VÄDERSTAD RAPID 300-400 C/S™

Semănători cu lățimi de lucru între 3 și 4 m
Rapid este o semănătoare universală ce poate efectua pregătirea patului germinativ, nivelarea, semănarea şi reconsolidarea într-o singură trecere. Designul său oferă rezultate de calitate la viteze de lucru mari. Capacitatea sa oferă posibilitatea optimizării lucrărilor. Semănatul direct, pregătirile minime sau lucrările convenţionale – Rapid creează rezultate perfecte în toate condiţiile. 

Prin efectuarea unor operații multiple dintr-o singură trecere, semănătorile Rapid reduc timpul de operare din câmp. Aceasta economisește timp, scade costurile de înființare a culturilor și salvează apa din sol.

Rapid este recunoscută pentru păstrarea precisă a adâncimii de lucru. Rezultatul este vizibil în emergența uniformă, maximizând astfel potențialul de productivitate pe întreaga solă.
Discurile agresive intensifică lucrarea
Una din caracteristicile importante ale brăzdarelor cu disc și patină ale Rapid-ului este că acestea au capacitate de cultivare, adăugând astfel intensitate cultivării solului de către uneltele frontale. Mai multă cultivare în timpul semănatului înseamnă mai puține treceri necesare pentru pregătirea solului. Mai
puține treceri înaintea semănatului înseamnă păstrarea apei în sol și menținerea structurii solului, maximizând astfel potențialul plantelor.
X-Disc – lucrare în linie dreaptă pentru productivitate maximă
Pentru a avea controlul absolut este foarte important ca semănătoarea să urmeze precis tractorul. Aceasta este cu atât mai important pe terenurile în pantă. Datorită profilului în X al echipamentului frontal, Rapid lucrează întotdeauna în linie dreaptă în urma tractorului. Profilul în X este esențial pentru maximizarea potențialului lucrărilor efectuate cu ajutorul sistemelor GPS sau RTK pe tractoare.
Adâncimea pe primul loc
Rapid este proiectată să nu lase factori precum condițiile variate de sol sau viteză mare de lucru să afecteze adâncimea de semănat. Aceasta este realizată prin presiunea crescută, de la 150 de kg, pe fiecare brăzdar, în timp ce controlăm adâncimea printr-o legătură între două brăzdare și roata de recompactare aferentă. Rezultatul este ca Rapid poate crea emergență uniformă de fiecare dată.
Expertul solurilor variate
Indiferent dacă solul este greu, mediu sau ușor, roțile mari decalate vor menține contactul cu solul și vor asigură adâncimea corectă de semănat. Aceasta face din Rapid alegerea ideală atunci când aveți condiții variabile de sol si aveți nevoie de o semănătoare pe care să vă puteți baza. Prin setarea simplă și corectă a ratei de semănat și a celei de fertilizare, din cabina tractorului, Rapid permite semănatul de precizie versatil, adaptat condițiilor de sol locale.
SeedEye asigură rezultate excelente
Accesul sporit la informație reprezintă atuul agriculturii inteligente. Din moment ce SeedEye înregistrează fiecare samânță individuală ce trece prin tub, semănatul este monitorizat în timp real. Daca apare o eroare, SeedEye trimite imediat o alarmă astfel orice impact asupra semănatului fiind rapid corectat.
Controlul absolut al semănatului
Väderstad SeedEye pune controlul absolut în mâinile dumneavoastră, oferindu-vă oportunitatea de a optimiza rezultatele obținute în câmp. Prin măsurarea numărului de semințe pe metru pătrat, în loc de kg pe hectar, semănatul nu mai este afectat de variațiile de greutate sau tipul seminței din fiecare sac în parte. Aceasta crește precizia și maximizează performanțele de semănat. Lucrând cu ISOBUS Task Controller, se pot de asemenea seta rate variabile și închide secvențial utilajul.
Rapid 300-400C/S
Semănătorile de 3 sau 4 m lățime Rapid 300-400 sunt disponibile atât în versiune numai pentru semințe cât și combi. Beneficiați de rezultate fiabile și un design modern, cu acces ușor la toate componentele utilajului.

Mulțumită versatilității utilajul este capabil să semene culturi multiple, acoperiri, înverziri odată cu microgranule sau pesticide/insecticide. Echipată cu semănătoarea pentru semințe mici BioDrill, un nou produs este adăugat.
Rapid 300-400 C/S - Dozare/Buncăr/Reglaje
Dozare hidraulică
Rapid 300-400C/S este echipată cu dozare hidraulică, acționată de la tractor. Pentru a doza rata dorită sistemul de dozare comunică în mod constant cu radarul utilajului, măsurând viteza de deplasare. Sistemul extrem de fiabil asigură dozarea precisă, fiind rezistent la vibrații și neregularitațile din teren. În plus sistemul este foarte simplu de ajustat și de calibrat.

Buncărul mare – capacitate înaltă
Pentru a reduce timpul de încărcare, semănătorile Rapid 300-400C/S au buncăre de capacitate înaltă. Buncărul este proiectat cu deschidere mare, permițând astfel umplerea ușoară și rapidă. Modelele combi sunt echipate cu un perete reglabil ce separă în buncăr semințele de fertilizator.

Reglajul adâncimii de semănat din cabina tractorului
Pentru se a putea adapta rapid la condițiile din teren sau diferitele tipuri de sol, Rapid 300-400C/S poate fi echipată cu control automat al adâncimii de semănat AutoPilot sau cel de verificare AutoCheck.