul este privat iar sediul central este în Väderstad, Suedia. Väderstad este reprezentatǎ în 40 de ţǎri de pe toate continentele. În 2022, Väderstad a raportat 2,000 de angajaţi şi o cifrǎ de afaceri de 550 MEUR.