RETROSPECTIVA DEMONSTRAȚIILOR DE SEMĂNAT CU VÄDERSTAD INSPIRE 1200


28.11.2023

În acest an, Titan Machinery România a desfășurat aproape 200 de evenimente în câmp cu cele mai noi tehnologii din portofoliu, demonstrând calitatea, productivitatea și randamentul acestora în lucrările de fertilizat, semănat de primăvară, cosit și recoltat rapiță, recoltat grâu, balotat, recoltat porumb și pregătit pat germinativ. Una dintre aceste campanii de demonstrații a reprezentat-o lucrările de semănat de mare capacitate cu o semănătoarea de ultimă generație de la Väderstad, respectiv Inspire 1200 C/S.

Lucrările s-au desfășurat în 12 județe din zonele agricole majore ale României cu această semănătoare Väderstad Inspire 1200 C/S, cu o lățime de lucru de 12 metri. De asemenea, această semănătoare a fost prezentată și testată pe larg și la evenimentele Field Days organizate de compania Titan Machinery, fermierii având posibilitatea să verifice adâncimea și precizia lucrării. Acestea au putut fi evidențiate la semănarea grâului, orzului și rapiței la viteze de 12-20km/h.

Pentru aceste demonstrații s-au folosit: tractorul Case IH Optum 300 CVX AFS Connect și semănătoarea Väderstad Inspire 1200. Campania a fost desfășurată pe parcursul lunii octombrie în ferme cu o medie a suprafețelor de 4000 ha, din județele: 📌 Bihor 📌 Arad 📌 Timișoara 📌 Dolj 📌 Teleorman 📌 Călărași  📌 Ialomița 📌 Constanța 📌 Buzău 📌 Iași 📌 Botoșani 📌 Suceava.

Spre deosebire de celelalte familii de semănători pentru păioase Väderstad, noua semvvănătoare Inspire 1200C/S este destinată fermierilor care solicită capacitate înaltă de lucru, calitate și viteză de lucru. Väderstad Inspirte 1200 este unică în lume pentru că are capacitatea de a controla debitul de seminţe prin 8 secţiuni independente, respectiv la fiecare 1,5 metri, pe o lățime totală de lucru de 12 metri. Pentru asigurarea unui flux constant de produs, seminţele şi materialul fertilizant sunt dozate cu o precizie înaltă din buncărul mare prin aceste 8 unităţi dozatoare Fenix III.

Mai jos regăsim parametrii și rezultate înregistrate elocvent în câteva din aceste locații::

Prisăcani, jud. Iași 🔘

⚙️ Suprafața lucrată - 22,7 ha
⚙️ Ore lucrate - 4 h
⚙️ Rata de semănare - 300 kg/ha
⚙️ Viteza de lucru - 12 - 14 km/h
⚙️ Încărcare motor - 60%
⚙️ Patinaj - 0,5%
⚙️ Consum combustibil: ~ 3.5 litri / ha
⚙️ Consum total combustibil - 79,6 litri

Făcăieni, jud. Ialomița 🔘

⚙️ Suprafața lucrată - 19,82 ha
⚙️ Rata de semănare - 220 kg/ha
⚙️ Viteza de lucru - 14 - 15 km/h

⚙️ Încărcare motor - 70%
⚙️ Consum combustibil / ha ~ 2.5 litri / ha
⚙️ Consum total combustibil - 49 litri

Alexandria, jud. Teleorman 🔘

⚙️ Suprafața lucrată - 50,5 ha
⚙️ Rata de semănare - 210 kg/ha
⚙️ Viteza de lucru - 14 - 15 km/h
⚙️ Încărcare motor - 70%
⚙️ Consum combustibil / ha ~ 2.5 litri / ha
⚙️ Consum total combustibil - 128 litri

Proiectarea acestei noi familii de semănători pentru păioase: Inspire 1200C/S a dispus de cele mai avansate tehnologii. Acest concept de semănătoare a fost creat ca răspuns al rezultatelor excelente ale lucrărilor de semănat pe segmentul utilajelor de 12 metri, semănătoarea fiind proiectată și înzestrată cu cele mai bune proprietăți ale tehnologiei Väderstad: precizie, viteză, durabilitate și capacitate, combinându-le în cel mai bun mod posibil.

Inima lui Inspire

Inima lui Inspire este sistemul său responsiv de brăzdar pentru semințe cu disc dublu. Are abilitatea excelentă de a se adapta la orice neregularitate din teren, astfel menţinând adâncimea de semănat constantă. Rezultatul este un pat germinativ impresionant şi o emergenţă uniformă pe întreg câmpul.

Sistem de control de nouă generație

Atunci când se află în câmp, lucrarea de semănat este controlată uşor cu ajutorul sistemului bazat pe iPad, Väderstad E-Control, ce face posibilă, de asemenea, conectarea printr-un sistem Isobus task control. Väderstad E-Control se conectează fără fir la aparatul Väderstad, permițând acces deplin la funcțiile și datele acestuia. Fermierul beneficiază de configurarea și calibrarea de la distanță ușor de utilizat, precum și de monitorizare și de control în timp real.

Buncăr mare cu acces excelent

Inspire 1200C/S este conceput pentru performanță înaltă, cu timpi de nefuncționare minimizați pe teren. Este echipat cu un buncăr mare, cu o înălțime mică de umplere și o deschidere mare. Versiunea numai pentru semințe Inspire 1200S este echipată cu un buncăr de 5000 de litri pentru semințe, în timp ce versiunea combi Inspire 1200C are un buncăr de 7200 de litri, care conține atât semințe, cât și îngrășământ în două compartimente separate. 

Inspire 1200C/S va fi disponibilă în doua modele – Inspire 1200S şi Inspire 1200C. Versiunea numai seminţe 1200S va fi echipată cu un buncăr de 5000 litri pentru seminţe.

Versiunea combi Inspire 1200C are un buncăr de capacitate 7200 de litri ce primeşte atât seminţele, cât şi fertilizatorul în două compartimente separate.

Când părăsesc buncărul lui Inspire 1200C, seminţele şi fertilizatorul se vor uni în acelaşi curent de aer şi vor fi plasate împreună în sol.

Le mulțumim tuturor fermierilor și partenerilor care au fost prezenți la aceste evenimente!

 

Bogdan Constantin
PR & Communication specialist