Motivele pentru care Sistemele Variant Irrigation reprezintă vârful tehnologiei


20.10.2023

Fiecare sistem de irigare comercializat de Titan Machinery România beneficiază de asistență tehnică neîntreruptă și piese de schimb cu disponibilitate imediată, totul la prețuri cu care niciun alt produs asemănător importat în România nu poate concura cu cele produse în țara noastră. Totodată, sistemele de Irigații Românești Variant Irrigation se produc la Târgu Jiu, aceasta fiind prima și singura fabrică din România care produce astfel de sisteme. Acestea sunt doar câteva avantaje substanțiale cu care Titan Machinery România se diferențiază pe piața de irigații. Și totuși mai este un avantaj și poate cel mai important dintre toate, și anume faptul că sistemele Variant Irrigation produse la Târgu Jiu beneficiază de cel mai înalt nivel tehnologic din industrie.

Produsul finit, oferit în funcțiune în fermă, cuprinde pe de o parte întreg angrenajul de piese, iar pe de altă parte sistemul de software care are la bază componentele electronice, electrice și digitale prin care poate fi controlat în mod optim. Pentru a le argumenta pe rând, trebuie să menționăm faptul că Titan Machinery România oferă 10 ani garanție pentru cadrele metalice și 3 ani garanție pentru întreg sistemul care cuprinde conducte, bare, motoare electrice sau moto reductoare și celelalte componente. Structura metalică, conducta principală și celelalte componente metalice sunt fabricate din oțel dur, galvanizat în zinc cu un strat cu grosimea de până la 300 de microni, acesta fiind și motivul principal pentru care compania își permite să ofere până la 10 ani garanție

Sistemul de senzori este cel mai avansat sistem de acest fel din lume, folosit inclusiv de armata americană pentru mai multe echipamente din dotarea sa. Acest sistem dispune de senzori pentru fiecare segment în parte, astfel încât întreg ansamblu să funcționeze optim, fără oprire, indiferent de condițiile de sol(noroi, denivelări, bolovani) care ar putea crea probleme de deplasare a unuia sau mai multor segmente ale ansamblului din care este alcătuit pivotul.

Totodată, Sistemele Variant Irrigation oferă o rezistență în plus la manșoanele care fac legătura dintre două secții, datorită sistemului de prindere în 4 puncte mobile, care oferă sistemului posibilitatea de a se deplasa cu viteze mari pe pante abrupte, dar nu numai.

În materie de aspersie, Variant Irrigation are avantajul de a oferi aspersoare duble, cu o capacitate de precipitații de apă de până la 35 de litri pe m2, fiind cea mai mare capacitate de apă pe m2 pe care o poate oferi un sistem de irigații în acest moment. Sistem GPS integrat de care dispune Variant Irrigation oferă posibilitatea de control a întregului sistem de irigații precum cantitatea de precipitații, viteza de deplasare, pornirea/oprirea sistemului, etc.

Sistemul de control de la distanță al mașinilor pivot „VI control” de la Variant Irrigation permite controlul irigării de la distanță prin browser-ul dispozitivului utilizatorului (computer, tabletă, smartphone) prin Internet sau WI-FI. După pornirea sistemului de irigare, datele modemului acestuia sunt înregistrate în program. Acolo sunt introduse coordonatele GPS ale câmpului, lungimea mașinii, sectorul de lucru și alți parametri.

Sistemele Variant Irrigation dispun și de filtru care asigură purificarea apei din particule organice și anorganice, ceea ce garantează o funcționare mai lungă și neîntreruptă a echipamentului de irigare. Gama este reprezentată de două tipuri de filtre cu debit maxim de apă diferit:

  • F1-VI până la 90 litri pe secundă (324 m3/h);
  • F2-VI până la 125 litri pe secundă (450 m3/h).

Alte specificații ale Sistemelor Variant Irrigation fabricate la Târgu Jiu:

  • Produsele au marcajul CE (Conformité Européenne). Sistem de management al calității certificat (ISO 9001)
  • Sistemele beneficiază de cele mai bune componente de pe piață (Senninger, Nelson, Komet, UMC, Schneider electric etc.).
  • Participarea la diferite programe de compensare.
  • Locația de producție ne permite să implementăm comenzile individuale ale clienților într-o perioadă de timp începând de la 2 săptămâni.
  • Propriul nostru departament de proiectare poate rezolva sarcini de orice complexitate, cu un număr de 20 de ingineri de top.
  • Implementăm o gamă completă de lucrări privind lansarea unui sistem de irigații într-o întreprindere agricolă.
  • Suport tehnic 24/7, service în garanție și post garanție, instruire personalului clientului din toate Reprezentanțele Titan Machinery România.

Irigațiile nu mai reprezintă un domeniu complementar, ci sunt parte constitutivă și fundamentală din Agribusiness, în virtutea unui randament ridicat al afacerii, dar și pentru asigurarea investițiilor făcute. Prin natura lor, irigațiile reprezintă tipul de investiție ușor de amortizat cu o capacitate imensă de a oferi plus valoare fermei.

Investițiile în sistemele de irigare vor permite creșterea randamentului culturilor de până la două ori, cu costuri minime de forță de muncă, transformând ferma într-o afacere stabilă, cu potențial înalt de dezvoltare, extrem de profitabilă și independentă de instabilitatea climatică.

Află mai multe informații de la Specialiștii pentru Sisteme de Irigații Titan Machinery România, apelând la numărul de telefon 0748.290.197.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication specialist