VÄDERSTAD RAPID 300-400

Semănători cu lățimi de lucru între 3 și 4 m

Rapid este o semănătoare universală ce poate efectua pregătirea patului germinativ, nivelarea, semănarea şi reconsolidarea într-o singură trecere. Designul său oferă rezultate de calitate la viteze de lucru mari. Capacitatea sa oferă posibilitatea optimizării lucrărilor. Semănatul direct, pregătirile minime sau lucrările convenţionale – Rapid creează rezultate perfecte în toate condiţiile. Inima Rapid-ului o reprezintă brăzdarele unice împreună cu roţile de recompactare. Rapid are un sistem ingenios de control al adâncimii de lucru, reglabil din cabina tractorului. Relaţia dintre discurile de semănat şi roţile de recompactare asigură adâncimea maximă de semănat, în timp ce presiunea foarte mare de pe brăzdare asigură păstrarea acesteia. Mulţumită acestei caracteristici, Rapid este capabilă să creeze emergenţă uniformă de fiecare dată.

MODELE Lățime de lucru [m] Putere minimă necesară [CP] Greutatea de bază (kg) Numărul de brăzdare de seminţe Numărul de brăzdare de fertilizare Volum buncăr de semințe [l] Lățime de transport [m] ALEGE MODELELE
DE CARE ESTI INTERESAT
RAPID 300 C 3 100 2900 24 12 3150 3
RAPID 300 S 3 90 2400 24 - 3000 3
RAPID 400 C 4 130 3800 32 16 4350 4.05
RAPID 400 S 4 120 3400 32 - 4100 4.05
Lățime de lucru [m]: 3
Putere minimă necesară [CP]: 100
Greutatea de bază (kg): 2900
Numărul de brăzdare de seminţe: 24
Numărul de brăzdare de fertilizare: 12
Volum buncăr de semințe [l]: 3150
Lățime de transport [m]: 3
Lățime de lucru [m]: 3
Putere minimă necesară [CP]: 90
Greutatea de bază (kg): 2400
Numărul de brăzdare de seminţe: 24
Numărul de brăzdare de fertilizare: -
Volum buncăr de semințe [l]: 3000
Lățime de transport [m]: 3
Lățime de lucru [m]: 4
Putere minimă necesară [CP]: 130
Greutatea de bază (kg): 3800
Numărul de brăzdare de seminţe: 32
Numărul de brăzdare de fertilizare: 16
Volum buncăr de semințe [l]: 4350
Lățime de transport [m]: 4.05
Lățime de lucru [m]: 4
Putere minimă necesară [CP]: 120
Greutatea de bază (kg): 3400
Numărul de brăzdare de seminţe: 32
Numărul de brăzdare de fertilizare: -
Volum buncăr de semințe [l]: 4100
Lățime de transport [m]: 4.05

 

Discurile agresive intensifică lucrarea

Una din caracteristicile importante ale brăzdarelor cu disc şi patină ale Rapid-ului este că acestea au capacitate de cultivare, adăugând astfel intensitate cultivării solului de către uneltele frontale. Mai multă cultivare în timpul semănatului înseamnă mai puţine treceri necesare pentru pregătirea solului. Mai puţine treceri înaintea semănatului înseamnă păstrarea apei în sol şi menţinerea structurii solului, maximizând astfel potenţialul plantelor.

X-Disc – lucrare în linie dreaptă pentru productivitate maximă

Pentru a avea controlul absolut este foarte important ca semănătoarea să urmeze precis tractorul. Aceasta este cu atât mai important pe terenurile în pantă. Datorită profilului în X al echipamentului frontal, Rapid lucrează întotdeauna în linie dreaptă în urma tractorului. Profilul în X este esenţial pentru maximizarea potenţialului lucrărilor efectuate cu ajutorul sistemelor GPS sau RTK pe tractoare.

Adâncimea pe primul loc

Rapid este proiectată să nu lase factori precum condiţiile variate de sol sau viteza mare de lucru să afecteze adâncimea de semănat. Aceasta este realizată prin presiunea crescută, de la 150 de kg, pe fiecare brăzdar, în timp ce controlăm adâncimea printr-o legătură între două brăzdare şi roata de recompactare aferentă. Rezultatul este că Rapid poate creea emergenţă uniformă de fiecare dată.

Greu de deranjat

Fiecare brăzdar este montat pe un braţ independent dotat cu amortizoare de cauciuc. Prin designul de mare rezistenţă şi presiunea importantă de pe brăzdar, acestea nu vor degaja din sol uşor. În multe cazuri Rapid presează în sol pietrele mai curând decât sa degajeze din sol. În cazul unui obstacol mai important, brăzdarul va degaja rapid şi va reveni individual în sol. Astfel impactul asupra semănatului si reconsolidării este minim.

Rapid 300-400C/S

Semănătorile de 3 sau 4 m lăţime Rapid 300-400 sunt disponibile atât în versiune numai pentru seminţe cât şi combi. Beneficiaţi de rezultate fiabile şi un design modern, cu acces uşor la toate componentele utilajului.

Dozare hidraulică

Rapid 300-400C/S este echipată cu dozare hidraulică, acţionată de la tractor. Pentru a doza rata dorită sistemul de dozare comunică în mod constant cu radarul utilajului, măsurând viteza de deplasare. Sistemul extrem de fiabil asigură dozarea precisă, fiind rezistent la vibraţii şi neregularităţile din teren. În plus sistemul este foarte simplu de ajustat şi calibrat.

Buncărul mare – capacitate înaltă

Pentru a reduce timpii de încărcare, semănătorile mecanice Rapid 300-400C/S au buncăre de capacitate înaltă. Buncărul este proiectat cu deschidere mare, permiţând astfel umplerea uşoară şi rapidă. Modelele combi sunt echipate cu un perete reglabil ce separă în buncăr seminţele de fertilizator.

Reglajul adâncimii de semănat din cabina tractorului

Pentru se a putea adapta rapid la condiţiile din teren sau diferitele tipuri de sol, Rapid 300-400C/S poate fi echipată cu control automat al adâncimii de semănat AutoPilot sau cel de verificare AutoCheck.

Personalul nostru este instruit de catre specialistii CASE IH. Va stam la dispozitie pentru orice detalii suplimentare despre utilajul dorit.
Pentru mai multe informatii contacteaza-ne. 0748 77 88 99 / office(at)titanmachinery.ro