Väderstad Carrier - cultivatorul cu utilizări multiple


06.06.2019

       Inginerii suedezi de la Väderstad, împreună cu fermierii din întreaga lume, au participat pe durata a trei generaţii la crearea de maşini performante care să exploateze întregul potenţial al pământului. Calitatea înaltă a semănătorilor de precizie Väderstad, semănătorilor de păioase şi utilajelor de pregătire a solului oferă un start mai bun fermierilor prin acoperirea mai multor hectare într-un timp mai scurt fără rabat la calitate.

Când vine vorba de rezultatele prelucrării, Carrier nu lasă nimic la voia întâmplării. Discurile şi braţele Carrier-ului sunt proiectate să ofere maximum de efect în orice situaţie. Forma conică a discurilor produce sol mai fin şi amestecă uniform resturile vegetale. Forma asigură de asemenea acelaşi unghi de lucru indiferent de uzură sau adâncimea de lucru. Beneficiaţi astfel de un pat germinativ excelent şi distrugerea rapidă a resturilor vegetale.

Capacitatea aduce profit

Chiar dacă sunt provocări din partea condiţiilor variate din teren, soluri grele sau vreme schimbătoare, capacitatea Carrier-ului este menţinută la cel mai înalt nivel. Fiind versatil dar şi rapid, Carrier maximizează productivitatea şi economia în fermă.

Efectul temporizării

Viteza recomandată de lucru este de 10-15 km/h, oferind astfel capacitate mare şi eficienţă în câmp. Aceasta vă oferă posibilitatea de a acoperi mai mult teren într-o perioadă aglomerată. Echipate pentru prelucrări ultra-superficiale cu CrossCutter Disc, viteza de lucru este astfel crescută până la 15-20km/h, crescând astfel capacitatea de lucru.

Face faţă solului greu

Carrier este caracterizat printr-un şasiu puternic confecţionat din oţel suedez de înaltă calitate. Forţa mare de apăsare pe fiecare disc asigură penetrare agresivă cu menţinerea adâncimii de lucru chiar şi la viteze mari de lucru în soluri dificile.

Nu este limitat de umiditate

Unghiul ascuţit de atac al discurilor conice previne compactarea de suprafaţă de contact şi a părţii inferioare a brazdei de cultivare în condiţii umede. Transportul apei în sol este astfel asigurat.

Face faţă resturilor vegetale

Carrier are o construcţie aerisită, asigurând astfel un flux crescut de sol şi resturi vegetale. Prin montajul rulmentului în spatele discului, înfăşurările de materiale sau blocajele sunt astfel evitate, în timp ce acesta este protejat de agresivitatea solului. Carrier are capacitatea de a manevra mai multe resturi vegetale şi soluri grele, lărgind astfel aria de utilizare.

Mai puţin înseamnă mai mult, cu lucrările ultra-superficiale

Prelucrările ultra-superficiale efectuate de Väderstad CrossCutter Disc asigură o prelucrare completă la numai 2-3 cm adâncime. Intensitatea unică de prelucrare sfărâmă, toacă şi amestecă într-o singură trecere. Este excelent în miriştea de rapiţă şi culturile de înverzire, având de asemenea avantaje în culturile de păioase sau pe terenurile prelucrate primar.

Carrier 300-400 amestecă resturile şi lasă o suprafaţă perfect nivelată.

Pentru a creşte greutatea Carrier 300-400 poate fi echipat cu un pachet adiţional de greutăţi. Aceasta duce la o greutate mai mare pe metru decât utilajele competitoare din acelaşi segment. Beneficiaţi astfel de o forţă mai mare de penetrare şi rezultate excepţionale în câmp în orice condiţii de lucru. Carrier 300-400 este purtat în tiranţii tractorului oferind astfel operaţii facile şi  manevrabilitate maximă. Beneficiaţi astfel de o rază de întoarcere mică pe capete şi transport facil între sole. Echipat cu tăvălugul RubberRunner, Carrier 300-400 poate fi construit ca un utilaj tractat. Aceasta face ca greutatea utilajului să fie descărcată de pe tractor şi reduce necesarul de forţă portantă. Greutatea este distribuită între tractor şi cultivatorul cu discuri, ceea ce reduce compactarea solului.

Producătorul suedez din orașul Väderstad este cunoscut pentru calitatea înaltă a utilajelor și a pieselor din care sunt făcute. Pornind de la unul din motto-urile companiei rostit pentru prima dată cu ani în urmă de către fondatorul acesteia, Rune Stark, și anume: ”Faceți lucrurile să dureze”, dar și ca o reflectare a faptului că este în prim plan în ceea ce privește calitatea și performanța, Väderstad a introdus anul trecut o garanție pe viață la discurile Cross Cutter. Dacă un disc ar eșua în timpul întregii sale durate de utilizare, Väderstad îl va înlocui fără niciun cost.

„Producția noastră proprie de piese de uzură este unică pe piață și îi conferă companiei constructoare Väderstad controlul deplin asupra procesului. Suntem încrezători în calitatea produselor noastre și, desigur, dorim ca și clienții noștri să se simtă în siguranță în alegerea Väderstad ca partener”, spune Mattias Hovnert, director de vânzări și marketing, la Väderstad.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist