UTILAJE ELECTRICE PENTRU FERME


09.02.2024

Fermele din România pot accesa acum utilaje complet electrice pentru operațiuni de manipulare marfă și în sectorul zootehnic. O noutate în portofoliul Titan Machinery România este încărcătorul electric cu braț telescopic de la producătorul german Wacker Neuson – Th412, care se remarcă prin designul compact, fiind ideal pentru spații înguste, deschise, sau la interior, având o lățime de 1564 mm, o lungime totală de 3944 mm și o înălțime la nivelul cabinei de 1995 mm.

Brațul telescopic este atât robust, cât și stabil în design și este poziționat în mijlocul mașinii, ceea ce contracarează răsucirea. Ghidajul paralel este hidraulic, iar elementele de culisare din conducta interioară a brațului telescopic nu necesită întreținere. Acest lucru reduce uzura și crește durata de viață a mașinii. Încărcătorul este deosebit de ușor de manevrat și de flexibil, iar amplasarea comenzilor este intuitivă.

Este complet electric, are o autonomie de lucru de 5 ore, poate fi încărcat la orice priză universală de 230V, iar puterile sale nominale corespund cu cele ale unei mașini convenționale cu motorină. Bateria litiu-ion de 96 de volți instalată este disponibilă în două puteri, astfel încât timpii de funcționare și de încărcare să poată fi coordonați optim cu cerințele de lucru.

Se potrivește foarte bine în fermele zootehnice pentru o mai mare flexibilitate în aplicare, protecția mediului și economii semnificative cu costurile de operare, dar și în spații sensibile la zgomot sau emisii de noxe. Poate ridica punctul de pivot al brațul telescopic până la o înălțime de 4537 mm, cu o încărcătură maximă la acest nivel de 712 kg. Are o greutate de 3950 kg, o încărcare maximă de 1240 kg, o viteză maximă de 25 km/h și are o rază de virare de 2695 mm.

Încărcătorul beneficiază de frâna de parcare electrică, care se activează automat dacă mașina stă pe loc, dacă direcția de deplasare este setată pe neutru sau dacă operatorul părăsește scaunul. Frâna de parcare este eliberată automat dacă mașina este pusă în mișcare cu ajutorul accelerației. Acest lucru oferă operatorului și mediului de lucru un nivel maxim de siguranță și confort. Prin urmare, mașina poate fi operată mai eficient folosind frâna de parcare electrică.

Desigur, frâna de parcare electrică poate fi, de asemenea, activată și dezactivată manual prin acționarea unui comutator. Prin urmare, operatorul are întotdeauna controlul și poate lucra cu mașina în conformitate cu cerințele acestora. Ca rezultat, caracteristici precum dimensiunile compacte, direcția pe toate roțile, centrul de greutate scăzut și stabilitatea excelentă fac din acest telehender alegerea ideală pentru clientul Titan Machinery.

Apasă aici pentru mai multe informații

Pe lângă acest încărcător telescopic electric, fermierii din  România au posibilitatea dea achiziționa  2 modele de încărcătoare compacte electrice de la Wacker Neuson- WL28e și WL 20e. Acestea se operează și funcționează extrem de simplu, protejând operatorul și mediu înconjurător. Încărcătorul Wacker Neuson WL28e are o greutate operațională de 2950 kg și un volum al cupei de 0,35m3. Lățimea totală a utilajului este de 1250 mm, lungimea totală de 4616mm, înălțimea la nivelul cabinei este de 2395, iar lungimea maximă a razei de întoarcere este de 3200 mm.

Puterea nominală a încărcătorului pe pneuri WL28e cu acţionare electrică corespunde cu cele ale unei maşini diesel convenţionale. Bateria litiu-ion de 96 de volți instalată este disponibilă în trei puteri, astfel încât timpii de funcționare și de încărcare să poată fi coordonați optim cu cerințele de lucru.

WL28e funcționează la fața locului complet fără gaze de eșapament și cu emisii de zgomot semnificativ mai mici decât un utilaj diesel, iar pentru fermierii din zootehnie, de exemplu, aceasta înseamnă o mai mare flexibilitate în aplicare, protecția mediului și economii semnificative cu costurile de operare. Prin urmare, designul scăzut al părții frontale oferă vizibilitate perfectă și sarcini mari de basculare, de până la 1,6 t.

Cabina confortabilă permite lucrul în siguranță și concentrat: design cu 4 stâlpi, ferestre adânci și parbriz panoramic pentru o vizibilitate optimă pe toată lungimea. Designul de încălzire gândit, cu parbrize încălzite electric față și spate, scaune încălzite, precum și încălzirea panoului de acoperiș asigură un climat de lucru confortabil. Elementele de operare organizate ergonomic, interiorul nou și vibrațiile și zgomotele reduse în interior sporesc confortul operatorului.

Amenajarea spațială din cabină este de pionierat în rândul încărcătoarelor cu roți foarte compacte. În funcție de echipament și configurație, sunt disponibile două joystick-uri diferite. Iluminatul Coming-Home oferă confort și siguranță suplimentar. Cabina este potrivită și pentru operatori mai înalți, ceea ce nu este întotdeauna cazul încărcătoarelor frontale foarte compacte. Climatul plăcut de lucru reduce oboseala operatorului. Accesul optimizat cu trepte antiderapante asigură că operatorul poate intra și ieși în siguranță.

Funcțiile principale întotdeauna la vedere: Cu afișajul digital, operatorul are întotdeauna totul la vedere în timp ce lucrează. Pe exteriorul afișajului se află indicațiile standard, cum ar fi lampa de avertizare pentru frâna de parcare sau luminile de control pentru semnalizator sau faza lungă. În zona centrală a afișajului pentru informații există trei puncte de observare principale și o varietate de informații utile, de ex. contorul orelor de funcționare, starea de încărcare a bateriei, timpul de funcționare rămas / timpul de încărcare rămas, afișarea vitezei, consumul mediu, nivelul de recuperare, data, ora sau temperatura diferitelor componente.

Apasă aici pentru mai multe informații

În ultimii trei ani portofoliul de utilaje electrice de la Titan Machinery România s-a dezvoltat constant, compania fiind în prezent unul din cei mai mari furnizori de echipamente electrice din țară. Aceste parteneriate cu producători mondiali de top sunt cuprinse în strategia de dezvoltare a Agriculturii din România, completând portofoliu de utilaje cu conbustie internă cu utilaje electrice, care vor ocupa complet viitorul industrial, un viitor care se dorește să fie sustenabil, ecologic și autonom. (n.r. vezi mai multe aici)

Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery România, accesând link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră.

https://www.titanmachinery.ro/pagina/contact

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist