Titan Machinery își extinde gama de utilaje electrice


07.02.2024

Titan Machinery România își extinde gama de utilaje electrice pe care le comercializează, adăugând noi utilaje complet electrice în portofoliu, dezvoltând și mai mult în România tendința industriei mondiale, respectiv trecerea de la mașinile convenționale la cele electrice(click pe fiecare categorie pentru mai multe informații):

🔵 MINI-ÎNCĂRCĂTOARE FIRSTGREEN - 5 modele pe roți și pe șenile
🔵 MINI-EXCAVATOARE CASE - 1 model pe șenile
🔵 MINI-EXCAVATOARE WACKER NEUSON - 1 model pe șenile
🔵 ÎNCĂRCĂTOARE CASE - 1 model
🔵 ÎNCĂRCĂTOARE WACKER NEUSON - 2 modele
🔵 ÎNCĂRCĂTOARE TELESCOPICE WACKER NEUSON - 1 model
🔵 DUMPERE WACKER NEUSON - 2 modele pe roți și pe șenile
🔵 CILINDRI COMPACTORI WACKER NEUSON - 2 modele

Producătorul american de utilaje pentru construcții CASE Construction Equipment a lansat recent primul încărcător compact complet electric pe roți - CASE 12 EV, care nu are nevoie decât de o pauză de prânz pentru a se reîncărca până la 80%.

CASE 12 EV este alimentat de o baterie litiu-ion de 23 kWh, ce oferă de la minim 3 până la maxim 6 ore de autonomie de funcționare, în funcție de tipul de aplicație și care folosește o sursă de alimentare uzuală de 230 V. 

Tot în materie de utilaje electrice cu autonomie mare de lucru, CASE este reprezentat în România și de mini-excavatorul CASE CX25EV care poate oferi aceleași performanțe ca cele ale omologilor săi diesel.

Acesta este perfect pentru șantierele urbane și de infrastructură cu trafic ridicat unde sunt prezente și alte tipuri de echipamente. CX25EV are un motor cu o putere nominală de 25 kW și o putere de vârf de 32 kW. Bateria litiu-ion are o capacitate brută de 32,3 kWh, oferind până la 8 ore de autonomie în modul eco și până la 4 ore în modul standard. 

Este, de asemenea, echipat cu un încărcător la bord care poate reîncărca complet bateria în 9 ore folosind o priză de 220 V sau în doar 2 ore cu un încărcător rapid extern trifazat opțional.

Acest miniexcavator este extrem de versatil, cu setări de debit hidraulic și până la 3 circuite auxiliare care pot fi asociate cu o varietate de cuple rapide și atașamente. CX25EV este, de asemenea, echipat cu comenzi electro-hidraulice și are un design cu rază scurtă de virare, făcându-l ușor de manevrat în spații înguste.

Dacă până de curând producătorul de utilaje electrice premium din Cehia – FIRSTGREEN era reprezentat de 2 mini-încărcătoare compacte, acum întregul portofoliu de utilaje electrice din România de la FIRSTGREEN se identifică prin nu mai puțin de 5 modele de mini-încărcătoare cu cabină sau făcă cabină, de diferite mărimi cu diferite capacități de lucru: Elise CBL, Elise 700, Elise 900, Elise 1200 și Mini Z. 

Acestea au un design inovativ conceput pentru aplicațiile de bază din agricultură și construcții dar și pentru aplicații speciale. Aceste mini-încărcătoare fi operate fie din cabină sau de lângă echipament, fie de la o distanță de până la 50 m cu ajutorul unui joystick. Ele sunt silențioase, ecologice, au o productivitate bună și un cost de exploatare deosebit de scăzut. 

În ceea ce privește încărcătoarele, un portofoliu special este cel reprezentat de marca germană Wacker Neuson. Fermierii și constructorii din România au posibilitatea de a achiziționa pe de-o parte un încărcător telescopic(n.r. telehender) complet electric Wacker Neuson Th412e, iar pe de altă parte 2 modele de încărcătoare compacte Wacker Neuson WL28e și WL 20e.

Telehenderul Th412e este primul încărcător telescopic acţionat 100% electric de la Wacker Neuson. Puterile sale nominale corespund cu cele ale unei mașini convenționale cu motorină. Bateria litiu-ion de 96 de volți instalată este disponibilă în două puteri, astfel încât timpii de funcționare și de încărcare să poată fi coordonați optim cu cerințele de lucru.

Este ideal în fermele zootehnice pentru o mai mare flexibilitate în aplicare, protecția mediului și economii semnificative cu costurile de operare, dar și în spații sensibile la zgomot sau emisii de noxe. Ca rezultat, caracteristici precum dimensiunile compacte, direcția pe toate roțile, centrul de greutate scăzut și stabilitatea excelentă fac din acest telehender alegerea ideală pentru clientul Titan Machinery. 

Încărcătoare compacte, pe roți, Wacker Neuson WL28e și WL 20e se operează și funcționează extrem de simplu, protejând operatorul și mediu înconjurător. Bateria AGM cu încărcător integrat poate fi încărcată la orice priză de 230 V. De asemenea, utilajele sunt ușor de manevrat, necesitând un efort redus de întreținere și, prin urmare, costuri reduse de mentenanță. 

În ceea ce privește segmentul de dumpere(n.r. autobasculante), Wacker Neuson completează portofoliul de utilaje electrice de la Titan Machinery prin cele 2 modele disponibile de dumpere: DW15e – pe roți și DT10e – pe șenile, ambele remarcându-se printr-o autonomie mare de lucru și o productivitate ridicată. Dumperele electrice sunt la fel de puternice ca autobasculantele convenționale, dar extrem de silențiose - sunt ideale în medii sensibile la zgomot. De asemenea, dumperul electric poate fi încărcat la o priză de 230 V. 

Ultimul segment, dar nu cel din urmă, de utilaje electrice din portofolioul Titan Machinery România îl reprezintă seria de cilindrii compactori Wacker Neuson RD28e și RD24e ideali pentru șantierele urbane și zonele sensibile, cum ar fi creșele de copii sau spitalele.

Acestea oferă un nivel ridicat de performanță la costuri de operare reduse și impact asupra mediului. Cilindri compactori cu alimentare complet electrică funcționează cu o baterie puternică litiu-ion și pot fi încărcați la orice priză de 230 V sau 400 V. 

În ultimii trei ani portofoliul de utilaje electrice de la Titan Machinery România s-a dezvoltat constant, compania fiind în prezent unul din cei mai mari furnizori de echipamente electrice din țară. Aceste parteneriate cu producători mondiali de top de echipamente pentru construcții și agricultură sunt cuprinse în strategia de dezvoltare a sectorului de construcții și de agricultură din România, completând portofoliu cu alimentare convențională cu utilaje care vor ocupa complet viitorul industrial, un viitor care se dorește să fie sustenabil, ecologic și autonom. 

Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery România, accesând link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră.

https://www.titanmachinery.ro/pagina/contact

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist