Noua serie C de miniexcavatoare CASE


01.09.2017

CASE Construction Equipment a lansat anul acesta noua serie C de mini-excavatoare, cu capacităţi de lucru ce variază între 1,7-6 tone. Cele 6 modele ce deschid gama sunt definite de o performanţă superioară, precum și de confort și siguranţă sporite, un mix cu care producătorul a dorit să asigure clienţilor săi un nivel de productivitate nemaiîntâlnit în acest segment de utilaje.

Noile mini excavatoare reprezintă primele produse rezultate în urma alianţei dintre CASE și HHI. Modelele cu capacităţi de 5,7 t și 6 tone sunt produse la una  dintre fabricile HHI, restul gamei fiind fabricat la CASE Excavator Hub în San Mauro, Italia. Acestea sunt concepute pentru a livra mai multă performanţă și fiabilitate, toate cu ajutorul unor componente produse de către cei mai buni furnizori japonezi. Motoarele și sistemul hidraulic furnizează mai multă putere, crescând automat performanţa mașinii, cinci dintre cele șase modele din noua serie respectând standardele Tier 4 Final. 

Fiabilitate și dotări de clasă

Mini-excavatoarele de la CASE fac cu adevărat munca operatorului mai ușoară, oferă mai mult confort și sunt mai productive, datorită dotărilor tehnice precum un ecran digital ușor de citit ce afișează informaţii importante legate de echipament, sistemului standard antifurt Engine Start Limitation (ESL), sistemul hidraulic Quick Coupler pentru o schimbare rapidă a atașamentelor, pompa electrică de alimentare și multe altele. Siguranţa în timpul lucrului este o prioritate pentru CASE, iar seria C nu face excepţie de la regulă, în această privinţă. Dotările privind siguranţa includ o structură metalică de înaltă rezistenţă ce acoperă toate cerinţele standardele RO PS, TOPS și FOPS, comutatorul de oprire de urgenţă, alarma de deplasare și kit-ul pentru manevrarea pieselor mari. Sistemul pilot cu acumulator hidraulic îi permite operatorului să poziţioneze la sol atașamentul în maximă siguranţă, chiar și atunci când motorul este pornit, iar sistemul de acţionare al șenilelor cu role duble reduce riscul de alunecare și crește stabilitatea utilajului. Totodată, vizibilitatea mărită și camerele video  amplasate în spate cresc și mai mult siguranţa în timpul lucrului pe șantier.

CX17C și CX18C: agilitate la cote maxime

Pentru clienţii care caută cele mai bune mașini care să lucreze eficient în spaţii înguste, aceste două modele reprezintă soluţia perfectă. CX17C furnizează productivitate, confort și siguranţă fără egal în categoria din care face parte, în timp ce modelul CX18C se remarcă prin performanţă deosebită și dotări ce îl fac extrem de puternic în acest segment atât de competitiv. Ambele miniexcavatoare au dimensiuni compacte ce le permit să lucreze eficient, cu o agilitate maximă, în cele mai înguste puncte de lucru. Sunt dotate cu șenile hidraulice retractabile și furtune hidraulice cu inserţie. Atunci când șenilele sunt retrase, gabaritul pe lăţime este redus cu un metru. Modelul CX17C are un design Zero Tail Swing care asigură faptul că nu există nici un risc de lovire a unui obstacol cu partea din spate a utilajului, în timpul rotirii, și că acesta poate lucra eficient și în deplină siguranţă în spaţiile dintre cele mai înguste. Mini-excavatoarele CX17C și CX18C îndeplinesc rapid toate sarcinile de lucru. Debitul hidraulic cu presiune înaltă asigură o eficienţă de săpare superioară, cu 5% mai mare faţă de modelele anterioare, și cicluri mai rapide de lucru. Funcţia auto shift-down de care dispune modelul CX17C, optimizează raportul dintre tracţiune și viteză, în plus sistemul hidraulic auxiliar îl ajută pe operator să realizeze sarcinile de lucru mult mai rapid. În plus, acesta beneficiază de un confort deplin, cu funcţii de control ușor de folosit, joystick-uri amplasate ergonomic, cotieră ajustabilă și scaun cu suspensie, standard.

CX26C și CX37C: versatilitate în mișcare

Modelele de 2,6 și 3,7 tone din noua serie C ies în evidenţă prin cea mai bună rază de lucru din clasa lor, adâncime de săpare și unghiuri ample de înclinare a braţelor. Sunt disponibile în varianta cu braţ lung sau scurt, ce furnizează o adâncime de săpare de 2.645 sau 2.420 mm pentru CX26C, și de 3.440, respectiv 3.135mm pentru modelul CX37C. Pe lângă opţiunea de a alege lungimea braţelor, cele două modele sunt disponibile și în varianta cu contragreutăţi adiţionale și șenile din cauciuc. Șenilele din oţel sunt, de asemenea, disponibile pentru modelul CX37C. Dotările standard includ un comutator pentru oprire de urgenţă, un sistem pilot cu acumulator, două viteze de deplasare cu sistem auto shift-down, o pedală pliabilă pentru braţ, sistemul standard antifurt ESL, sistem de gresare centralizat și panou de comandă și control rezistent la umiditate. Prin intermediul celor două joystick-uri controlate hidraulic se pot utiliza un număr mare de atașamente.

CX57C și CX60C: create pentru confort

Aceste două modele din noua gamă produsă  de CASE ies în evidenţă prin puterea crescută a motorului și capacitatea mare de ridicare, precum și prin confort. Cele mai noi tehnologii integrate în designul cabineiîi fac utilizatorului munca mult mai ușoară și îl ajută să se concentreze mai bine asupra a ceea ce are de făcut pe șantier, făcându-l mai eficient. Cabina de mari dimensiuni cu spaţiu generos pentru picioare împreună cu scaunul cu încălzire, complet ajustabil, și de multiplele compartimente de depozitare și parasolare, contribuie la crearea unui mediu de lucru plăcut. La acestea se adaugă operarea silenţioasă și vibraţiile scăzute, precum și funcţia standard auto-idle care reduce zgomotul și mai mult, atunci când utilajul nu lucrează. Modele de 5,7 și 6,0 tone sunt echipate cu cel mai bun instrument de comandă și control de pe piaţă, fiind dotat cu un monitor color LCD touchscreen de 5,7 inchi. În plus, sistemul handsfree include sisteme US B și AUX, cititor de card SD și bornă de ieșire de 12V face posibilă utilizarea celor mai moderne dispozitive mobile.

"Mini-excavatorul este un produs esenţial pentru business-ul nostru de echipamente pentru construcţii și are meritul de a fi cele mai bine vândut utilaj, numai în Europa fiind vândute 53.000 de unităţi, iar aceste cifre
cresc constant. Odată cu introducerea noii serii C, clienţii noștri primesc excat ceea ce au nevoie pentru afacerea lor: productivitate crescută, confort și siguranţă. "

Gaston Le Chevalier de la Sauzaye,
CASE Product Marketing Manager pentru mini-excavatoare 

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist