PRĂȘITOARELE EXTRACT – O NOUĂ GAMĂ VÄDERSTAD


15.02.2024

Cu incertitudinea în ceea ce privește reglementările pentru anumite pesticide, există o cerere pe piață pentru un utilaj care poate efectua controlul mecanic al buruienilor între rândurile de plante. Väderstad, una dintre companiile de vârf la nivel mondial în prelucrarea solului, însămânțare și plantare, lansează o nouă familie de utilaje de pregătire, respectiv gama de prășitori Extract. Noua familie de prășitori va face parte din portofoliul de produse de prelucrare a solului Väderstad și va fi vândută sub marca Väderstad din vara acestui an, exclusiv de către Titan Machinery.

În februarie 2023, Väderstad a anunțat achiziția întregii game de prășitori de la compania daneză Thyregod. Achiziția a inclus toate drepturile de proprietate intelectuală asupra zonei de produse de cultivatoare între rânduri de la compania daneză. Noua familie de produse de prășitori a fost numită Extract și vopsită în culorile tradiționale de roșu, galben și negru Väderstad. Väderstad Extract are un cadru principal înalt, împreună cu o soluție brevetată pentru ridicarea unităților de rânduri – care atât evită deteriorarea plantelor, permițând totodată cultivarea între rânduri pentru o perioadă mai lungă în ceea ce privește înălțimea plantei. Extract L are, de asemenea, o soluție unică de cadru, în care poate ține două rame într-un singur cadru principal – ceea ce crește eficiența și economisește o trecere pentru fermier.

Inginerii Väderstad au văzut o mare nevoie de a adăuga urilaje de prășit la gama de produse a producătorului suedez. “Vorbind cu fermierii care folosesc semănătorile de precizie Tempo și privind în viitor, observăm o trecere la soluții mai mecanice pentru controlul buruienilor. Väderstad le poate oferi acum fermierilor o soluție complete. Extract se potrivește perfect cu semănătorile Tempo și este, de asemenea, optimizat pentru a se potrivi conceptului nostru de semănători de păioase Proceed”, spune Wolfram Hastolz, Director Tillage Product Management la Väderstad.

Cultivarea între rânduri reprezintă controlul mecanic al buruienilor între rândurile de plante. Scopul principal este tăierea rădăcinii buruienilor, dar cultivarea între rânduri are și alte beneficii agronomice, cum ar fi spargerea crustei solului și oprirea evaporării apei.  “Familia Extract de cultivatoare inter-rânduri este o potrivire perfectă cu portofoliul nostru actual de plantatoare Tempo, cu noile noastre tehnologii de însămânțare cu viitorul concept Proceed și pentru viitoarea agricultură durabilă și eficientă. Este, de asemenea, un segment de produse nou pentru noi la Väderstad și unul pentru care vedem un potențial mare pe piață”, spune Mattias Hovnert, Senior Vice President Sales & Marketing la Väderstad.

Pentru început, acest produs va fi comercializat în două modele: Extract L 16-48 - tractat și Extract V - 8-36 purtat. În funcție de model, atât Extract L, cât și Extract V vor fi disponibile cu distanțe între rânduri de 225, 250, 450, 500 și 750 mm. Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery România, accesând link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră.

https://www.titanmachinery.ro/pagina/contact

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist