Fermierii administrează precis folosind FarmIS


28.03.2019

             În urmă cu trei ani, inginerii de la Titan Machinery România începeau dezvoltarea rețelei RTK+ cu acoperire 100% națională, ce beneficiază de o precizie de 2,5 cm. Continuând aceeași traiectorie ascendentă, la începutul anului trecut, prin departamentul «Agricultura de Precizie», am lansat serviciul de administrare a flotei de utilaje - FarmIS (IS- intelligent system). Această aplicație oferă astăzi fermierului mai mult timp pentru toate activitățile din fermă, acesta având posibilitatea de a se informa de pe tabletă sau de pe calculator despre ceea ce fac operatorii în câmp, în timp real. De asemenea, fermierul din România poate face setările utilajelor în timp real, astfel încât să aibă o privire de ansamblu și să corecteze dacă un anumit lucru nu este în regulă.

Aplicația pentru managementul flotei – FarmIS – ajută agricultorii să aibă o privire de ansamblu cât mai completă asupra utilajelor pe care le folosesc și asupra comportamentului acestora. „În prima jumătate a anului trecut, am centralizat „feedback”-ul de la fermieri, am urmărit să asigurăm nevoile reale apoi, din zona de implementare am luat răspunsul final. Dorim să aducem un beneficiu real fermierilor. Aplicația este simplă, conceptul din spatele platformei este cel de «3 click». Adică din orice 3 click-uri se ajunge în orice punct de interes al aplicației de unde se extrag date. FarmIS este o aplicație dedicată exclusiv agriculturii, neacoperind alte industrii. Ca atare, a fost concepută pentru a aduce un plus de valoare și pentru a face o congruență între câțiva factori esențiali cu care lucrează fermierii din România, factori care sunt interesanți pentru ei din punct de vedere al utilajelor” ne-a declarat Octavian Matei, manager departament «Agricultura de Precizie» al Titan Machinery România.

Spre deosebire de celelalte sisteme de pe piață care au fost importate practic din alte industrii, cum ar fi industria de monitorizare prin GPS a flotei auto, FarmIS este singurul produs 100% românesc, dezvoltat și personalizat pentru clienții din agricultură. Specificul acestui serviciu unic pleacă de la 3 elemente esențiale:

-Primul element nou pe care îl aduce acest sistem este faptul că importă automat suprafețele APIA sau suprafețele cadastrale ale fermierului.
-Al doilea element nou constă în definirea listei de implementuri cu lățimi de lucru. Astfel, FarmIS poate calcula productivitatea de lucru și poate reda procentual stadiul de lucru din sola respectivă.
-Al treilea element nou constă în măsurarea încărcării pe motor a utilajului, dată de implementul din spatele tractorului. Acesta este elementul care ne arată lățimea de lucru din spatele tractorului și încărcarea pe care o are motorul pe o anumită suprafață. Fermierul poate vedea ce procent s-a lucrat din câmpul respectiv, cu ce viteză se deplasează tractorul, care este încărcarea pe motor, dacă tractorul este în sarcină sau stă pe loc, cât combustibil a folosit la nivel de hectar sau la nivel de câmp.

Consumul de combustibil se poate face raportat la nivelul de solă, hectare lucrate și suprafața luată în sarcină. Rapoartele se pot face per oră, per zi, la nivelul fermei cu toate utilajele, per nivel de combustibil consumat pe oră, pe zi sau chiar pe lună, pentru toate utilajele etc. „Aplicația FarmIS poate fi folosită atât pentru tractoarele Case IH, cât și pentru alte mărci de tractoare, de generație mai nouă sau mai veche, precum și pe combine. FarmIS oferă o imagine de ansamblu pentru toată flota de utilaje pe care o folosește. Datele pe care aplicația le culege sunt transmise într-o platformă. Utilizatorul va primi un cont special realizat pentru el. Contul este unic, ca atare Titan Machinery nu are acces la aceste date. În platformă, fermierul poate să schimbe parola, să schimbe foarte multe atribute. În momentul în care fermierul primește actualizările, noi suntem lângă el și facem setările pentru ferma respectivă. Aplicația FarmIS este acum folosită de aproape 400 fermieri, dintre care jumătate dintre ei folosesc forma avansată a acestui sistem” a spus Octavian Matei.

Interfața sistemului FarmIS este compatibilă cu sistemele de operare Android, IOS și Windows. Fermierul poate avea oricând pe telefon “live view”, adică harta în timp real cu flota de utilajele, localizarea individuală a acestora precum și atributele esențiale ale fiecărui utilaj. FarmIS este un un sistem ce poate fi dezvoltat în continuare în funcție de experiența pe care o vom avea din teren. Tot ce trebuie să facă fermierul pentru a beneficia de această aplicație este sa acceseze serviciul Google Play sau App Store de pe telefonul mobil, să caute aplicația FarmIS și să o instaleze, sau să acceseze de la calculator adresa www.titanfarmis.com , apoi să contacteze reprezentanții Titan Machinery România pentru a solicita înregistrarea. Sistemul vine preinstalat pe toate tractoarele mai mari de 55 CP și combinele CASE IH livrate de Titan Machinery.

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist