Maxxum 115, de meserie fermier


06.03.2019

            Indiferent dacă sunteţi fermier sau antreprenor, ştim că vă mândriţi cu ceea ce faceţi şi cu imaginea afacerii dumneavoastră. Așa cum cunoaștem toți, lucrurile foarte bine făcute, exploatate an după an, vor oferi întotdeauna cel mai ridicat potențial de afacere prosperă, contribuind inclusiv la o imagine etalon în rândurile dezvoltatorilor agricoli. Ca atare, inginerii Case IH au proiectat tractoare care să satisfacă toate segmentele de fermieri, până și de pe cele mai pretențioase nișe de piață. Maxxum 115 este alegerea ideală pentru cei care caută un pachet de putere și versatililate ce combină perfect mediul de lucru suprem pentru operator cu tehnologia de ultimă generație. Maxxum este lider pe segmentul lui de piaţă atunci când vine vorba de productivitate şi rentabilitate maximă a investiţiei.

Dar, să începem cu filozofia acestui tractor. În primul rand, Maxxum este un tractor universal pentru că se pretează la cele mai multe tipuri de lucrări agricole. Să ne amintim că noi românii, obișnuiam să spunem cândva despre tractorul românesc UTB că este „bun la toate”. În realitate, aceasta nu era decât o formă superficială de a descrie această mașină „veterană”, date fiind lipsa de putere pentru anumite lucrări, sau lipsa de finețuri hidraulice. Expus în antiteză cu satisfacțiile limitate oferite de batrânul UTB, din orice punct de vedere vrei să privești tractorul clasic Maxxum 115, acesta are absolut tot ceea ce este nevoie pentru lucrările agricole simple. Acest model beneficiază de cea mai simplă structură din toată gama Maxxum.

Astfel, tractorul Maxxum 115 este popular datorită puterii surprinzătoare, care poate ajunge până la 145 de CP cu tot cu „boost”. Puterea sa nominală de 115 CP poate dezvolta în exploatare până la 125 CP. Ca atare, acest tractor oferă în orice aplicație în care este angajat 10 CP peste ceea ce scrie pe bonetă, iar dacă lucrează în aplicații cu priza de putere, aplicații de transport, de viteză înaltă, beneficiază de „boost”-ul care oferă 20 CP în plus. Așadar, pornind de la 115 CP nominală, dezvoltă încă 10 CP putere maximă și adaugă încă 20 CP pentru un potențial maxim de 145 CP. Să ne reamintim că „boost”-ul este disponibil pe de o parte când avem aplicații mobile cu priza de putere. Pe de altă parte, acesta este disponibil pentru transport de înaltă viteză (peste viteza a 13-a, peste 20 km/h, se activează „boost”-ul și rămâne activ).

În ceea ce privește rafinamentele electronice, acest tractor are un sistem foarte simplu de repetări manevre la cap de linie. Altfel spus, prin apăsarea unui singur buton, poți să ridici tiranții și poți să-i cobori, mai ales când ai un utilaj tractat relativ simplu de controlat. În afară de acest lucru, poate fi echipat cu tiranți pe față, poate fi echipat cu pregătire pentru încărcător frontal, cu un joystick adecvat pentru distribuitoarele mecanice de la încărcător, iar când vorbim despre dotarea hidraulică, acesta are o pompă hidraulică cu angrenaje care livrează până la 86 de litri/min. În esență este tractorul pe care îți dorești să-l exploatezi cu un încărcător frontal, la o fermă de animale unde este „bun la toate”. Acest lucru se datorează faptului că nu este foarte mare și intră în toate fermele specifice României. De asemenea, i se poate atașa un distribuitor de nutrețuri și poate efectua toate lucrările din interiorul și din exteriorul fermei.

Datorită utilizării tehnologiei SCR, am reuşit să reducem consumul de carburant al motoarelor acestor tipuri de tractoare precum și nivelul emisiilor poluante. Reducerea emisiilor prin procesul de post-combustie şi injectarea directă de soluţie AdBlue în sistemul de evacuare, permite proiectarea eficientă a unor tipuri de motoare care să furnizeze o putere mai mare şi să consume mai puţin carburant. Acest lucru sporeşte foarte mult randamentul de lucru al motoarelor. Sistemele si tehnologiile avansate de care beneficiază tractoarele din seria Maxxum şi-au dovedit deja eficiența şi fiabilitatea pe tractoarele din seria Puma, Magnum şi Steiger/Quadtrac

Dacă facem un pas mai sus în materie de specificații și nivel de complexitate, fără îndoială tractorul Maxxum CVX este „crema cremelor” din toate punctele de vedere. Cel mai important aspect, fie că că ne referim la Maxxum CVX 115 sau oricare la altă versiune de putere din această gamă, este faptul că îl poți exploata ca pe o masă extensibilă, atat cât este nevoie la un moment dat. Cu alte cuvinte, la capatul dur al spectrului, ai posibilitatea să nu echipezi Maxxum CVX, nici cu ecran AFS, nici cu instalație de navigație prin satelit, ci să exploatezi doar versiunea lui de bază. În această versiune beneficiezi de minimul 3 distribuitoare hidraulice pe spate și două sau trei distribuitoare hidraulice centrale, poți să ai pregătirea pentru încărcător frontal și poți avea inclusiv tiranții pe față cu sistem de management al acestora.

Din punct de vedere al transmisiei, Maxxum CVX beneficiază de tot rafinamentul specific transmisiei continue Case IH, cum ar fi avantajul controlului activ al vitezei zero. De exemplu, între motor și roți nu există nicio întrerupere a tracțiunii, dar viteza este zero. Acest lucru este minunat în momentul în care urcați pe un deal și vă opriți, tractorul nu se mișca înapoi, sau când plecați de la 0 km/h de pe deal, din nou tractorul nu alunecă în spate în momentul în care începeți să apăsați pedala de accelerație. În acel moment, tractorul pleacă pur și simplu lin la deal. Acesta este e un avantaj fundamental pe care foarte mulți dintre producătorii de tehnică similară nu-l oferă agricultorilor. Pe de altă parte, avantajul tipic pentru o transmisie continuă este ca poți să mergi cu aproape orice turație a motorului la aproape orice viteză la sol. Dacă este echipat cu o freză pentru zăpadă pe tiranții din față, atunci, poți varia cât dorești de fin viteza la sol, în funcție de materialul de îndepărtat din fața tractorului și nu mai trebuie să fii tot timpul cu mâna pe schimbătorul de viteze și cu piciorul fie pe ambreiaj, fie pe frână.

Pe de altă parte, instalația clasică AFS AccuGuide este disponibilă pe orice tractor Case IH de la Maxxum CVX în sus. Se poate opta pentru scaunul cu spătar „Dual Motion” care reprezintă vârful tehnologic în materie de confort (nu există pe piață un alt scaun care să reducă până la peste 60% din vibrațiile care ajung la podeaua cabinei). De asemenea, pachetul de iluminare cu până la 14 lumini de lucru se bazează de leduri, ceea ce înseamnă că nu avem nevoie să atașăm un generator de 5 kw să alimentăm toată instalația electrică. În plus, cabina este una dintre cele mai puțin zgomotoase de pe piață, certificată la 69 de decibeli.

Modelele Maxxum sunt dotate cu specificaţii cuprinzătoare potrivit oricărui etalon, asigurând nivelul tehnologic necesar pentru a satisface exigenţele zilelor noastre. Aceste maşini simple, uşor de utilizat, reprezintă o investiţie în care se acordă atenţie costurilor, însă capacitatea lor de a vă ajuta să terminaţi treaba este identică cu cea a altor modele din gamă.

 

 Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist