VÄDERSTAD TOPDOWN 300 - 900™

Cultivatoare cu lățimi de lucru între 2.65 si 9.10 m
TopDown 300-900 este un cultivator de mare intensitate, multifuncţional, ce funcţionează la fel de bine în lucrările superficiale dar şi în cele adânci, dintr-o singură trecere. Prin adaptarea lucrărilor la diferitele condiţii de lucru din câmp, TopDown oferă performanţe neegalate.

TopDown reduce numărul de treceri, păstrează apa în sol, creşte capacitatea şi scade costurile de înfiinţare a culturilor.
Operaţii multiple dintr-o trecere
TopDown este un cultivator multifunţional, ce combină cultivarea intensă cu discuri împreună cu o cultivare cu dinţi pe trei axe, în acelaşi utilaj. Discurile cu spaţierea de 12.5cm pe braţe individuale, suspendate pe batoane de cauciuc, creează sol fin prin tăierea şi amestecarea stratului superior de sol. Dinţii cu spaţiere de 27cm afânează şi amestecă solul şi resturile vegetale până la 30cm adâncime. La final două zone de lucru, nivelatorii şi tăvălugul, încheie lucrarea cu o suprafaţă uniformă şi reconsolidată.
Discuri de calitate înaltă
Discurile de înaltă calitate sunt fabricate din oţel special suedez V-55. Discurile taie intens si amestecă solul şi resturile vegetale. Pentru a se adapta condiţiilor variate de sol, intensitatea de lucru a discurilor poate fi ajustată din cabina tractorului, din mers. Mulţumită formei conice a discurilor acestea îşi menţin acelaşi unghi de lucru relativ la sol, indiferent de gradul de uzură sau adâncimea de lucru.
Amestecare şi afânare eficientă
Cu spaţiere de 27cm între dinţi, TopDown amestecă şi afânează solul până la 30cm adâncime. Sistemul de eliberare la obstacole de 700kg menţine adâncimea corectă de lucru în orice condiţii, contribuind la creşterea uniformă a culturilor.