Titan Machinery mentor pentru o nouă generație de elevi


18.09.2019

        Având în vedere că segmentul economiei agrare se află în plină dezvoltare, iar întreaga producție agricolă tinde spre retehnologizare, Titan Machinery conștientizează că repararea și întreținerea utilajelor este esențială, de aceea și cererea de mecanici agricoli este din ce în ce mai mare pe piața forței de muncă. În aceste condiții, mecanicul agricol devine un post cheie în orice organizație de profil agricol. Ca atare, Titan Machinery România a avut în vedere încă de la început, formarea unei echipe de tehnicieni care să corespundă necesităților actuale pe piața autohtonă a utilajelor agricole și de construcții și a urmărit constant ca acest lucru să devină structura de rezistență pe care să se construiască întreaga echipă. ADN-ul Titan Machinery înglobează vitalitate, responsabilitate și calitate, iar acest lucru definește compania americană încă de când a intrat pe piața din România și până astăzi.

Pornind de la premisa lui J.F. Kennedy, conform căreia “Tinerii reprezintă cea mai valoroasă resursă a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor”, Titan Machinery România a urmărit de ani buni recrutarea viitorilor tehnicieni, încheind parteneriate cu universități de profil, de renume din România și de asemenea, a investit în programele de recrutare a elevilor pentru stagii de practică la punctele de lucru ale companiei. Numărul elevilor și studenților care au terminat stagiile de practică în cadrul companiei, dobândind ulterior contracte de muncă pe perioada nedeterminată cu aceasta, a crescut de la an la an. Aceștia au devenit oameni responsabili, dinamici, adaptabili, loiali și au reușit să îmbine cu ușurință teoria cu practica.

Pentru al treilea an consecutiv, Titan Machinery România ia sub tutela sa o nouă generație de elevi din clase de învățământ profesional de stat în sistem dual cu specializarea “Mecanici Agricoli” în cadrul Colegiului Tehnologic “V. Harnaj”, în sectorul 1, București. Încă din 2017 Titan Machinery România s-a bucurat să primească în fiecare an câte o grupă de boboci de clasa a IX –a, în vederea formării profesionale a acestora pe o perioadă de trei ani. Generația de boboci din acest an va începe practica la sediul Titan Machinery România începând cu luna octombrie. În primul an stadiul de practică va avea o proporție de 25 % din întreaga lor activitate școlară, ceea ce înseamnă oricum mult mai mult decât într-un sistem clasic. Raportul de practică susținută urmează să crească în anul al 2-lea la 50%, iar în anul al 3-lea la 75%, moment în care, după absolvire vor obține câte o diploma de “Mecanic Agricol” ceea ce le oferă posibilitatea de a încheia contracte de muncă cu Titan Machinery România.

Pe parcursul celor trei ani de studii teoretice și practice, Titan Machinery România se va preocupa să-i susțină intelectual, acordându-le posibilitatea unui stagiu de practică la cele mai înalte standarde de pe piață, oferit de traineri bine pregătiți atât în România cât și în Europa. Totodată Titan Machinery România îi susține atât financiar, acordându-le o bursă lunară fiecăruia dintre ei,  cât și printr-un pachet de beneficii în care intră: transport, cazare, masă, salopete de lucru și rechizite școlare. Pe de altă parte, elevii vor primi o bursă și de la Ministerul Educației care, asemenea celei pe care Titan Machinery le-o acordă, va fi condiționată de rezultatele și aportul pe care aceștia îl vor avea pe parcursul stagiului de practică. Singura obligație a tinerilor elevi nu va rămâne decât aceea de a învăța și de a deveni odată cu timpul - buni profesioniști.

Cu aproape 40 de ani de experiență, grupul Titan Machinery Inc. din Statele Unite ale Americii deține și administrează o rețea de distribuție de echipamente și servicii în industria de agricultură și cea de construcții la scală internațională. Titan Machinery este cel mai mare distribuitor de utilaje agricole și de construcții din S.U.A și unul dintre cei mai importanți importatori și distribuitori de astfel de echipamente la nivel mondial. Principalul partener al Titan Machinery este concernul CNH Industrial, care cuprinde mărci celebre printre care Case IH, Case Construction, Iveco, New Holland Agriculture și New Holland Construction. De asemenea, Titan Machinery este cel mai mare distribuitor din lume al produselor CNH Industrial.

Grupul Titan Machinery Inc. a intrat în România în anul 2011, acesta fiind primul stat din Europa în care s-a instalat. Titan Machinery România a reprezentat din start unicul importator al utilajelor producătorilor americani Case IH și Case construction Equipment. În 2016 Titan Machinery România a devenit importator si distribuitor exclusiv al utilajelor producătorul suedez Väderstad. De asemenea, Titan Machinery România este distribuitor și importator al utilajelor marca: Maschio Gaspardo, Sulky, Gregoire Besson, Stoll, Annaburger, Tecnoma, Dammann și MacDon. Titan Machinery România oferă clienților soluții de echipamente grele de clasă mondială, piese de schimb de origine și servicii de asistență și mentenanță. Titan Machinery România operează pe piața internă printr-o rețea de zece puncte de lucru, care au rolul de a acoperi eficient toată suprafața țării.

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist