Un român pe podiumul CASE RODEO de la Paris


17.10.2017

  Duminica trecută s-a desfășurat concursul internațional CASE RODEO, ediția 2017 la centrul de testare CASE Construction Equipment din Paris, la care au participat echipe din 13 țări europene. În lumina reflectoarelor, a camerelor de filmat și în fața celor peste 100 de specialiști și jurnaliști din industria de profil, au intrat în terenul special amenajat cei mai buni operatori din Bulgaria, Cehia, Polonia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, România, Slovacia, Suedia și Marea Britanie.

Concursul a fost compus din 4 probe de o dificultate ridicată, la care s-a mai adăugat una de rodeo propriu-zis, unde concurenții și-au demonstrat abilitățile de echilibru și de rezistență călare pe un taur mecanic. Concursul a fost reprezentat de încărcătorul pe șenile CASE TV380, excavatorul pe șenile CX 145D SR, excavatorul CX 60C și încărcătorul frontal 621G XT, în cadrul acestor probe de îndemanare și de meticulozitate contracronometru, care au împins concurenții la limitele lor.

Din partea României, campionul național la Motocross Răduță Julian a terminat proba cu numarul 4 cu al doilea cel mai bun timp dintre toti concurenții. El a parcurs cu încărcătorul frontal în 3 minute și 26 secunde un traseu jalonat, având în cupa utilajului 4 cutii așezate într-un chenar, provocarea fiind aceea de a nu le mișca. A fost aproape cel mai bun dintre toți concurenții. Astfel, pentru prima dată în istoria concursului internațional CASE RODEO de la Paris, un român obține medalia de argint la una dintre probe, surclasând campioni mondiali din țări cu tradiție în această industrie.

Podiumul țărilor câștigătoare a fost compus din locul 1, cu cel mai bun timp total: Suedia(30 min, 39 sec), locul 2: Marea Britanie, locul 3: Olanda, iar România locul 8 cu un timp total de 45 minute și 04 secunde. România înregistrează astfel la această ediție un progres, vis a vis de ultimile participări, notând și prețioasa medalie de argint la una dintre probe datorită valorii în plus pe care evenimentele Titan Machinery desfășurate cu regularitate în ultimii ani, le-a oferit-o operatorilor săi.

 

Bogdan Constantin
PR & Communication Specialist