NOUL CASE IH QUADTRAC 715


20.05.2024

Cel mai puternic tractor produs vreodată de Case IH – Quadtrac 715 AFS Connect este propulsat de o premieră în industrie – noul motor FPT Cursor 16L TST. Cilindreea sa este cu 23% mai mare decât cea a Cursor 13L TST de la Quadtrac 645, oferind 778 de cai putere maximă la 1.900 rpm și un cuplu maxim de 3.255 Nm la o turație redusă de 1.400 rpm. Disponibilitatea cuplului ridicat este asigurată de un sistem de turbocompresie cu două trepte de răcire intermediară.

Noile unități de șenile grele sunt semnificativ diferite de cele de pe celelalte modele Quadtrac, fiind cu 305 mm mai lungi, pentru un contact cu solul cu 6% mai extins. De asemenea, creșterea diametrului roții motoare cu 10 cm, până la puțin peste 1 metru, permite cuplarea a 5 pinteni deodată la roata motoare (în loc de patru, la restul modelelor), pentru a exercita cuplul mai mare și a maximiza ecartamentul tractorului.

Cea mai recentă transmisie PowerDrive PowerShift Case IH cu management automat al productivității (APM) a fost introdusă de asemenea recent pe linia Quadtrac cu pachetul tehnologic AFS Connect. Această transmisie dispune, de asemenea, de componente principale îmbunătățite.

Opririle de realimentare sunt reduse prin integrarea rezervoarelor de tip „șa”, mai largi pe cadrul spate, deținând un total de 1.968 de litri de motorină, cu 11% mai mult față de Quadtrac 645.

Puterea brută de tracțiune este suficientă pentru implemente de mari dimensiuni, iar opțional poate fi dotat cu sistem de ridicare Cat IV spate (10,1 tone).

Pompa hidraulică SmartTorque cu dublu flux de 216 l/min (opțional de 428 l/min) permite alimentarea a până la opt supape hidraulice. Distribuitoarele auxiliare (până la opt) sunt alimentate de o pompă hidraulică SmartTorque Twin-Flow.

Din exterior, capota masivă a motorului, care acum poate fi ridicată cu încă 31% pentru a îmbunătăți accesul pentru întreținere, face ca noul Quadtrac 715 să pară mult mai mare. Cabina este reconfigurată, beneficiază de un nou sistem de lumini de drum cu LED, precum și luminile de lucru care produc o putere de 25.420 de lumeni, ceea ce reprezintă o creștere cu 11% a puterii de iluminare.

Alături de noile lumini de lucru montate pe cabină, disponibile în trei pachete, pachetul de nivel superior oferă o putere suplimentară de 45.600 de lumeni cu acoperire la 360 de grade. La nivelul cabinei a fost crescută vizibilitatea, sistemul de curățare în siguranță a geamurilor a fost simplificat, iar un nou ștergător frontal mărește suprafața totală curăţată. În stâlpul din dreapta al cabinei a fost integrat un sistem de șine ce permite atașarea ușoară a monitorului și spațiu pentru un al doilea terminal AFS Pro de 12 inch.

Un alt element de evidenţiat în ceea ce privește cabina, este sistemul format din patru structuri flexibile, cu amortizoare, ce anulează aproape orice vibraţie în interior, pentru confortul sporit al operatorului. Datorită tehnologiei telematice a sistemelor avansate Case IH – Advanced Farming Systems (AFS Connect), acest tractor are costuri de operare mai mici, o precizie excelentă beneficiind de toate avantajele aduse de sistemul de autoghidare AFS AccuGuide, care folosește semnalul de precizie RTK+ și care permite o precizie absolută în industrie, cu abatere maximă de doar 1 cm.

Tractorul se întoarce singur la capătul fiecărui rând şi are capacitatea de a transmite în timp real fermierului toate informaţiile legate de progresul său.

ÎN PREMIERĂ LA AGRIPLANTA 2024

Case IH Quadtrac 715 va putea fi vizitat în premieră în România la târgul  AgriPlanta RomAgroTec, care se va desfășura în perioada 23-26 Mai 2024, la Fundulea, județul Călărași.

 

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist