VÄDERSTAD SPIRIT 600-900 C/S™

Semănători cu lățimi de lucru între 6 și 9 m
Semănătoarea de păioase universală Spirit, efectuează nivelarea, pregătirea patului germinativ, reconsolidarea, semănatul și presarea seminţelor într-o singură trecere. 

Este recunoscută pentru precizia mare la viteze mari de lucru în câmp. Spirit este proiectată cu unelte frontale puternice, urmate de roţi mari decalate de recompactare. 

Aceasta asigură un pat germinativ nivelat şi ferm pentru semănat. În spatele utilajului brăzdarele de semănat cu dublu disc, montate individual, asigură seminţelor condiţii ideale de germinare. 

Mulţumită controlului individual al adâncimii, seminţele sunt întotdeauna plasate la adâncimea dorită, asigurând astfel emergenţă uniformă pe toată lăţimea de lucru.

Conturare pentru rezultate uniforme
Abilitățile de conturare ale Spirit sunt rezultatul aripilor laterale extrem de adaptabile la sol, precum și echipamentul frontal suspendat individual și brăzdarele de semănat. Aceasta face ca Spirit să asigure aceleași condiții uniforme pe întreaga suprafață însămânțată.
Sistemele de management al capetelor cresc precizia
Pentru optimizarea operațiilor de capete de rânduri, Spirit este echipat cu o secvență automată pentru capetele de rând. Sistemul ridică și coboară automat
echipamentul frontal și brăzdarele în secvență. La reintrarea în câmp sistemul are grijă să coboare unealta frontală înaintea brăzdarelor de semănat.
Înființarea uniformă a culturilor este realizată prin eliminarea dublei semănări sau prelucrării exagerate a capetelor.
Proiectată pentru adâncime constantă de semănat
Inima Spirit-ului este sistemul de brăzdare flexibile. Are o abilitate deosebită de a se adapta oricăror neregularități ale terenului, astfel menținând adâncimea de semănat constantă tot timpul. Rezultatul este plasarea impresionantă a semințelor si emergența constantă pe tot terenul.

Brăzdarul Spirit-ului constă într-un sistem dublu disc conectat la o roată mare de copiere și tasare. Fiecare brăzdar este independent, având un sistem de suspensie pe bare de cauciuc, iar adâncimea se reglează din presiunea hidraulică. Acest sistem asigură copierea perfectă a conturului solului, având rezultate excelente la viteze mari.
Adâncimea de semănat - prioritate absolută
Semințele plasate la adâncimea corectă vor răsări în același timp având un avantaj competitiv fară de dăunatori și buruieni. Știind acestea, fiecare parte din brăzdarul Spiritului este construit cu precizia în minte.

Teren neuniform
Prin montarea fiecărui brăzdar independent permite semănătorii să copieze conturul solurilor neuniforme. Adâncimea de semănat este menținută constantă pe întreaga lățime de lucru.

Diferite tipuri de sol
Pentru a se adapta la diversele tipuri de sol, presiunea pe brăzdare poate fi modificată din cabina din mers. Rezultatul este o adâncime de semănat constantă pe întreaga solă, în ciuda variățiilor din teren. Roata lată de presiune are abilitate bună de a rămâne pe suprafața, reducând necesitatea ajustării presiunii.

Terenuri în pantă
Pentru asigurarea adâncimii constante de semănat pe terenurile în pantă, Spirit este echipată cu un sistem de control activ al presiunii de pe brăzdare. Utilajul identifică imediat dacă se află pe o creastă sau într-o vale. Astfel, valve automate compensează imediat presiunea în sus sau în jos. Presiunea pe brăzdare este menținuta la o valoarea constantă presetată, indiferent la ce unghi se află brăzdarul relativ la restul utilajului.
SeedEye asigură rezultate excelente
Accesul sporit la informație reprezintă atuul agriculturii inteligente. Din moment ce SeedEye înregistrează fiecare samânță individuală ce trece prin tub, semănatul este monitorizat în timp real. Daca apare o eroare, SeedEye trimite imediat o alarmă astfel orice impact asupra semănatului fiind rapid corectat.
Controlul absolut al semănatului
Väderstad SeedEye pune controlul absolut în mâinile dumneavoastră, oferindu-vă oportunitatea de a optimiza rezultatele obținute în câmp. Prin măsurarea numărului de semințe pe metru pătrat, în loc de kg pe hectar, semănatul nu mai este afectat de variațiile de greutate sau tipul seminței din fiecare sac în parte. Aceasta crește precizia și maximizează performanțele de semănat. Lucrând cu ISOBUS Task Controller, se pot de asemenea seta rate variabile și închide secvențial utilajul.
Spirit 600-900 C/S
Spirit 600-900 S este o semănătoare universală pentru păioase de mare capacitate, pentru semănat în terenuri pregătite minim sau convențional. Este echipată cu soluții inovative ce cresc precizia și simplifică operațiile din fermă.

Spirit 600-900 C este o semănătoare pneumatică pentru semințe și fertilizator. Buncărul de capacitate 5000 litri, cu deschidere mare, asigură necesarul redus de umplere în lucru. Distribuitoarele de semințe si fertilizator au capacitate impresionantă.

Spirit 600-900C este disponibilă în 6, 8 sau 9 metri lățime de lucru. Este echipată cu soluții inovative ce cresc precizia și simplifică operațiile în fermă.

Dozator seminţe de mare capacitate
Spirit 600-900 C/S este echipată cu două dozatoare Fenix II ce asigură dozarea constantă și sigură a semințelor. Motorul puternic permite rate înalte de semănat la viteze mari. Datorită poziționării superioare a ventilatorului integrat, se reduce cantitatea de praf admis ducând la precizie sporită de semănat. Pentru optimizarea distribuției aerului conform necesarului pentru semințe și fertilizator, toate debitele de aer pe modelele combi sunt regulate cu ajutorul sistemului AirBalance.

Un buncăr mare cu acces generos
Pentru a minimiza timpul de staționare, Spirit are o capacitate de 3900 de litri a buncărului de semințe. Buncărul este ușor de umplut datorită deschiderii mari acoperit cu o prelata retractabilă operată de pe sol. Cu un design deschis, beneficiați de acces facil la toate componentele utilajului.

Distribuţie de fertilizator fără limite
Distribuția fertilizatorului se face cu ajutorul unui melc localizat la baza buncărului. Un motor hidraulic acționează melcul și asigură capacitate înaltă de
distribuție. Datorită unui perete despărțitor aflat în buncăr, raportul dintre cantitatea de semințe versus cea de fertilizator poate fi ușor ajustată. La nevoie întreg buncărul, de 5000 litri capacitate, poate fi utilizat doar pentru semințe.

Management automat al operaţiilor la cap de rând 
Atunci când operăm utilajul la cap de rând, sistemul secvențial automat controlează ridicarea sau coborârea.