Utilaje "vedetă" la SIMA 2017


28.02.2017

Parisul este în aceste zile gazda celei mai importante expoziții de utilaje agricole din Franța: SIMA, ediția 2017, ce se desfășoară în perioada 26 Februarie –  02 Martie. Echipa Titan Machinery România, prezentă la acest eveniment, se bucură de interesul ridicat al europenilor pentru utilajele tot mai populare la nivel mondial. La această ediție iau parte unele dintre cele mai importante companii de utilaje agricole din lume, utilaje ce dispun de tehnică de ultimă generație, precum Case IH, Väderstad, Maschio Gaspardo, Great Plains, Sulky, Gregoire Besson, Stoll, Tecnoma pe care Titan Machinery România le comercializează pe piața autohtonă, dar și altele.

Väderstad este din nou în lumina reflectoarelor cu tehnica de cultivare și de semănare a solului, dezvelind la această expoziție utilajele moderne ce dispun de tehnică avansată precum combinatorul TopDown 500, cultivatoarele Carrier XL 525 si 625, Cultus 350 CS, Opus 500, dar și semănătorile performante: Tempo R, F, T, Rapid 300 și A 400 S. La acest stand, vizitatorii au discutat cu colegii noștri din Suedia despre conceptele Väderstad și au verificat invențiile prezentate.

CASE IH își surprinde publicul cu tehnica modernă ale utilajelor expuse, precum cel mai puternic tractor articulat din lume, aflat în producția de serie: Quadtrac 620, ce dezvoltă o putere maximă de 692 CP, combina Axial-Flow 9240, telehandlerul FARMLIFT 742, tractorul anului 2017: Optum 300 CVX, dar și alte tractoare modernizare cum ar fi Maxxum, Luxxum, Farmall și Quantum, presa de baloti LB 434R, dar și alte tehnologii noi ale sistemelor pentru agricultura de precizie.

La această ediție a expoziției SIMA, CASE IH bifează debutul european al conceptului de tractor fără operator/cabină, monitorizat de la distanță, în designul tractorului autonom Magnum, după ce acesta a fost prezentat pentru prima dată toamna trecută în Wisconsin, SUA. Acest concept a fost dezvoltat de CASE IH pornind de la tehnologiile avansate ale agriculturii de precizie CASE IH, iar recent a fost distins cu o medalie de argint la SIMA Innovation Awards.

Case IH a fost printre pionierii sistemului pentru agricultura de precizie «Advanced Farming Systems (AFS)», atunci când, în 1994-1995, a introdus un sistem bazat pe GPS pentru a arăta randamentele din diferite zone agricole.  Astăzi, ca rezultat, conceptele pe care le conține aceasta nouă tehnică au potențialul de a juca un rol important în hrănirea populației lumii aflată într-o rapidă expansiune - de așteptat să ajungă la nouă miliarde până în 2050  și în utilizarea mai eficientă a terenurilor agricole.

Noua serie de tractoare Luxxum cuprinde trei modele echipate cu motoare cu puteri cuprinse între 107 și 117 CP și dispune de sistemul Hi-eSCR de la CASE IH. Transmisia este Powershift cu 32 de viteze înainte și 32 înapoi în 4 game, cu schimbarea automată a treptelor de viteză. De asemenea, sunt prezentate noi opțiuni de osie față si suspensie a cabinei. Tractoarele sunt echipate cu joystickul Multicontroller și pot include un joystick pentru încărcător separat cu funcții de transmisie integrală.

Tractoarele din seria Farmall C cu puteri cuprinse între 86 și 114 CP au fost supuse unor serii de îmbunătățiri pentru 2017, inclusiv o opțiune multicontroller pentru un confort sporit al operatorului și o funcție de viteză constantă a motorului.

Compania americană marchează la această expoziție aniversarea a 175 de ani de la prima mașină de treierat inventată de J. I. Case în 1842, în Wisconsin, Statele Unite ale Americii. Pe langă utilaje, vizitatorii au privilegiul de a vedea imagini rare ale utilajelor CASE IH și materiale video, sintetizând astfel cele mai importante etape din istoria companiei.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist