Acuratețea cu repetabilitate înseamnă precizie


21.02.2019

Rețeaua Titan Machinery RTK+

           Rețeaua de semnal de precizie RTK+ cu acoperire națională, dezvoltată de Titan Machinery România în urmă cu mai bine de doi ani, s-a propagat cu rapiditate în rândurile agricultorilor autohtoni, aceștia înțelegând că altfel nu se mai poate face agricultură performantă. Datorită preciziei ce reprezintă o acuratețe de 2,5 centimetri cu repetabilitate, această tehnologie este unica prin care se pot administra precis și eficient fermele și terenurile acestora. De asemenea, ca urmare a repetabilității în timp, compactarea solului este mult redusă, calitatea și productivitatea terenului agricol fiind îmbunătățite.

Titan Machinery oferă echipamente de ghidare și poziționare ce utilizează tehnologia RTK+, compatibile cu o gamă variată de utilaje agricole, de construcții sau din alte industrii. Plecând de la deviza „Dezvoltăm Viitorul”, departamentul «Agricultură de Precizie» al Titan Machinery România crește de la an la an odată cu impactul pozitiv pe care îl au proiectele acestuia pentru agricultori, dar și odată cu modalitatea prin care aceste proiecte, puse în folosul agricultorilor, au parte de îmbunătățiri constante. Aceste îmbunătățiri sunt generate la inițiativa specialiștilor cu expertiză în domeniu, dar mai ales la inițiativa fermierilor care nu își mai doresc sau nu își permit costuri inutile.

Toate tractoarele, de la Farmall până la Quadtrac, de la utilajele Case IH până la utilajele celorlalte mărci, de la excavatoare până la scrapere de nivelat, se folosesc cu succes de precizia maximă, nelăsând astfel două urme diferite la treceri succesive. Dezvoltarea primei rețele RTK+ din România, a însemnat eforturi susținute dar și o satisfacție pe măsură, mai ales când vorbim despre liniștea fermierilor atunci când execută lucrări cu adevărat precise: semănat de plante prășitoare sau păioase, recoltare, pregătire sau prășit. Deși inițial semnalul de precizie RTK + a fost conceput pentru sistemele de navigație, având în vedere precizia foarte bună a acestei tehnologii, aceasta este dezvoltată și utilizată în prezent și în sistemele autodrive/autopilot, agricultura de precizie și sistemele de control ale utilajelor industriale.

Rețeaua Titan Machinery RTK +  folosește infrastructura informatică CNH,  având dedicat un server de producție singular și separat în pepiniera de mașini server CNH Europa și US. Rețeaua noastră are un semnal GPS diferențial dinamic, prelucrat prin metode complexe, care asigură  repetabilitate de la an la an. Datorită numărului mare de stații fixe, rețeaua prezintă un semnal optim în toată țara, activ 24 de ore din 24. De asemenea, prin folosirea simultană a rețelei de sateliți GPS, GLONASS, BEIDOU și, în curând, GALILEO, Titan Machinery RTK + oferă o acoperire impecabilă având semnal continuu la orice oră din zi sau din noapte. Modul de prelucrare al datelor presupune triangulații multiple între stațiile permanente, transferul datelor brute via Internet către serverele de lucru, prelucrarea lor și retransmiterea către receptorul de pe utilaj.

Datorită intregrării și interconectării în rețea, fiecare stație participă progresiv la funcționarea rețelei. Și procedeul invers este valabil, absența unei stații (sau oprirea ei) este înlocuită de efortul stațiilor din preajmă aflate în rețea. Astfel, prin acest procedeu, performanța semnalului rămâne neafectată. Pentru transmiterea datelor, fiecare stație și receptor care participă în rețea folosește abonamente de date mobile prin intermediul operatorilor naționali de telefonie. Transferul se face prin modem-uri dedicate pentru protocoale M2M.

Nu există semnal în zonă? Semnalul este acoperit de către serviciul de siguranță satelit, lucrarea continuă.  Nu aveți un contract de abonament date? Vă oferim gratuit abonament de date pe cartele SIM M2M, pentru un an de zile. Oferta este valabilă doar pentru serviciul RTK + Titan Machinery România.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist