VÄDERSTAD SPIRIT 400 C/S™

Semănători cu lățimi de lucru de 4 m
Semănătoarea de păioase universală Spirit, efectuează nivelarea, pregătirea patului germinativ, reconsolidarea, semănatul și presarea seminţelor într-o singură trecere. 

Este recunoscută pentru precizia mare la viteze mari de lucru în câmp. Spirit este proiectată cu unelte frontale puternice, urmate de roţi mari decalate de recompactare. 

Aceasta asigură un pat germinativ nivelat şi ferm pentru semănat. În spatele utilajului brăzdarele de semănat cu dublu disc, montate individual, asigură seminţelor condiţii ideale de germinare. 

Mulţumită controlului individual al adâncimii, seminţele sunt întotdeauna plasate la adâncimea dorită, asigurând astfel emergenţă uniformă pe toată lăţimea de lucru.
VÄDERSTAD SPIRIT 400 C/S VIDEO
Conturare pentru rezultate uniforme
Abilitățile de conturare ale Spirit sunt rezultatul aripilor laterale extrem de adaptabile la sol, precum și echipamentul frontal suspendat individual și brăzdarele de semănat. Aceasta face ca Spirit să asigure aceleași condiții uniforme pe întreaga suprafață însămânțată.
Sistemele de management al capetelor cresc precizia
Pentru optimizarea operațiilor de capete de rânduri, Spirit este echipat cu o secvență automată pentru capetele de rând. Sistemul ridică și coboară automat
echipamentul frontal și brăzdarele în secvență. La reintrarea în câmp sistemul are grijă să coboare unealta frontală înaintea brăzdarelor de semănat.
Înființarea uniformă a culturilor este realizată prin eliminarea dublei semănări sau prelucrării exagerate a capetelor.
Proiectată pentru adâncime constantă de semănat
Inima Spirit-ului este sistemul de brăzdare flexibile. Are o abilitate deosebită de a se adapta oricăror neregularități ale terenului, astfel menținând adâncimea de semănat constantă tot timpul. Rezultatul este plasarea impresionantă a semințelor si emergența constantă pe tot terenul.

Brăzdarul Spirit-ului constă într-un sistem dublu disc conectat la o roată mare de copiere și tasare. Fiecare brăzdar este independent, având un sistem de suspensie pe bare de cauciuc, iar adâncimea se reglează din presiunea hidraulică. Acest sistem asigură copierea perfectă a conturului solului, având rezultate excelente la viteze mari.
Adâncimea de semănat - prioritate absolută
Semințele plasate la adâncimea corectă vor răsări în același timp având un avantaj competitiv fară de dăunatori și buruieni. Știind acestea, fiecare parte din brăzdarul Spiritului este construit cu precizia în minte.

Teren neuniform
Prin montarea fiecărui brăzdar independent permite semănătorii să copieze conturul solurilor neuniforme. Adâncimea de semănat este menținută constantă pe întreaga lățime de lucru.

Diferite tipuri de sol
Pentru a se adapta la diversele tipuri de sol, presiunea pe brăzdare poate fi modificată din cabina din mers. Rezultatul este o adâncime de semănat constantă pe întreaga solă, în ciuda variățiilor din teren. Roata lată de presiune are abilitate bună de a rămâne pe suprafața, reducând necesitatea ajustării presiunii.

Terenuri în pantă
Pentru asigurarea adâncimii constante de semănat pe terenurile în pantă, Spirit este echipată cu un sistem de control activ al presiunii de pe brăzdare. Utilajul identifică imediat dacă se află pe o creastă sau într-o vale. Astfel, valve automate compensează imediat presiunea în sus sau în jos. Presiunea pe brăzdare este menținuta la o valoarea constantă presetată, indiferent la ce unghi se află brăzdarul relativ la restul utilajului.
SeedEye asigură rezultate excelente
Accesul sporit la informație reprezintă atuul agriculturii inteligente. Din moment ce SeedEye înregistrează fiecare samânță individuală ce trece prin tub, semănatul este monitorizat în timp real. Daca apare o eroare, SeedEye trimite imediat o alarmă astfel orice impact asupra semănatului fiind rapid corectat.
Controlul absolut al semănatului
Väderstad SeedEye pune controlul absolut în mâinile dumneavoastră, oferindu-vă oportunitatea de a optimiza rezultatele obținute în câmp. Prin măsurarea numărului de semințe pe metru pătrat, în loc de kg pe hectar, semănatul nu mai este afectat de variațiile de greutate sau tipul seminței din fiecare sac în parte. Aceasta crește precizia și maximizează performanțele de semănat. Lucrând cu ISOBUS Task Controller, se pot de asemenea seta rate variabile și închide secvențial utilajul.
Spirit 400 C/S
Spirit 400 C/S are un șașiu de mare rezistență cu durată mare de viață. Sistemul de distribuție de mare precizie și buncărul mare pentru semințe asigură rezultate impresionante cu mai puțin timp mort în câmp.

Spirit 400 C/S este o semănătoare pneumatică de 4 metri lățime de lucru, disponibilă doar pentru semințe, Spirit 400 S  sau în versiune combi Spirit 400 C.
Spirit 400 C/S dozare și buncăr
Sistem de dozare de precizie pentru seminţe şi fertilizator
Sistemul de dozare Fenix II combină precizia înaltă cu capacitatea mare. Versiunea combi Spirit 400C dozează semințele și fertilizatorul prin două sisteme Fenix II separate. Fenix II este antrenat cu ajutorul unui motor electric de mare rezistență ce permite dozarea până la 500 kg de fertilizator pe hectar la 15 km/h. Datorită poziționării superioare a ventilatorului integrat, se reduce cantitatea de praf admis ducând la precizie sporită de semănat.

Capacitate mare a buncărului de seminţe
Pentru reducerea timpului mort în câmp, buncărul Spirit are capacitatea de 3740 litri pentru versiunea numai semințe și 3900 litri pentru versiunea combi. Buncărul este ușor de umplut datorită deschiderii mari acoperit cu o prelată retractabilă operată de pe sol.