VÄDERSTAD TEMPO T-F™

Semănători pneumatice de precizie cu număr de rânduri între 6 și 8
Fiecare componentă de pe planterele Tempo sunt construite pentru a asigura întotdeauna uniformitatea germinării pentru toate semințele. Orice viteză – orice condiție de lucru. Plasarea uniformă a semințelor conduce la o creștere uniformă a plantelor, ceea ce duce la final la coacerea lor deplină și atingerea potențialului maxim.

Semănătorile Tempo asigură spațierea precisă, adâncime constantă fără suprapuneri pe capete. În plus, precizia de plantare este întotdeauna aceeași indiferent de influențele externe cum ar fi viteza, vibrațiile, pante sau condițiile variate de teren. 

Dozatorul Tempo iese în evidență din mulțime. Datorită tehnologiei Power Shoot, ce folosește aerul cu presiune pentru controlul semințelor pe tot parcursul deplasării de la dozator până la sol, gravitatea, vibrațiile sau pantele sunt astfel eliminate din această ecuație. Astfel, viteza nu constituie un impediment pentru Tempo.

Tempo duce tehnologia modernă în câmp. Fiecare rând al semănătorii Tempo este acționat electric, iar sistemul de control Väderstad E-Control stabilește o comunicație în timp real, fără pauze, între semănătoare, tractor și operator. Sistemele electronice ale Tempo asigură în mod constant perfomanțele utilajului, operatorul beneficiind de reglaje simple, prietenoase precum și de monitorizare în timp real și control total.
Precizia cea mai înalta în toate dimensiunile
Precizia în rând
Dozatorul Tempo împreună cu tehnologia PowerShoot garantează plasarea precisă, una câte una, a semințelor în brazdă. Prin asigurarea distanțelor uniforme între plante, fără însămânțări duble sau ratări, Tempo asigură o precizie înaltă de semănat. Aceasta înseamnă că toate plantele au asigurate
aceleași condiții de germinare încă de la început.

Precizia adâncimii
Semănătoarea Tempo are o construcție robustă, transferând greutăți substanțiale către rândurile de semănat. Împreună cu componentele sale, aceasta asigură o deplasare stabilă cu păstrarea adâncimii de semănat în orice condiții. Precizia înaltă duce la o germinare uniformă, ceea ce se transformă
într-o creștere puternică a unor culturi puternice și sănătoase cu potențial înalt.

Precizia la cap de rând
Fiecare rând în parte al Tempo este antrenat electric, permițând astfel controlul prin GPS al închiderii individuale a secțiilor. Prin eliminarea suprapunerilor
pe capete și terenuri neregulate, posibilele pierderi sunt astfel eliminate în același timp cu reducerea costurilor de înființare cu 5% până la 10%. Tempo
poate controla secțiunile individuale pentru semințe, fertilizator și microgranule.
Cheia semănatului cu mare viteză
Sistemul patentat Power Shoot face ca Tempo să iasă în evidență din mulțime. 

Pe semănătorile clasice, semințele cad liber prin tubul de semănat de la dozator până la sol. Atunci când apar vibrații la viteze mai mari, semințele sar în tuburi și o parte mare din precizie se pierde aici. Acesta este unul din motivele pentru care multe semănători sunt limitate la viteze mici de semănat.

Power Shoot folosește presiunea de aer pentru a împușca semințele la 50 km/h prin tubul de semănat scurt în sol. Astfel semănătoarea Tempo are controlul absolut al fiecărei semințe, de la buncăr și până la sol.
Tempo T 6-7
Tempo T este o semănătoare purtată, de mare viteză, disponibilă cu 6 sau 7 rânduri și buncăr de fertilizator în opțiune. Șasiul telescopic asigură precizie de neegalat în timp ce face utilajul ușor manevrabil în câmp și ușor de transportat.

Un utilaj – mai multe culturi
Șasiul Tempo T este echipat cu aripi retractabile de mare duritate, făcând astfel posibilă adaptarea la culturi variate. Atunci când se schimbă lățimea de lucru și numărul de secții poate fi modificat cu ușurință. Ca un exemplu Tempo T este capabilă să semene porumb cu 6 rânduri la 750 mm, floarea-soarelui sau soia cu 7 rânduri la 600 mm sau rapiță cu 6 rânduri la 500 mm.

Este alegerea evidentă pentru cultivatorii de seminţe
Rândurile acționate electric independent oferă posibilități mari de precizie înaltă de semănat. Același utilaj poate semăna multiple tipuri de semințe
cu rate diferite și la distanțe variate între rânduri. Șasiul telescopic permite utilajului să se adapteze cerințelor cu ușurință.
Tempo F 6-8
Tempo F este o semănătoare tractată de mare viteză, disponibilă cu 6 sau 8 rânduri și fertilizare în opțiune. Plasarea și designul roților de susținere mențin adâncimea de semănat constantă în orice condiții, asigurând astfel o cultură uniformă. Tempo F ofera capacitate mare de fertilizare cu închiderea individuală a rândurilor, maximizând astfel timpii de lucru și economisind fertilizatorul.

Controlul adâncimii impresionant
Pentru asigurarea adâncimii optime de semănat, Tempo F este echipată cu roți de susținere cu reglaj hidraulic, fixate între secțiile de semănat, evitând astfel orice înclinare nedorită în terenurile neregulate. Pneurile late mențin adâncimea de lucru indiferent de condițiile de sol. Diametrul mare asigură o deplasare stabilă la viteze mari îmbunătățind precizia de semănat.

Semănat de mare precizie pentru fiecare fermă
Tempo este proiectată să lucreze cu majoritatea tractoarelor. Are un necesar redus de ulei, generator de electricitate propriu și necesită putere redusă
de tracțiune. Tempo F are opțiunea de a fi echipat cu acționare la priza de putere PTO, ceea ce reduce dependența de hidraulica tractorului în timp ce menține precizia înaltă de semănat.