VÄDERSTAD TEMPO R™

Semănători pneumatice de precizie cu număr de rânduri între 4 și 18
Fiecare componentă de pe planterele Tempo sunt construite pentru a asigura întotdeauna uniformitatea germinării pentru toate semințele. Orice viteză – orice condiție de lucru. Plasarea uniformă a semințelor conduce la o creștere uniformă a plantelor, ceea ce duce la final la coacerea lor deplină și atingerea potențialului maxim.

Semănătorile Tempo asigură spațierea precisă, adâncime constantă fără suprapuneri pe capete. În plus, precizia de plantare este întotdeauna aceeași indiferent de influențele externe cum ar fi viteza, vibrațiile, pante sau condițiile variate de teren. 

Dozatorul Tempo iese în evidență din mulțime. Datorită tehnologiei Power Shoot, ce folosește aerul cu presiune pentru controlul semințelor pe tot parcursul deplasării de la dozator până la sol, gravitatea, vibrațiile sau pantele sunt astfel eliminate din această ecuație. Astfel, viteza nu constituie un impediment pentru Tempo.

Tempo duce tehnologia modernă în câmp. Fiecare rând al semănătorii Tempo este acționat electric, iar sistemul de control Väderstad E-Control stabilește o comunicație în timp real, fără pauze, între semănătoare, tractor și operator. Sistemele electronice ale Tempo asigură în mod constant perfomanțele utilajului, operatorul beneficiind de reglaje simple, prietenoase precum și de monitorizare în timp real și control total.
Precizia cea mai înalta în toate dimensiunile
Precizia în rând
Dozatorul Tempo împreună cu tehnologia PowerShoot garantează plasarea precisă, una câte una, a semințelor în brazdă. Prin asigurarea distanțelor uniforme între plante, fără însămânțări duble sau ratări, Tempo asigură o precizie înaltă de semănat. Aceasta înseamnă că toate plantele au asigurate
aceleași condiții de germinare încă de la început.

Precizia adâncimii
Semănătoarea Tempo are o construcție robustă, transferând greutăți substanțiale către rândurile de semănat. Împreună cu componentele sale, aceasta asigură o deplasare stabilă cu păstrarea adâncimii de semănat în orice condiții. Precizia înaltă duce la o germinare uniformă, ceea ce se transformă
într-o creștere puternică a unor culturi puternice și sănătoase cu potențial înalt.

Precizia la cap de rând
Fiecare rând în parte al Tempo este antrenat electric, permițând astfel controlul prin GPS al închiderii individuale a secțiilor. Prin eliminarea suprapunerilor
pe capete și terenuri neregulate, posibilele pierderi sunt astfel eliminate în același timp cu reducerea costurilor de înființare cu 5% până la 10%. Tempo
poate controla secțiunile individuale pentru semințe, fertilizator și microgranule.
Cheia semănatului cu mare viteză
Sistemul patentat Power Shoot face ca Tempo să iasă în evidență din mulțime. 

Pe semănătorile clasice, semințele cad liber prin tubul de semănat de la dozator până la sol. Atunci când apar vibrații la viteze mai mari, semințele sar în tuburi și o parte mare din precizie se pierde aici. Acesta este unul din motivele pentru care multe semănători sunt limitate la viteze mici de semănat.

Power Shoot folosește presiunea de aer pentru a împușca semințele la 50 km/h prin tubul de semănat scurt în sol. Astfel semănătoarea Tempo are controlul absolut al fiecărei semințe, de la buncăr și până la sol.
Tempo R 4-6
Tempo R 4-6 este o semănătoare purtată, de mare viteză, disponibilă cu 4 sau 6 rânduri și buncăr de fertilizator în opțiune. Șasiul rigid beneficiază de greutate redusă, mentenanță minimă fără compromis asupra preciziei semănatului.  Distanța între rânduri ușor de reglat permite semănatul multor tipuri de culturi cu același utilaj, sporind astfel utilitatea semănătorii.

Proiectat pentru culturi multiple
Tempo R are un design al șasiului ce permite reglaje simple ale distanțelor între rânduri și al numărului de rânduri. Cu șase rânduri, utilajul poate fi configurat la 450 sau 500 mm între rânduri, în timp ce modelul cu patru rânduri poate fi ajustat la 700, 750, 762 sau 800 mm.

Uşor de manevrat
Tempo R este purtată în tiranții tractorului, făcând-o astfel ușor de manevrat în câmp. Fără a fi necesar un buncăr frontal, cel atașat pe utilaj nu ocupă spațiu de depozitare. Beneficiați de raza de întoarcere mică și transport facil între sole.
Tempo R 12-18
Tempo R 12-18 este o semănătoare rigidă, de mare viteză, purtată în tiranții tractorului cu distribuție de fertilizator în opțiune. Distanța între rânduri ușor de reglat permite semănatul multor tipuri de culturi cu același utilaj, sporind astfel utilitatea semănătorii. Utilajul purtat permite o manevrare ușoară în câmp și pe capete. În plus un șasiu rigid beneficiază de mai puține piese mobile, greutate minimă și mentenanță redusă fără a compromite precizia excelentă a semănătorii Tempo R.

Culturi multiple cu o singură semănătoare
Tempo R are un design al șasiului ce permite reglarea simplă a distanței între rânduri și numărul de rânduri, inclusiv numerele impare. Distanța între rânduri pe modelul de 18 rânduri poate fi redusă până la 450 mm, în timp ce modelul de 12 rânduri poate fi configurat între 700 si 800 mm. Aceasta rezultă în mai multe hectare lucrate pe sezon ducând astfel la costuri scazute.

Roţi de tranport pentru modelele mai mari
Echipată cu roți opționale de transport și bara de tracțiune, Tempo R 12 si Tempo R 18 pot fi ușor transportate între sole sau la fermă. În ciuda lățimii mari de lucru, cea de transport este sub 3 m.