VÄDERSTAD SPIRIT R 300 S™

Semănători cu lățimi de lucru de 3 m
Semănătoarea de păioase universală Spirit, efectuează nivelarea, pregătirea patului germinativ, reconsolidarea, semănatul și presarea seminţelor într-o singură trecere. 

Este recunoscută pentru precizia mare la viteze mari de lucru în câmp. Spirit este proiectată cu unelte frontale puternice, urmate de roţi mari decalate de recompactare. 

Aceasta asigură un pat germinativ nivelat şi ferm pentru semănat. În spatele utilajului brăzdarele de semănat cu dublu disc, montate individual, asigură seminţelor condiţii ideale de germinare. 

Mulţumită controlului individual al adâncimii, seminţele sunt întotdeauna plasate la adâncimea dorită, asigurând astfel emergenţă uniformă pe toată lăţimea de lucru.
VÄDERSTAD SPIRIT R 300 S VIDEO
Conturare pentru rezultate uniforme
Abilitățile de conturare ale Spirit sunt rezultatul aripilor laterale extrem de adaptabile la sol, precum și echipamentul frontal suspendat individual și brăzdarele de semănat. Aceasta face ca Spirit să asigure aceleași condiții uniforme pe întreaga suprafață însămânțată.
Sistemele de management al capetelor cresc precizia
Pentru optimizarea operațiilor de capete de rânduri, Spirit este echipat cu o secvență automată pentru capetele de rând. Sistemul ridică și coboară automat
echipamentul frontal și brăzdarele în secvență. La reintrarea în câmp sistemul are grijă să coboare unealta frontală înaintea brăzdarelor de semănat.
Înființarea uniformă a culturilor este realizată prin eliminarea dublei semănări sau prelucrării exagerate a capetelor.
Proiectată pentru adâncime constantă de semănat
Inima Spirit-ului este sistemul de brăzdare flexibile. Are o abilitate deosebită de a se adapta oricăror neregularități ale terenului, astfel menținând adâncimea de semănat constantă tot timpul. Rezultatul este plasarea impresionantă a semințelor si emergența constantă pe tot terenul.

Brăzdarul Spirit-ului constă într-un sistem dublu disc conectat la o roată mare de copiere și tasare. Fiecare brăzdar este independent, având un sistem de suspensie pe bare de cauciuc, iar adâncimea se reglează din presiunea hidraulică. Acest sistem asigură copierea perfectă a conturului solului, având rezultate excelente la viteze mari.
Adâncimea de semănat - prioritate absolută
Semințele plasate la adâncimea corectă vor răsări în același timp având un avantaj competitiv fară de dăunatori și buruieni. Știind acestea, fiecare parte din brăzdarul Spiritului este construit cu precizia în minte.

Teren neuniform
Prin montarea fiecărui brăzdar independent permite semănătorii să copieze conturul solurilor neuniforme. Adâncimea de semănat este menținută constantă pe întreaga lățime de lucru.

Diferite tipuri de sol
Pentru a se adapta la diversele tipuri de sol, presiunea pe brăzdare poate fi modificată din cabina din mers. Rezultatul este o adâncime de semănat constantă pe întreaga solă, în ciuda variățiilor din teren. Roata lată de presiune are abilitate bună de a rămâne pe suprafața, reducând necesitatea ajustării presiunii.

Terenuri în pantă
Pentru asigurarea adâncimii constante de semănat pe terenurile în pantă, Spirit este echipată cu un sistem de control activ al presiunii de pe brăzdare. Utilajul identifică imediat dacă se află pe o creastă sau într-o vale. Astfel, valve automate compensează imediat presiunea în sus sau în jos. Presiunea pe brăzdare este menținuta la o valoarea constantă presetată, indiferent la ce unghi se află brăzdarul relativ la restul utilajului.
SeedEye asigură rezultate excelente
Accesul sporit la informație reprezintă atuul agriculturii inteligente. Din moment ce SeedEye înregistrează fiecare samânță individuală ce trece prin tub, semănatul este monitorizat în timp real. Daca apare o eroare, SeedEye trimite imediat o alarmă astfel orice impact asupra semănatului fiind rapid corectat.
Controlul absolut al semănatului
Väderstad SeedEye pune controlul absolut în mâinile dumneavoastră, oferindu-vă oportunitatea de a optimiza rezultatele obținute în câmp. Prin măsurarea numărului de semințe pe metru pătrat, în loc de kg pe hectar, semănatul nu mai este afectat de variațiile de greutate sau tipul seminței din fiecare sac în parte. Aceasta crește precizia și maximizează performanțele de semănat. Lucrând cu ISOBUS Task Controller, se pot de asemenea seta rate variabile și închide secvențial utilajul.
Spirit R 300 S
Spirit R 300 S are toate avantajele unei semănători mici, compacte, în timp ce beneficiază de toate tehnologiile inovative și precizia modelelor mai mari. Beneficiați de capacitate mare, precizie, ușurință în exploatare și fiabilitate în câmp.

Spirit R 300S este o semănătoare pneumatică disponibilă cu lățime de lucru de 3 m.
Spirit R 300 S - dozare și buncăr
Dozare precisă de nouă generaţie
Spirit R este echipată cu sistemul de dozare ușor de reglat și utilizat, accesibil, Fenix III. Este capabilă sa dozeze rate începând de la 1kg pe hectar, fără să limiteze capacitatea maximă. O caracteristică importantă a Fenix III o reprezintă rotorul din material moale ce sigilează întregul ansamblu limitând astfel cerința de aer, în final economisind combustibilul. Fenix III are precizie mare ce duce la emergența uniformă.

Buncăr de seminţe mare, ușor de umplut
Buncărul de semințe din plastic, cu 2800 litri capacitate, este proiectat să asigure înălțime redusă de umplere cu o gură largă. Platforma de lucru este poziționată pe laterala buncărului pentru acces facil în timpul umplerii. Ventilatorul integrat, datorită poziționării superioare, reduce cantitatea de praf din sistem ducând la precizie sporită de semănat.