RAVEN Industries a intrat în portofoliul Titan Machinery


15.03.2024

     RAVEN Industries, cu o experiență de peste 65 de ani în producerea celor mai avansate sisteme de precizie pentru sectorul industrial, a devenit de curând parte integrantă a grupului CNH. Soluțiile producătorului american RAVEN Industries pun clientul pe primul loc, rezolvând provocările de pe teren cu produse simple și intuitive care se integrează ușor cu flota oricărui dezvoltator, respectiv oricărui fermier, indiferent de marca și tipul de utilaje cu care lucrează.

În 1978, RAVEN a început să dezvolte produse agricole de precizie concepute pentru a hrăni o populație în creștere. Astăzi, cu scopul unic de a ajuta fermierii să servească lumea, compania RAVEN este dedicată promovării agriculturii prin inovație și tehnologie, oferind produse și sisteme de înaltă valoare.

De zeci de ani, RAVEN s-a angajat să maximizeze eficiența operațională pentru cultivatorii și aplicatorii personalizați din întreaga lume. Astăzi, inovativitatea confirmată în sistemele autonome deblochează noi posibilități în agricultură - conduce tractoare pe câmp, conectează fără fir biroul și cabina și protejează mediul prin control și precizie. RAVEN se angajează să dezvolte produse agricole de precizie care promovează gestionarea mediului, permițând fermierilor să crească mai mult cu mai puțin.

În 2021, RAVEN a fost achiziționat de CNH, accelerând rapid dezvoltarea tehnologiei de precizie pe toate platformele. În calitate de marcă CNH, RAVEN vine cu un angajament comun: să rezolve provocările, să transforme practicile agricole și să dezvolte soluții mai integrate de precizie și autonomie care vor conduce la o agricultură eficientă și durabilă.

RAVEN Industries a intrat în portofoliul CNH și Titan Machinery România cu o experiență îndelungată în dezvoltarea sistemelor de precizie a celor mai mari și mai cunoscuți producători de utilaje agricole la nivel mondial, iar in prezent RAVEN este dezvoltatorul și proprietarul sistemului avansat de precizie al dozajului de pe noua serie 50 de mașini autopropulsate de erbicidare Case IH Patriot, respectiv Tehnologia Hawkeye II.

Această tehnologie oferă control individual de pornire/oprire a duzei la nivel de micro secundă, oferind cea mai bună acuratețe și precizie a pulverizării soluției. Această caracteristică ajută la reducerea supra-aplicării, dar și a controlului absolut asupra costului și calității lucrării.

Compensarea virajului
Tehnologia Hawkeye II compensează eficient diferitele viteze de-a lungul brațului pentru a asigura rate de aplicare corecte în timpul virajelor.

Fiecare duză își ajustează ciclul de funcționare pentru a se potrivi cu rata de aplicare vizată, în funcție de: viteză, poziția sa în serie și cantitatea pe care trebuie să o asigure.

Capacitate de flux mai mare
Supapele de control ale duzelor sunt capabile să debiteze mai mult, fapt ce favorizează lucrul la viteze de până la 30km/h în lucru, astfel încât timpul petrecut la tratamentul culturii, să poată fi minimizat pe cât posibil, maximizand producția și calitatea lucrării.

Versatilitate și ușurință
Sistemul Hawkeye 2 face parte dintr-un portofoliu versatil, fapt ce susține statutul său, ca fiind unul dintre cele mai potrivite sisteme de pulverizare, indiferent de producătorul mașinii pe care este amplasat.

Vizibilitate și Conectivitate
Hawkeye2 împreună cu camera VSN oferă cea mai performanta soluție pentru ghidarea pe rând. Fie că vorbim de urme tehnologice, fie că vorbim despre rânduri de plante prășitoare, camera VSN citește rândul și ajută mașina să se deplaseze prin cultură, fără a afecta plantele.

Datorită conexiunii cu rețeaua RTK Plus Titan Machinery România, sistemul vine în ajutorul operatorului dar și a fermierului, rezultatul fiind diminuarea oboselii și îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Mai mult decât atât...

RAVEN Industries oferă o suită cuprinzătoare de tehnologii în ceea ce privește precizia, autonomia și conectivitate unei game largi de operațiuni agricole cu utilaje multi-marcă, sporind considerabil productivitatea și profitabilitatea fermierilor, pentru a asigura în definitiv livrarea produsului potrivit, la locul potrivit, la momentul potrivit, maximizând eficiența întregului ciclu și proces agricol.

Fie că este vorba despre optimizarea aplicațiilor chimice pentru creșterea plantelor, blocarea dăunătorilor sau prevenirea bolilor, tehnologiile inovatoare RAVEN asigură precizie de la capătul brațului până la vârful cabinei. Folosind aceste soluții, fermierii pot reduce deșeurile, pot acoperi cu precizie fiecare parcelă și pot economisi costurile de intrare.

Plantare și însămânțare
Utilizând soluțiile de plantare și însămânțare de la RAVEN, fermierii se asigură că fiecare rând este semănat cu acuratețe, cu planificarea câmpului și îndrumări de implementare și fiecare sămânță ajunge la locul potrivit.

Protecția culturilor
Fiecare plantă merită să reușească. Fermierii trebuie să-și protejeze culturile de dăunători și boli, să optimizeze sănătatea plantelor și a solului și să conducă cu mai puține daune culturilor - toate economisind inputuri și bani.

Recoltarea
Metode de recoltare mai eficiente înseamnă mai multe profituri. RAVEN le permite fermierilor să desfășoare cele mai productive operațiuni de recoltare cu tehnologiile de automatizare și autonomie RAVEN.

Managementul solului
RAVEN îi ajută pe fermieri să-și pregătească câmpurile pentru a oferi cel mai bun randament. Utilizând instrumentele automate RAVEN de prelucrare a solului și de gestionare a solului, fermierii pot obține rezultate agronomice consistente.

Fân și furaje
RAVEN le permite fermierilor să taie, grebleze, sa facă baloți și să recolteze cu o consistență puternică, folosind suita RAVEN de soluții automate de direcție. Ghidarea constantă, fiabilă și repetabilă bazată pe GPS și direcția automată face recoltarea fânului și a furajelor mai ușoară și mai eficientă. Acest lucru se datorează faptului că procesele optimizate de fân și furaje necesită treceri precise – pentru a tăia întregul câmp fără a pierde niciun loc, pentru a crea șiruri drepte și pentru a colecta fiecare fir de fân sau de furaje la sfârșit.

Inginerii de la RAVEN, înțeleg nevoile fermierilor și sunt dedicați furnizării de tehnologie care să răspundă acestor nevoi acum. RAVEN știe că agricultura autonomă este o călătorie și nu o destinație. Orientarea către autonomie al producătorului american este concepută pentru a ajuta fermierii să implementeze niveluri de tehnologie autonomă și de precizie care simplifică treptat operațiunile lor .

Investiția în tehnologia de automatizare astăzi îi pregătește pe fermieri să gestioneze autonomia în viitor. RAVEN invită toți clienții să-și extindă productivitatea cu opțiuni de automatizare nelimitate care se potrivesc cu operațiunile lor. Află mai multe informații de la reprezentanții Departamentului «Agricultura de Precizie» din cadrul Titan Machinery România, accesând link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră.

https://www.titanmachinery.ro/pagina/contact

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist