VÄDERSTAD REXIUS TWIN 450-1030™

Cultivatoare cu lățimi de lucru între 4.5 și 10.3 m
Să încerci să transformi un teren arat cu sol extrem de uşor sau extrem de greu într-un pat germinativ este o provocare. Cultivatorul de brazdă RexiusTwin nivelează, sfărâmă bolovanii, consolidează şi lasă o suprafaţă protejată la intemperii, totul într-o singură trecere. Împreună cu semănătoarea Rapid oferă un sistem simplu, economisind astfel treceri, combustibil, umiditate şi timp.
Extrem de greu
Ţelul în arătura în teren greu este de a converti brazdele într-un pat germinativ în cel mai scurt timp cu cât mai puţine treceri. Dacă nu este făcut corect, solul pierde umiditate preţioasă şi devine mai dificil de lucrat. RexiusTwin este utilajul perfect pentru cele mai grele soluri arate.
Extrem de uşor
În solurile extrem de uşoare provocarea este lipsa reconsolidării, făcând operaţiile ulterioare dificile. Tăvălugul decalat al RexiusTwin asigură capacitate portantă excelentă împreună cu greutate impresionantă. Aceasta lasă o suprafaţă gata de semănat.
Importanţa timpului
Ca în multe operaţii de pregătire, timpul este esenţial. Tăvălugul decalat al RexiusTwin se păstrează curat chiar şi în condiţii umede, permiţând astfel intrarea în câmp mai devreme. Aceasta evită amestecarea solului uscat cu cel umed în patul germinativ cauzând neuniformaităţi în germinare.
Nivelarea solului
Toate utilajele care mută sol în faţă nivelează terenul. RexiusTwin este echipat cu două astfel de unelte, dinţi şi CrossBoard. Dinţii au un unghi de atac vertical transportând astfel solul către în faţă. Bara CrossBoard nivelează solul utilizând o bară stabilizatoare cu dublă acţiune, ce face ca întreaga unitate să lucreze împreună.