TEHNOLOGIA STRIP-TILL UNVERFERTH RAPTOR®


13.03.2024

      Tehnologia de prelucrare a solului în benzi se dovedește pe zi ce trece tot mai eficientă pentru pregătirea patului germinativ al culturilor de prășitoare. Deși în România această tehnologie este la început, Titan Machinery România a avut o cerere importantă din partea fermierilor pentru utilaje specializate prelucrării în bandă. Cu o perturbare mai mică a solului, lucrarea în bandă reține materialul organic, reduce eroziunea suprafeței și economisește considerabil combustibilul, doar prin cultivarea fâșiei în care va germina viitoarea cultură.

Mașina pentru prelucrarea solului Unverferth Raptor® a fost construită pentru fermierii care doresc să profite de economia de costuri și de beneficiile de randament pe care le poate oferi cultivarea în benzi. Sistemul revoluționar al unității de rând - TerrainPro® oferă cea mai consistentă adâncime de prelucrare a solului și plasarea îngrășămintelor de la rând la rând pentru semințele pregătite de plantat. Fiecare unitate de rând se deplasează în sus și în jos independent de celelalte pentru a urmări contururile câmpului de-a lungul întregului utilaj.

Instrumentul de prelucrare a solului în bandă Raptor® dispune de unitatea de rând inovatoare TerrainPro®  care a fost dezvoltată și testată într-o gamă largă de tipuri de sol pentru o adâncime constantă de prelucrare a solului și o plasare precisă a îngrășământului. Fiecare unitate de rând TerrainPro® acționează independent de celelalte, fapt care îi permite o flotare liberă sus-jos de 10 cm, pentru a se asigura că fiecare tijă rulează la aceeași adâncime pentru prelucrarea constantă a solului și plasarea optimă a îngrășămintelor.

  1. Modelul TerrainPro® 2030, beneficiază de un mecanism de acționare a ancorei, amortizat cu arc, cu resetare automată, care exercită o presiune de forfecare de 907 kg.

  2.  Fiecare unitate de rând este montată independent de celelalte, pentru o flotare liberă, o conturare eficientă a suprafeței lucrate, dar și pentru a asigura că fiecare ancoră lucrează la o adâncime constantă de la rând la rând.
  • 18 cm cursă în sus și 10 cm cursă în jos.
  1. Brăzdar cu disc de 50 cm taie printre reziduuri pentru a elibera calea pentru ancoră.
  • 680 kg de presiune pe sol.
  • Butuc gresabil cu 6 șuruburi cu 5 straturi de protecție a etanșării.
  1. Curățitori pe rânduri care flotează liber, urmăresc contururile solului și îndepărtează reziduurile de pe bandă.
  • Designul roții curbate cu diametrul de 38 cm previne înfășurarea gunoiului.
  • Ajustări pe lățime și înainte/spate pentru a adapta dispozitivul de curățare a rândurilor la diferite condiț
  • Butuci cu 4 șuruburi cu garnituri cu inele de siguranță și rulmenți cu role conice pentru protecție suplimentară.
  • Greutățile suplimentare standard permit operatorului să crească presiunea pe sol.
  1.  Adâncimea unității de rând independentă este menținută de adâncimea roții dințate de control pentru o adâncime consistentă a ancorei de la rând la rând.
  • Roata dințată cu diametrul de 40 cm previne formarea noroiului, pietrelor și a altor resturi.
  • Roata dințată opțională de protecție împotriva pietrelor cu inele de întărire adaugă rezistență în soluri stâncoase.
  • Roți opționale din cauciuc de control a adâncimii cu răzuitori pentru soluri extrem de stâncoase și lipicioase.
  1. Ancora dispune de reglarea înălțimii fără scule și poate acționa de la o adâncime de 10 cm la 30 cm pentru atenuarea compactării.
  • Indicatorul de adâncime pe fiecare rând permite operatorului să-l regleze rapid și convenabil pe fiecare ancoră la aceeași adâncime.
  • Punctul de turnare înlocuibil de 5,7 cm și bara de uzură integrată lată de 3,8 cm asigură fiabilitate pe termen lung,
  • Plăci de uzură ale ancorei înlocuibile, pentru a proteja părțile laterale în solurile abrazive.
  1. Brăzdarele de închidere cu lame crestate și concave de 45 cm mențin solul în calea benzii trasate pentru recondiționarea acestuia.
  • Fiecare brăzdar este flotant și independent pentru a menține contactul constant cu solul pe terenul denivelat.
  • Presiunea pe sol este reglabilă, combinată cu ajustările lățimii și unghiului și permite operatorului să controleze cantitatea de sol trimisă în bandă.
  • Butuci cu 6 șuruburi cu garnituri cu trei inele de siguranță pentru durabilitate maximă.
  1.  Roțile dințate de condiționare cu diametrul de 35 cm despart bulgării, condiționează banda și prezintă un design unic în care cleștii se apropie unul de celălalt la contactul cu solul pentru a-l prelucra, apoi se separă în partea de sus pentru a îndepărta acumularea.
  • Presiune pe sol reglabilă fără scule pentru creșterea sau scăderea prelucrării solului.
  • Grapa rotativă convențională opțională de 38 cm pentru o prelucrare sporită a solului.
  • Roata de presare de cauciuc opțională de 38 cm pentru o fermitate sporită disponibilă în locul roților dințate.

Dacă doriți să maximizați randamentul culturilor, să reduceți costurile și să plasați nutrienții chiar acolo unde planta are nevoie de aceștia, adăugarea unui sistem de îngrășământ la operațiunea de prelucrare a solului este cea mai corectă variantă.

Sistemul de îngrășământ este poziționat în spatele barei de instrumente, ceea ce oferă operatorului o vizibilitate mai bună a unităților de rând atunci când rulează pe câmp și, de asemenea, permite umplerea ușoară a rezervorului din spatele utilajului.

Unverferth Manufacturing Company, Inc. Este un producător american de utilaje agricole cu o experiență de 76 de ani în producerea echipamentelor de prelucrare a solului, echipamente de aplicare a îngrășămintelor, echipamente de transport și manipulare semințe și alte mărfuri, ș.a. Unverferth are 4 uzine de producție în Statele Unite ale Americii, iar utilajele sale, recunoscute ca fiind de top, sunt comercializate în toată lumea.

 

Află mai multe informații de la reprezentanții Titan Machinery. Accesează link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din țară cel mai apropiat de dumneavoastră pentru a găsi reprezentantul de vânzări!


https://www.titanmachinery.ro/pagina/contact

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist