VÄDERSTAD TEMPO L™

Semănători pneumatice de precizie cu număr de rânduri între 8 și 24
Fiecare componentă de pe planterele Tempo sunt construite pentru a asigura întotdeauna uniformitatea germinării pentru toate semințele. Orice viteză – orice condiție de lucru. Plasarea uniformă a semințelor conduce la o creștere uniformă a plantelor, ceea ce duce la final la coacerea lor deplină și atingerea potențialului maxim.

Semănătorile Tempo asigură spațierea precisă, adâncime constantă fără suprapuneri pe capete. În plus, precizia de plantare este întotdeauna aceeași indiferent de influențele externe cum ar fi viteza, vibrațiile, pante sau condițiile variate de teren. 

Dozatorul Tempo iese în evidență din mulțime. Datorită tehnologiei Power Shoot, ce folosește aerul cu presiune pentru controlul semințelor pe tot parcursul deplasării de la dozator până la sol, gravitatea, vibrațiile sau pantele sunt astfel eliminate din această ecuație. Astfel, viteza nu constituie un impediment pentru Tempo.

Tempo duce tehnologia modernă în câmp. Fiecare rând al semănătorii Tempo este acționat electric, iar sistemul de control Väderstad E-Control stabilește o comunicație în timp real, fără pauze, între semănătoare, tractor și operator. Sistemele electronice ale Tempo asigură în mod constant perfomanțele utilajului, operatorul beneficiind de reglaje simple, prietenoase precum și de monitorizare în timp real și control total.
Tempo L 8-24
Tempo L 8-24
Tempo L este o semănătoare tractată de mare viteză cu capacitate enormă. Tempo L dublează capacitatea unei semănători tradiționale. Cel mai important este faptul că precizia este excelentă la înființarea culturilor.

Tempo L poate fi echipat cu fertilizare pentru a plasa fertilizatorul odată cu semințele. Depinzând de model este disponibil un buncăr de 3000 sau 5000 de litri capacitate. Dozarea fertilizatorului se face cu ajutorul dozatorului de mare capacitate Fenix III. Capacitatea dozatorului este de până la 350 kg/ha la viteza de 15 km/h. Dozatorul Fenix III antrenat electric are capacitatea de a adapta rata la condițiile variabile de sol prin utilizarea unui sistem de rată variabilă. Sistemul de fertilizare de mare capacitate își menține precizia chiar și la viteze mari.

Control perfect al adâncimii de semănat
Tempo L este echipată cu un sistem de transfer al greutății pe secțiunile laterale, de la secțiunea centrală. Aceasta face ca Tempo L sa reacționeze la toate neregularitățile terenului și să asigure emergența uniformă. Precizia înaltă duce la o germinare uniformă, ceea ce se transformă într-o creștere puternică a unor culturi puternice și sănătoase cu potențial înalt.

Axă telescopică
Pentru asigurarea urmăririi roților pe intervalele dintre rânduri, Tempo L poate fi dotată cu o axă telescopică ajustabilă din cabina tractorului. Indiferent care este distanța între rânduri, roțile de transport pot fi reglate astfel încât acestea să calce între rândurile de semănat. Axele sunt ușor de reglat pentru poziția de transport de 3 m lățime.
Cheia semănatului cu mare viteză
Cheia semănatului cu mare viteză
Sistemul patentat Power Shoot face ca Tempo să iasă în evidență din mulțime. Pe semănătorile clasice, semințele cad liber prin tubul de semănat de la dozator până la sol. Atunci când apar vibrații la viteze mai mari, semințele sar în tuburi și o parte mare din precizie se pierde aici. Acesta este unul din motivele pentru care multe semănători sunt limitate la viteze mici de semănat. Power Shoot folosește presiunea de aer pentru a împușca semințele la 50 km/h prin tubul de semănat scurt în sol. Astfel semănătoarea Tempo are controlul absolut al fiecărei semințe, de la buncăr și până la sol.

Precizia în rând
Dozatorul Tempo împreună cu tehnologia PowerShoot garantează plasarea precisă, una câte una, a semințelor în brazdă. Prin asigurarea distanțelor uniforme între plante, fără însămânțări duble sau ratări, Tempo asigură o precizie înaltă de semănat. Aceasta înseamnă că toate plantele au asigurate aceleași condiții de germinare încă de la început.

Precizia la cap de rând
Fiecare rând în parte al Tempo este antrenat electric, permițând astfel controlul prin GPS al închiderii individuale a secțiilor. Prin eliminarea suprapunerilor pe capete și terenuri neregulate, posibilele pierderi sunt astfel eliminate în același timp cu reducerea costurilor de înființare cu 5% până la 10%. Tempo poate controla secțiunile individuale pentru semințe, fertilizator și microgranule.